Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

557 Yazı

(EKOPOLİTİK) İŞTE AK PARTİ’NİN DENİZLİ ÜÇLÜSÜ; ZOLAN-FİLİZ-BAŞER

AK Parti’de teşkilat istişareleri tamamlandı. Sıra Aday Belirleme Komisyonu’nun son çalışmalarına geldi. Edinilen bilgiye göre AK Parti'nin belediye başkan adayları 15 Ocak'tan itibaren açıklanacak.



31 Mart yerel seçimlerine hazırlanan AK Parti, adaylarını belirlemek için kasım ayı sonundan bu yana hummalı bir çalışma yürütüyor. Yaklaşık 160 bin kişiyle yapılan temayül yoklamasının ardından, teşkilat istişareleri de tamamlandı. 
Önce 30 büyükşehir, sonra da 51 il teşkilatı genel merkeze giderek belediye başkan adayı olarak kimi görmek istediklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. Temayül yoklamaları ve istişarelerin ardından sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Aday Belirleme Komisyonu toplantılarına geldi. 



Erdoğan, kurmayları ile belediye başkan adaylarını netleştirmek için bir dizi toplantıyı bu hafta genel merkezde başlattı. O toplantılarda alfabetik sıraya göre, Adana’dan başlayarak isim isim Mart 2024’te yarışacak belediye başkan adayları üzerine çalışılacak. Netleştirilemeyen kentler için alternatif isimler hakkında yeniden anket çalışması yapılacak.



İŞTE AK PARTİ’NİN DENİZLİ
ÜÇLÜSÜ; ZOLAN-FİLİZ-BAŞER
Evet, AK Parti Genel Merkez cephesinde durumlar böyle. AK Parti Denizli’de ise Büyükşehir ve ilçe adayları büyük oranda netleşti. Buna göre AK Parti Denizli’de Büyükşehir ile kentin şehir büyüklüğündeki ilçeleri; Pamukkale ve Merkezefendi için ;“İşte AK Parti’nin Denizli Üçlüsü!” diyebileceğimiz üç isim öne çıktı.



Buna göre; AK Parti’nin Denizli’de Büyükşehir Başkan Adayı; Osman Zolan, Pamukkale Başkan Adayı; Necip Filiz ve Merkezefendi Başkan Adayı; Ekrem Başer ile seçime gitmesi kesin gibi. (Son Ekonomi Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin de en sıcak baktığı üçlünün bu isimler olduğu belirtiliyor) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı ilk isimler arasında Denizli’nin de olması çok muhtemel.



Öte yandan AK Parti’nin Tavas, Acıpayam, Çameli, Sarayköy, Baklan, Güney, Çardak ve Beyağaç ilçelerinde mevcut belediye başkanları ile yola devam kararı alacağı da belirtiliyor. AK Parti’nin Denizli’de en öne çıkan ilçe başkan adayları ise; Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan.



DENİZLİ’DE KÜÇÜK ORTAK MHP’DE NET!
Öte yandan Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP’de ise “Denizli’de MHP’li Belediyeler” sayısını artırma yolunda önemli aşamalar kaydedildiği iddia edildi. Çal ve Buldan olmak üzere 2 MHP’li Belediyenin bulunduğu Denizli’de, bu sayının 3 veya dörde çıkarılacağı ve Cumhur İttifakı’nda bu konuda bir mutabakat oluştuğu belirtildi.



Kısacası MHP Denizli’de 2 olan başkan sayısını Honaz ve Serinhisar’da “Cumhur İttifakı” destekli adaylarıyla 4’e çıkarmayı hedeflediği kaydedildi. (MHP Denizli’de ittifaktan en büyük ilçe Pamukkale’yi de istiyor. Ve Pamukkale’de il başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı aday yaparak seçimi girmeyi hesaplıyor) Sonuç olarak Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP Çal’da Fethi Akcan, Buldan’da Mustafa Fahri Şevik ve Serinhisar’da Halil Öztürk ile en az 3 belediye başkanı kazanmayı planlıyor.



CHP’NİN DENİZLİ AJANDASINDA
BÜYÜKŞEHİR İÇİN ÜÇ İSİM VAR!
CHP’de yoğun aday mesaisi 4 Ocak’ta devam edecek. CHP, Perşembe günü ilk önce MYK’yi ardından ise Parti Meclisi’ni toplayacak. Toplantıda, İstanbul’un ilçelerinin yanı sıra önemli bazı büyükşehir belediyeleri ile ilçelerin adayları da belirlenecek.
Daha önce 3 ve 5 Ocak tarihlerinde iki ayrı Parti Meclisi toplantısı ile adaylarını büyük oranda belirlemeyi planlayan CHP, bunun yerine tek toplantıda karar kıldı. 5 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun düzenleyeceği lansmanı dikkate alan parti yönetimi, bu tarihten önce toplantıların tamamlanması kararını aldı.



KAZDAĞLI-DOĞAN-DEMİR
Perşembe günü tek gündem maddesi ile toplanacak olan CHP PM’de 150 ile 200 arasında belediye başkan adayı isminin kesinleştirileceği bildirilirken, CHP Denizli’de büyükşehir için aday olması muhtemel isim sayısı da üçe düştü. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, PAÜ eski Rektörü Hasan Kazdağlı ve Baro eski Başkanı Adil Demir Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için en çok konuşulan isimler.

Detaylar yarın bu köşede…



ATAMAN; “BELEDİYE BAŞKANI OLMAK
KİMSE İÇİN ÇANTADA KEKLİK DEĞİL!”
Mimar-Yazar, Yerel Tarihçi ve politikacı (Ve CHP’nin Denizli eski Belediye Başkan Adayı) Hüsamettin Ataman 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için yaptığı “ilçelerdeki seçim bölgelerinden oy oranı karşılaştırmalı” değerlendirmesinde “Büyükşehir’de ve ilçelerin çoğunluğunda Belediye Başkanlığı hiçbir parti için ‘çantada keklik’ değil” dedi.

Bu Haberleri Sakın Kaçırmayın…



İŞ KADINI NAFİZE SEZER HAYATA VEDA ETTİ
Bir süredir Kuşadası’nda yaşayan Denizli’nin yakından tanıdığı Onur Kristal’in kurucusu İş Kadını Nafize Sezer yakalandığı elim hastalık sonucu tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayata veda etti.



Atatürkçü Düşünce Derneği, USİAD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi STK’larda üyelik ve yöneticilik yapan ve uzun yıllar başarılı bir iş kadını olarak Denizli’de ticari faaliyet yürüten Nafize Sezer; 4 Ocak Perşembe günü öğle namazına müteakip Selçuk’un Gökçealan Mahallesi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gökçealan Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Nafize Sezer evli ve iki çocuk annesi idi. (Metropol Grup adına, ailesi, yakınları, dost ve arkadaşlarına başsağlığı dileriz. Işıklar ve huzur içinde uyusun)
fixed-whatsapp-icon