Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

554 Yazı

EKOPOLİTİK: BÖYLE OLUR ON BİNLERİN DÖNÜŞÜ!

**BİR “40 YIL ÖNCE, 40 YIL SONRA” FOTOĞRAFI!



Zafer Bayramı coşku ve sevinci bütün Denizli’yi sararken, Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “Edip Akbayram’lı 30 Ağustos Zafer Bayramı Konseri’ne” katılan Denizlililer, coşkulu ve mutlu bir geceye tanık oldu. Meydanı hınca hınç dolduran on binlerce Denizlili, usta sanatçı Edip Akbayram’ın şarkıları ile unutulmaz bir bayram coşkusu ve sevincini yaşadı.





ON BİNLER USTA SANATÇI İÇİN ÇINAR MEYDANI’NA AKTI!
Bir zamanlar Kültür Sanat’ın ve Tiyatronun Ege’deki Başkenti olan Denizli Açıkhava halk konserleri ile de ünlü idi. Sadece Edip Akbayram mı? “Zülfü Livaneli, Selda Bağcan, Moğollar, Ahmet Kaya, Grup Yorum, Yeni Türkü, Tarkan, ünlü Caz Grupları” hatta Aşık İhsani dahi konserler verirdi Denizli Kenti’nde. Bir zamanlar, yani özellikle de Ali Marım’lı 1989-1999 döneminde Denizli Türkiye’nin en önemli sanatçılarının uğrak yeriydi adeta. Kısacası Denizli ve Denizli insanı son 25 yıldır “üzerine ölü toprağı atılı” bu halden ve sadece anca STK Yöneticilerinin katıldığı, etkinlik ve eylemlerden bıkmıştı. Edip Akbayram konseri; “işte böyle olur halk konseri” dedirtti..





EDİP AKBAYRAM 30 YIL SONRA 30 AĞUSTOS HALK KONSERİ İÇİN DENİZLİ’DE!
Evet, 30 yıl aradan sonra Denizli’de sevenleriyle buluşan ünlü sanatçı Edip Akbayram: “İki günden beri heyecanımdan yatamadım” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin uzun yıllar unutulmayacak 30 Ağustos Zafer Bayramı Konseri için Denizli’ye gelen Türk müziğinin efsane ismi Edip Akbayram, 30 yıl sonra tekrar halk konserinde Denizlililerle buluştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. 



“İKİ GÜNDÜR HEYECANDAN UYUYAMIYORUM!”
Denizli Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında usta sanatçı Edip Akbayram’ı ağırladı. Büyük usta son olarak 30 yıl önce Başkan Ali Marım’lı Denizli Belediyesi’nin misafiri olarak halk konseri vermesinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak yeniden Denizlililerle bir araya geldi. Konser öncesi düşünceleri paylaşan efsane sanatçı Edip Akbayram, “Bütün samimiyetimle söylüyorum, iki günden beri heyecandan yatamıyorum. Öncelikle 30 sene sonra tekrar Denizlili dostlarla, müzikseverlerle beraber olmak, kavuşmak beni çok mutlu ediyor” dedi.



EDİP AKBAYRAM; “DENİZLİ CHP’Lİ BELEDİYELER İLE DAHA GÜZEL BİR KENT OLACAK!”
Edip Akbayram, “İkincisi de çok onurlu bir bayramda o bayramı bir konserle kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Üçüncüsü de tabii buradaki yerel yönetimlerin çok daha ciddi çalışacak bir partiye geçmiş olması bizi çok mutlu etti. Seçimlerde bizi çok mutlu etti. Sanıyorum Denizli bundan sonra yerel yönetimlerde çok daha güzel bir kent haline gelecektir” diye konuştu. Denizli denilince aklına ilk olarak Pamukkale ve unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm’ün geldiğini belirten Edip Akbayram, “Denizli deyince bir defa ilk akla gelen Pamukkale. İkincisi de ünlü ozanımız. Bunlardan başka aklımıza ne gelecek? Yani tabii ki dokuma, sanayi buna benzer bir takım güzellikler ama ilk akla gelen bu iki isim. Ben çok teşekkür ediyorum buradan Denizli halkına. Tekrar 30 Ağustos'ta beraber olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Sevgiler, saygılar sunuyorum” diye konuştu.



ÇAVUŞOĞLU’NUN BÜYÜKŞEHİR’İ İLE ON BİNLER EDİP AKBAYRAM KONSERİ’NDE BULUŞTU!
Denizli Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında usta sanatçı Edip Akbayram konseri düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde buluşan on binlerce Denizlili bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Konser programına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve eşi Nilgün Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ilçe belediye başkanları, davetliler ve onbinlerce vatandaş katıldı. Gecede birbirinden güzel eserleri Denizlililer için seslendiren Edip Akbayram, güçlü sesi ile sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı.



“KÜLTÜR VE SANATA BU DERECE ÖNEM VEREN BİR BAŞKANINIZ OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLISINIZ!”
Meydanı dolduran on binlerce vatandaş ünlü sanatçının duygusal ve coşkulu eserlerine hep bir ağızdan eşlik etti. Bu güzel akşamda kendisini yalnız bırakmayan kalabalığa teşekkür eden Edip Akbayram, “Eşkıyaların, kadına şiddet uygulayanların, çocuk istismarcılarının, uyuşturucu baronlarının, tarikat ve cemaatlerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden soysuz ve namussuzların olmadığı, yapanın yanına kar kalmadığı Türkiye özlemiyle Denizlili canlara, dostlara merhaba diyorum. İyi ki varsınız. Kültür ve sanata bu derece önem veren Nuri Başkana sahip olduğunuz için çok şanslısınız” dedi.



ŞENİZ DOĞAN’DAN BİR “40 YIL ÖNCE, 40 YIL SONRA PAYLAŞIMI!”
Edip Akbayram’ın konser için Denizli’ye gelmesinin en mutlu ettiği isimlerden biri de Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğam oldu. Doğan bundan 40 yıl önce babası CHP’li eski başkanlardan Dr. Nihat Süzek ile bir konser öncesi çektirdikleri Edip Akbayram’lı fotoğrafı paylaştı. Denizli konseri öncesi ünlü sanatçı Akbayram ile buluşan Başkan Doğan konser alanında bir konuşma yaptı.



Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 26 Ağustos’ta başlayan ve zaferle sonuçlanan büyük bir bayramı kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyleyerek emek veren, bu güzelliği ortaya koyan herkese teşekkür etti. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur da, hemşehrilerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını minnetle andı. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ise bayram coşkusuna katılan hemşehrilerine ve bu geceyi düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na teşekkür etti.



“MUTLU VE GÜLEN İNSANLARIN YAŞADIĞI GÜLER YÜZLÜ BİR DENİZLİ İNŞA EDİYORUZ!”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da, davetlerine katılan hemşehrilerine ve bu anlamlı günün var olmasında başrol oynayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür etti. Başkan Çavuşoğlu, “Yüzü gülen insanların, kadınıyla erkeğiyle mutlu olduğu kimsenin ötekileştirilmediği, sevginin, dostluğun ve barışın egemen olduğu, sağcısı solcusu, Kürt’ü Türk'ü, Alevi’si Sünni’si bir arada kardeşçe yaşanacak bir Denizli için bu yolculuğa çıktık” dedi. Mutlu bir Denizli inşa etmek için yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Çavuşoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Bizlerin yolculuğunda ezenlerin değil ezilenlerin sesi olacak. Bu yolculuğumuzda herkesin yüzünün güldüğü bir Denizli hayalimiz var. Ben ne olurum diyenlerle değil, biz birlikte neyi başarırız? diyenlerle bu yolculuğa çıktık. Bu yolculuğumuzun mimarı kendi canlarını, kendi mallarını, kendi hayatlarını hiçe sayarak güzel bir Türkiye, güzel bir gelecek, mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye hayaliyle mermilerin üstüne gülerek gidenlerle, ölümün şerbetini gülümseyerek içenlerledir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarıyla bu güzel coğrafyanın kurulmasında emeği geçen tüm büyüklerimizi, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.



“BU YOLCULUKTA KENDİ GEMİSİNİ KURTARAN KAPTANLARLA İŞİMİZ YOK!”
Başkan Çavuşoğlu, “Bu yolculuğu hep beraber daha ileriye götüreceğiz. Kendi gemisini kurtararak, kaptan olduğunu düşünenlere değil, geleceği kurtararak hep beraber mutlu olanların Denizli’sinde bir araya geleceğiz. Bizlerin yolculuğunda yüzü gülen insanlar için bugün başlattığımız bu yolculuğu daha da ileriye götüreceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu. Başkan Çavuşoğlu daha sonra usta sanatçı Edip Akbayram’a teşekkür ederek, günün anısına Denizli’nin simgesi horoz figürlü bir kaide hediye etti.



MAKEDONYA’DAN ŞAMPİYOLUK VE MADALYALARLA DÖNDÜLER!
Makedonya’da yapılan Len Cup 1. Balkan Şampiyonası’nda Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı sporcusu İbrahim Burhan, 3750 metre ve 4x1250 metre bayrak yarışında Balkan Şampiyonu oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesporlu Azra Selin Sert de bir ikincilik ve dördüncülükle dönerek Denizli ve Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı’ndan toplam 5 sporcu Balkan Şampiyonası’nda Denizli ve Türkiye’yi temsil etmenin heyecanını yaşadı.



BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR YÜZMEDE; BALKAN FATİHİ!
Kulüp Başkanlığı’nı İbrahim Doğan’ın yaptığı Denizli Büyükşehir Belediyespor’un Yüzme Takımı Sporcuları İbrahim Burhan, Emine Doğa Aktaş, Azra Selin Sert, Berru Burhan ve Recep Bıçaklı ile antrenörler Çiğdem Ekmekçi ve Yusuf Başer 26-28 Ağustos 2024 tarihleri arasında Kuzey Makedonya’nın Ohlid kentinde yapılanLen Cup 1. Balkan Şampiyonası’nda mücadele etti. Ve Denizli’ye 4 önemli derece ile döndüler.



ÇAVUŞOĞLU; “HEDEF HER ALANDA ÖNDE BİR DENİZLİ YARATMAK!”
Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı sporcularından İbrahim Burhan; 13 Yaş Erkekler 3750 m. yarışında Balkan Şampiyonu ve bayrak takım içinde yer aldığı 4x1250 m. yarışında da Balkan Şampiyonu oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesporlu Azra Selin Sert de, 11 yaş kategorisinde bayrak takımı içinde yer aldığı 4x625 m. bayrak yarışında Balkan 2’ncisi ve 1250 m. mesafe yarışında Balkan 4’üncüsü olmaya hak kazandı. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu Balkan Şampiyonası’nda Denizli ve Türkiye’yi başarıyla temsil eden Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı sporcularını kutladı ve amatör spor ve sporculara desteklerinin devam edeceğini söyledi.

fixed-whatsapp-icon