Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

554 Yazı

EKOPOLİTİK: POLİTİKA VE BELEDİYECİLİKTE DENİZLİ’NİN SIRTI YERE GELMEZ!

**HORZUM CHP TÜZÜK KOMİSYONU’NDA, MARIM SOKAKTA HALKIN ARASINDA…

**ÇAVUŞOĞLU TARZI CHP'Lİ BELEDİYELERE MODEL OLDU!




Belediye Başkanlığı döneminde şehirde “nerede bir sorun var, orada olan”, kazılan bir kanalizasyon çukurun, patlayan bir şebeke suyunun veya asfalt döken belediye ekibinin başında bulunan ve günün her saatinde Denizli Halkı’nın içinde ve yanında yer alan Efsane Başkan Ali Marım geçtiğimiz günlerde yine böyle bir enstantane verdi. Hafta sonu olmasına rağmen Sevindik Mahallesi’nde patlayan bir su şebeke borusunun başında yine O’ vardı.





BAŞKAN MARIM; YİNE 25 YIL ÖNCEYE GÖTÜRDÜ!
Ve; su patlağının başında Denizli Büyükşehir Başkanvekili Ali Marım’ı gören vatandaşlar bu görüntü ile adeta 25 yıl öncesine gitti. Ali Marım konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevindik Mahallesi’nde meydana gelen su patlağı, duyarlı vatandaşlarımızın mahalle muhtarı Yaşar Beşparmakkaya’ya bildirmesiyle Denizli Büyükşehir DESKİ ekiplerince  hızla çözüme kavuşturulmuştur. Mahalle muhtarlarımız belediyemizin stratejik ortağıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”





HORZUM CHP TÜZÜK HAZIRLIK KOMİSYONU TOPLANTISI’NDA!
CHP'de tüzük kurultayına sayılı günler kala “Tüzük Komisyonu” ikinci toplantısını da yaptı. Gündemde öne çıkan başlık, “milletvekilleri ve parti yönetimine getirilecek dönem sınırlaması ve ön seçim” olurken, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum “Tüzük Hazırlık Komisyonu Üyesi” olarak 2. toplantıda da hazır bulundu. Horzum konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında şu görüşlere yer verdi.



 “VAR BİR ÇARESİ, ONUN ADI DA CUMHURİYET HALK PARTİSİ!”
Horzum konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Tüzük Hazırlık Komisyonu olarak Seçim ve Parti Hukuk İşleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Gül Çiftçi Binici Başkanlığında ikinci toplantımızı da gerçekleştirdik. Örgütümüzün beklentilerini karşılayacak, zamanını şartlarına uygun, iktidar yolumuza katkı koyacak bir tüzük oluşturmak için çalışıyoruz. Var bir çaresi, onun adı da Cumhuriyet Halk Partisi!” dedi. CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, aday belirleme noktasında 'bir kişi merkez yoklaması yoluyla en fazla 3 dönem milletvekili olmalı' fikri öne çıkıyor. Merkez yoklamasıyla 3 dönem milletvekilliği yapmış ve dönem sınırını doldurmuş kişinin, ön seçim yoluyla tekrar aday olabileceği ifade ediliyor. Ön seçimden çıkan kişilere dönem kısıtlaması getirilmesine sıcak bakılmıyor. CHP kaynakları, ihtisas sahibi ya da 'olmazsa olmaz' bazı kişiler için dönem kuralında istisnalar yapılabileceğini de vurguluyor. Adayların, seçim bölgesi değiştirilerek tekrar milletvekili adayı gösterilmesi de adaletsizlik olarak yorumlanıyor.



CHP’NİN MANİSA’DAKİ ÇİFTÇİ MİTİNGİ BUGÜN!
Üreticilerin ve çeşitli toplum kesimlerinin sesini duyurmak için farklı illerde mitingler düzenleyen CHP, bugün Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Çiftçi Mitingi düzenleyecek. 
Toplumun farklı kesimlerinin sorunlarına dikkat çekmek ve seslerini duyurmak için tematik mitingler düzenleyen CHP, emeklilerin sorunları için Ankara’da, eğitimcilerin sorunlarını dile getirmek için de İstanbul’da miting yaptı. CHP ayrıca, Rize’de çay üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek için Çay Mitingi, hububat fiyatlarının düşük açıklanmasına tepki göstermek için Tekirdağ - Hayrabolu’da Buğday Mitingi, Ordu'da Fındık Mitingi ve son olarak Gaziantep'te Fıstık Mitingi düzenleyerek üreticilerin sorunlarını gündeme getirdi. CHP Ayrıca Gebze’de büyük bir de Emek Mitingi düzenledi. CHP bugün de Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Çiftçi Mitingi düzenleyecek. Koza Pazar Yeri'nde yapılacak miting bugün saat 18.00'de başlayacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de mitinge katılacak ve bir konuşma yapacak.



“BÜYÜKŞEHİR HALK SOFRALARI” PEK YAKINDA DENİZLİ’NİN HİZMETİ’NDE
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin bir çok noktasında başlatacağı “Kent Lokantaları” projesi ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldiği bildirildi. Kent Lokantaları’nın Denizli’deki uygulamasının “Halk Sofrası” adını alması beklenirken, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan konuyla ilgili çalışmalardan görseller paylaştı. Doğan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu seçim döneminde verdiği bütün sözleri birer birer hayata geçiriyor. Halk Sofralarımızla, kent sokaklarında aç insan gezmeyecek, sözü de gerçekleşmiş olacak” dedi.



DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR KADIN VOLEYBOL TAKIMI 2. LİGDE İDDİALI!
Aynı zamanda Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı olan Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan, Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Sarıkaya ile birlikte Belediyespor Kadın Voleybol takımını ziyaret etti. İbrahim Doğan, Ayşe Sarıkaya ile Şube Müdürleri ve kulüp yöneticileri 2024-2025 Voleybol Sezonunda Kadınlar 2. Liginde mücadele edecek Denizli Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı oyuncuları ile biraray geldi. Yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Kulüp Başkanı İbrahim Doğan, “Her zaman takımımızın yanında ve destekçisi olacağız” dedi. Doğan oyuncu ve yöneticilere baklava ikram etti ve “Tatlı bir sezon geçirelim” temennisinde bulundu.

BU HABER VE YAZILAR BU HAFTA BU KÖŞEDE!



**KEMAL YALÇIN, SABRİ ÇAKIR'I ANLATIYOR; “O’TÜRKÇE’NİN GÖNÜLLÜ BİR DÜNYA ELÇİSİ İDİ!”
Denizlili tanınmış fotoğraf sanatçısı Mehmet Çakır'ın uzun yıllardır Almanya'da yaşayan ağabeyi Öğretmen-Yazar Sabri Çakır hayata veda etti. Sabri Çakır; Türkçenin Almanya ve dünyada yaşaması ve gelişmesi için ısrarla çalışan, Almanya ve yurtdışındaki çocuklar için, 40 ayrı Türkçe ders kitabı hazırlamış öğretmen, araştırmacı ve tanınmış Denizli Çardak'a bağlı Beylerli'li bir yazar... Avrupa Türkiyeli Yazarlar Birliği Başkanı Kemal Yalçın'ın kaleminden Sabri Çakır Dizisi bu hafta bu köşede...



**ÇAVUŞOĞLU TARZI CHP'Lİ BELEDİYELERE MODEL OLDU!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavusoğlu yerel seçim döneminde de örnekti, şimdi seçim sonrası süreçte de “açıklama, eylem ve uygulamaları” ile yine örnek.
Renkli ve iddialı seçim kampanyası ile ülke gündemine yerleşen CHP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Çavuşoğlu seçimi kazanıp başkanlık koltuğuna oturduktan sonra, şimdi de “CHP’li belediyelere örnek ve adeta model oldu!”



SEÇİM ÖNCESİ DE MODEL!
31 Mart Yerel Seçimi propaganda döneminde Büyükşehir Belediye binasının önündeki Çınar Meydanı’nda ‘Fahiş Su Faturaları’ sergisi açan Çavuşoğlu, ardından yine aynı yerde ‘Yalandan Bi’Sergi’ adını taşıyan “gerçekleşmeyen vaatler sergisi” açtı. Çavuşoğlu; seçimi kazanıp başkanlık koltuğuna oturduktan sonra, Ak Parti’li 13 yıllık Başkan Osman Zolan’dan kendisine miras kalan 12 milyar liralık “borç bilançosunu” dev bir pankarta dökerek belediyenin ön cephesine astı. Ardından yüzlerce araçtan oluşan belediyenin kiralık araç filosunu da Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin önüne dizdi ve Çınar Meydanı’nda "saltanat arabaları ve şatafat sergisi" olarak deşifre etti.



SEÇİM SONRASI DA MODEL!
Başkan Bülent Nuri Çavusoglu'nun bu sergileri aynı kaderi yaşayan bir çok CHP’li belediye tarafından da adeta model alındı. Çavuşoğlu’nun başkanlığının ilk 5 ayında uygulamaya soktuğu; “Yazlık Açıkhava Sineması, üretcinin elde kalan karpuzunu satın alıp halka dağıtmak” gibi hareketleri de yine CHP’li Belediye Başkanlarına örnek oldu. Kıvılcımı yakan isim Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu idi. İyilik de bulaşıcıdır, üretici ve çiftçi dostu olmak da… Hatta halkın yararına tutumlu olmakta. İsrafı ilk segileyen isim de o oldu, tarlada kalan ürunü alan ilk CHP’li belediye başkanı da.


 
**DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR, İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E DE ÖRNEK OLDU!
Son olarak geçtiğimiz gün İzmir Büyükşehir Belediyesi, ürünleri tarlada kalan üreticiye destek olmak amacıyla 300 ton kavun ve karpuzu kooperatiflerden satın aldı. İzmir’de Başkan Cemil Tugay’ın talimatıyla çiftçinin tarlada kalan ürünleri kooperatiflerden satın alınarak kentteki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya başlandı. Kavun ve karpuzlar İzmir’deki ihtiyaç sahibi 18 bin vatandaşa dağıtılıyor. Kısacası bu eylemi ilk başlatan Başkan Çavuşoğlu İzmir Büyükşehir’e ve Başkan Tugay’a da örnek olmuştu.
fixed-whatsapp-icon