Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

554 Yazı

EKOPOLİTİK: “ÇAVUŞOĞLU TARZI” CHP'Lİ BELEDİYELERE MODEL OLDU!

**METROPOL DİJİTAL’DE YENİLİKLER BİTMEZ!



“İyilik de bulaşıcıdır, üretici ve çiftçi dostu olmak da. Hatta halkın yararına tutumlu olmakta… Yerel yönetimlerdeki israfı ilk sergileyen isim ise Çavuşoğlu oldu, tarlada kalan ürünü satın alan ve halka dağıtan ilk CHP’li belediye başkanı da…”





DENİZLİ ÖRNEĞİ CHP’Lİ BELEDİYELERE MODEL OLDU!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavusoğlu yerel seçim döneminde de örnekti, şimdi seçim sonrası süreçte de “açıklama, eylem ve uygulamaları” ile yine örnek. Renkli ve iddialı seçim kampanyası ile ülke gündemine yerleşen CHP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Çavuşoğlu seçimi kazanıp başkanlık koltuğuna oturduktan sonra, geçen 5 ay içinde adeta “CHP’li belediyelere örnek ve model” oldu!





Şöyle ki; geçtiğimiz ay Acıpayam’da üreticinin satamadığı, tarlada kalan karpuzu satın alarak vatandaşa dağıtan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu bu kez de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a feyz verdi. Başkan Tugay çiftçinin tarlada kalan ürünlerinin kooperatiflerden satın alınarak kentteki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması talimatı verirken, ilk etapta alınan 300 ton kavun-karpuz kentteki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya başlandı. Kısacası bu eylemi ilk başlatan Denizli Büyükşehir  Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu mevkidaşı İzmir Büyükşehir’e ve Başkan Tugay’a da model oldu.



DENİZLİ’DEN SONRA ŞİMDİ DE İZMİR’DE KARPUZ KAVUN ÜRETCİSİNE DESTEK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsaldaki üreticiye destekleri uzun yıllardan bu yana sürerken Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında önemli bir adım daha atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatıyla çiftçinin tarlada kalan ürünlerinin kooperatiflerden satın alınarak kentteki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması kararı verildi.



Büyükşehir, üreticinin satamadığı 300 ton kavun ve karpuzu üreticiden satın aldı. Kavun ve karpuzlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nce sosyal yardım takip sisteminde kayıtlı olan, sosyal incelemeler neticesinde ihtiyacı olduğu belirlenen yaklaşık 18 bin vatandaşa dağıtılmaya başlandı.



ÇAVUŞOĞLU HEM SEÇİM ÖNCESİ HEM DE SEÇİM SONRASI MODEL!
31 Mart Yerel Seçimi propaganda döneminde Büyükşehir Belediye binasının önündeki Çınar Meydanı’nda ‘Fahiş Su Faturaları’ sergisi açan Çavuşoğlu, ardından yine aynı yerde ‘Yalandan Bi’Sergi’ adını taşıyan “gerçekleşmeyen vaatler sergisi” açtı.



Çavuşoğlu; seçimi kazanıp başkanlık koltuğuna oturduktan sonra, Ak Parti’li 13 yıllık Başkan Osman Zolan’dan kendisine miras kalan 12 milyar liralık “borç bilançosunu” dev bir pankarta dökerek belediyenin ön cephesine astı. Ardından yüzlerce araçtan oluşan belediyenin kiralık araç filosunu da Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin önüne dizdi ve Çınar Meydanı’nda "saltanat arabaları ve şatafat sergisi" olarak deşifre etti.



DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR CHP’Lİ BELEDİYELERE MODEL OLDU!
Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun bu sergileri aynı kaderi yaşayan bir çok CHP’li belediye tarafından da adeta model alındı. Denizli’nin CHP’li 15 İlçe Belediyesi ve Manisa le Balıkesir’in CHP’li Belediye Başkanları adeta birer birer Başkan Çavuşoğlu’nu izledi. Ve “borç bilançosunu” gösteren dev bir pankartları belediye binalarına astılar. Ardından belediyelerinin kiralık araç filolarını da "saltanat arabaları, saray gibi makam odaları ve şatafat sergilerini" ardı sıra deşifre ederek halka gösterdiler.



İYİLİK DE BULAŞICIDIR, ÜRETİCİ VE ÇİFTÇİ DOSTU OLMAK DA!
Öte yandan Çavuşoğlu’nun başkanlığının ilk 5 ayında uygulamaya soktuğu; “Yazlık Açıkhava Sineması, üreticinin elde kalan karpuzunu satın alıp halka dağıtmak” gibi eylem ve etkinlikleri de yine CHP’li Belediye Başkanlarına örnek oldu. Başlattığı “Yazlık Açıkhava Sineması Günleri” ile Aydın ve Muğla gibi komşu il ve ilçelere de örnek oldu Denizli Büyükşehir. Bu adımlarda kıvılcımı ilk yakan isim Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu idi. Daha önce yine bu köşede yazmıştık; “İyilik de bulaşıcıdır, üretici ve çiftçi dostu olmak da” diye. Hatta halkın yararına tutumlu olmakta… İsrafı ilk sergileyen isim de Çavuşoğlu oldu, tarlada kalan ürünü satın alan ve halka dağıtan ilk CHP’li belediye başkanı da…



MANİSA’DAKİ ÇİFTÇİ MİTİNGİNDE DENİZLİ DE VAR!
Üreticilerin ve çeşitli toplum kesimlerinin sesini duyurmak için farklı illerde mitingler düzenleyen CHP, bir mitingde Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gerçekleştirdi. Turgutlu’dak Çiftçi Mitingi büyük bir katılımla adeta tarladan, kırsal kesimden yükselen bir isyan oldu. Mitinge CHP Denizli örgütleri ile çiftçiler de destek verdi. Miting için Manisa’da bulunan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i ziyaret etti.


 
“85 MİLYON ‘ARTIK YETER’ DİYOR!”
Toplumun farklı kesimlerinin sorunlarına dikkat çekmek ve seslerini duyurmak için tematik mitingler düzenleyen CHP, emeklilerin sorunları için Ankara’da, eğitimcilerin sorunlarını dile getirmek için de İstanbul’da miting yaptı. CHP ayrıca, Rize’de çay üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek için Çay Mitingi, hububat fiyatlarının düşük açıklanmasına tepki göstermek için Tekirdağ - Hayrabolu’da Buğday Mitingi, Ordu'da Fındık Mitingi ve Gaziantep'te Fıstık Mitingi düzenleyerek üreticilerin sorunlarını gündeme getirdi.



CHP Ayrıca Gebze’de büyük bir de Emek Mitingi düzenledi. CHP son olarak da Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Çiftçi Mitingi düzenledi.Yoğun katılımla gerçekleşen miting kalabalık bir katılımla ve renkli, görüntülerle Koza Pazar Yeri'nde yapıldı. Genel Başkanı Özgür Özel de mitingde yaptığı konuşma ile, çiftçinin, üreticinin ve kırsal kesimin sorunlarını yakıcı bir şekilde anlattı. CHP Lideri Özel, “Emekli, emekçi, asgari ücretli ve çiftçide artık bıçak kemiğe dayandı. 85 milyon artık yeter, bu iktidarı istemiyoruz, diyor” dedi.



EFSANE SPOR ADAMI’NDAN, EFSANE BAŞKAN’A ZİYARET!
Türk futbolunun efsane ismi, Denizlispor’un eski oyuncusu ve başarılı teknik adam Mesut Bakkal Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım’ı ziyaret etti. Marım ve Bakkal keyifli bir sohbete dalarken, konu yine futbol ve Denizlispor oldu. Marım ziyaret ile ilgili paylaşımında, “ Sporun ve Denizlispor’un simge ismi Mesut Bakkal ile şehrimizin spora ve gençliğe olan katkıları ve projelerini konuştuk” dedi.



METROPOL TV’DE YENİLİKLER BİTMEZ!
Denizli’nin “Dijital Yayıncılık” yapan yeni nesil medya grubu Metropol Dijital Yayıncılık Şirketler Topluluğu yine Denizli’de bir ilk olan bir yeniliğe imza attı. Metropol TV, Yeni (Mobil) LED Ekran Aracı, Canlı yayın aracı, 7 kamera ve drone ekipmanı ve ile 12 kişilik prodüksiyon ekibiyle hizmet vermeye başladı.



Kamyon üzerine kurulu 13,5 metrekarelik Metropol LED Ekran Aracı; gezici bir şekilde, “jeneratörleri, ses sistemleri ve sahne platformu” ile son teknoloji kameraları ve “drone kameradan” anlık canlı yayın aktarımı da sağlayan Metropol TV prodüksiyon hizmetlerinde de öncü bir kuruluş haline geldi.



Metropol Dijital Medya Grubu; teknolojik sistem ve ekipmanları ile “festivaller, açılışlar, açık hava toplantıları ve her tür etkinlikte” Denizli’nin her köşesinden canlı (naklen) yayın yapma ve prodüksiyon hizmeti verme kabiliyetine sahip bir kuruluş olarak dikkat çekerken, dijital çağın dijital bir yayınlar topluluğu olarak da öne geçmiş durumda.  



DENİZLİ MEDYASINDA YENİ BİR SOLUK!
Evet,  dijital dünyayı ve gelişmeleri yakından takip eden Metropol TV, son yatırımları ile de öne çıktı. Son olarak Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSB) dijital billboard dönemini başlatan Metropol TV; günde 100 binin üzerinde aracın geçtiği Organize Sanayi Ana Yol Kavşağındaki vizyon projesi yani 12 metrekarelik Metropol Dijital Billboard Bilgi Ekranı ile  “7 gün 24 saat yayın” yapıyor.



Buradan reklam verenlere bir duyuru yapmadan da geçemiyoruz; “Metropol Dijital Billboard; geleceğin bilgi ve Reklam Teknolojisi ile kent sanayisinin kalbi, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete girdi. Bu çağdaş mecrada tüm reklam ve duyurularınızı geniş kitlelere aktarabilme imkanı bulacaksınız!”



METROPOL TV; DİJİTAL BİLLBOARD BİLGİ EKRANI VE MOBİL DEV EKRANLA, KENTİN HER YERİNDE!
Özetle; Metropol TV ile birlikte “Anten yok, çanak yok, uydu alıcısı yok, bir köşede kurulu kocaman sabit tv kutusu” yok. “Karlı veya donmuş ekran görüntüsü” ise hiç yok. Gazete, radyo, televizyon, kısacası artık sadece geleneksel (konvansiyonel) medya yok.



Sadece yazı, sadece görüntü ve sadece ses yok. Metropol Dijital Televizyon ve Radyo Yayıncılık San. A.Ş. ile hepsi birlikte var. Televizyon, sıcak gündem ve çarpıcı reklam ve duyurular artık cebinizde, bilgisayarınızda, note book ve tabletinizde. Metropol TV Dijital Billboard Bilgi Ekranı ile Mobil Dev (LED) Ekranda, kentin dört bir köşesinde..





BU HABER VE YAZI BU HAFTA BU KÖŞEDE!

KEMAL YALÇIN, SABRİ ÇAKIR'I ANLATIYOR; “O’TÜRKÇE’NİN GÖNÜLLÜ BİR DÜNYA ELÇİSİ İDİ!”
Denizlili tanınmış fotoğraf sanatçısı Mehmet Çakır'ın uzun yıllardır Almanya'da yaşayan ağabeyi Öğretmen-Yazar Sabri Çakır hayata veda etti. Sabri Çakır; Türkçenin Almanya ve dünyada yaşaması ve gelişmesi için ısrarla çalışan, Almanya ve yurtdışındaki çocuklar için, 40 ayrı Türkçe ders kitabı hazırlamış öğretmen, araştırmacı ve tanınmış Denizli Çardak'a bağlı Beylerli'li bir yazar... Avrupa Türkiyeli Yazarlar Birliği Başkanı Kemal Yalçın'ın kaleminden Sabri Çakır Dizisi bu hafta bu köşede...

 
fixed-whatsapp-icon