Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

554 Yazı

EKOPOLİTİK: “ADALET HALKIN EKMEĞİDİR, HALKIN EKMEĞİ ADALETTİR!”

**BARBAROS ŞANSAL'DAN İLGİNÇ DENİZLİ PAYLAŞIMI!

“Bilin; Halkın ekmeğidir adalet/ Bakarsınız bol olur bu ekmek, bakarsınız kıt, bakarsınız doyum olmaz tadına, bakarsınız berbat/ Azaldı mı ekmek, başlar açlık, bozuldu mu tadı,başlar hoşnutsuzluk boy atmaya/ Bozuk adalet yetsin artık! Acemi ellerle yuğurulan, iyi pişirilmemiş adalet yetsin!/ Yeter katıksız, kara kabuklu adalet! Dura dura bayatlayan adalet yeter!/ Bilirsiniz, nasıl bolluk doğurur ekmek. Adaletin ekmeğiyle beslene beslene/ Ekmek her gün nasıl gerekliyse nasıl, adalet de gerekli her gün, hem o, günde bir çok kez gerekli/ Madem adaletin ekmeği bu kadar önemli, onu kim pişirmeli, dostlar, söyleyin?..” (Bertolt Brecht)



Hitler’in Nazi Almanyası’nda yazılmıştır bu şiir. Dünyayı savaşa ve yıkıma götüren bir diktatörün ülkesinde. Ve bu şiir bir çok ülke halkının Nazizim ve Hitler Faşizmi’nden kurtuluş mücadelesinin adeta bayrağı olmuştur. Halkın ekmeği adalettir, adalet de halkın ekmeği! İşte bu yüzden;  İnsanlara karınlarını doyuracak ve hayatlarını idame ettirecek olanaklar adaletli bir şekilde dağıtılmalı ve paylaşılmalıdır. Yine bu açıdan insanların karnını doyurma, ihtiyaçlarını karşılama faaliyetlerinin bir simgesidir; “ekmek ve ekmek parası,” Ve yine İşte bu yüzden CHP’li Belediyelerin öncülüğünde üretilen ucuz “Halk Ekmek” o kadar önemli ve belirleyicidir.





ÖZEL; “HALKIN EKMEĞİ ADALETTİR!”
Yılmaz Güney o ünlü filminde “Umut halkın ekmeği, ye babam ye..” der ya hani; 6-7 ay önce bir konuşmasında ünlü yazar ve şair Bertolt Brecht'in yukarıdaki o ünlü şiirini gündeme getiren CHP Lideri Özgür Özel de aynı vurgu ile AK Parti İktidarını eleştirir. Ve şunları söyler; “Bertolt Brecht'in dediği gibi 'Halkın ekmeği adalettir.' Ve o ekmeği pişirecek olan da bellidir. Türkiye’deki emekçiler adalet ekmeğini pişirmek için mutlaka bu gidişata dur diyecektir.”



MERKEZEFENDİ’DEN SONRA, ŞİMDİ DE PAMUKKALE’DE DE “HALK EKMEK MUTLULUĞU!”
Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un seçim sürecinde Pamukkale halkına vermiş olduğu sözlerden biri olan ‘Halk Ekmek Projesi’ hayata geçti. İki mahallede başlayan halk ekmek uygulaması ile ilgili olarak vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirken, bakkal ve markette 10 TL’den satılan ekmek Pamukkale Halk Ekmek büfelerinde  6 TL’den satılıyor.



HALK EKMEĞE DAHA UCUZ ULAŞIYOR, MAHALLELİ MUTLU!
Aktepe Mahallesi Muhtarı Yasin Arılık ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Tuncay Orhan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un göreve başlamasıyla birlikte mahallelerinin daha yaşanabilir hale geldiğine dikkat çekerek, kısa sürede verilen güzel ve hızlı hizmetlerden dolayı Başkan Ertemur’a teşekkür ettiler. Muhtarlar Arılık ve Orhan “Halk Ekmek hizmeti çok güzel oldu. Söz verdiğimiz gibi mahallemizde yavaş yavaş bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sürecimiz yeni başladı, daha 5 yılımız var. Parklarımız kötü haldeydi. Onlar düzeltilmeye başlandı. Çocuklarımız için 2 parkımızın etrafı tel örgüyle çevrildi. Önümüzdeki süreçte çocuklarımızın güvenliği için kamera takılacak” dediler.



“BAŞKAN ERTEMUR SAYESİNDE MAHALLE HALKINA MAHÇUP OLMUYORUZ!”
Öte yandan Aktepe Mahallesi Muhtarı Yasin Arılık ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Tuncay Orhan devamla, “Halkımızdan bu süreçlerde biraz daha sabırlı olmalarını bekliyoruz. Mahalle sakinlerimiz, daha ilk günler olmasına rağmen halk ekmek uygulamasından çok memnun kaldı. Karşıyaka’mıza belediyemizin verdiği hizmetlerden dolayı halkımız çok mutlu. Talep çok yoğun. Halkımız memnun, biz de muhtar olarak isteklerimiz yerine getirildiği için nutluyuz. Başkanımız bizi mahalle insanına karşı mahcup etmiyor” diye konuştular.



“HALKIN EKMEĞİ ADALETTİR, ADALET DE HALKIN EKMEĞİ!”
Öte yandan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Halk Ekmek büfelerimiz diğer mahallelerimizde de en kısa sürede oluşturulacak ve satışlar başlayacak. Ülkemizin içinde olduğu ekonomik krizi göz önüne alarak, büfelerimizde vatandaşımız için ekmeğin fiyatını 6 TL yaptık. Halkımıza destek olmaya, derman belediyeciliği anlayışımızla sürdüreceğiz” dedi. Evet, Pamukkale Belediyesi tarafından Aktepe ve Karşıyaka mahallelerinde başlatılan “Halk Ekmek Satışı” vatandaşlardan büyük talep gördü. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, göreve başlamasının daha beşinci ayında Pamukkale halkına verdiği 2 büyük vaadi yerine getirdi bile. Göreve başlamasının 4. ayında (hatta seçim öncesi)  çöp poşeti uygulamasını hayata geçiren Başkan Ertemur, ardından halk ekmek projesini de başlatmış oldu. Böylece halk Denizli’nin iki büyük ilçesinde ucuz ekmek yiyebilir hle geldi…



HORZUM; YAVAŞ, ZEYREK YALIM  İLE YANYANA!
Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali’nde Denizli de vardı.  Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninin ev sahipliğini Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan’ın yaptığı Festivale CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın yanı sıra Denizli’den de büyük bir katılım oldu.



HORZUM VE DENİZLİ’Lİ BAŞKANLARDAN EŞME ÇIKARMASI!
CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum; beraberinde Denizli’nin ilçe belediye başkanları ile festivale adeta Denizli Çıkarması yaptı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Buldan Belediye Başkanı M. Ali Orpak, Güney Belediye Başkanı M. Ali Eraydın, Çardak Belediye Başkanı Ali Altıner, Çivril Belediye Başkanı Semih Dere ve Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir ile birlikte Festivalde hazır bulunan Horzum “CHP politikalarında Denizli etlisini” bir kez daha ortaya koymuş oldu.



KARACA İZMİR’E DAMAT VERİYOR!
TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca avukat oğlu Ozan Karaca’yı evlendiriyor. Gülizar-Mehmet Karaca çiftinin oğulları Avukat Ozan Karaca, kendisi gibi avukat olan Tarık-Nuray Emrem’in kızları Ezgi Emrem ile 14 Eylül’de düzenlenecek yemekli nikah töreni ile dünya evine girecek. Genç çiftin nikah töreni  14 Eylül 2024 tarihinde saat; 14.00’de gerçekleştirilecek. Düğün yemeği için ise misafirler saat; 12.00-16.00 arası PASVAK’a davet edildi. Evet; politikanın ağır toplarından TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Avukat Gülizar Biçer Karaca şu sıralar oğlu Ozan Karaca’nın evlilik töreni nedeniyle tatlı bir telaş yaşıyor. Ozan Karaca ile Ezgi Ermem İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Hukuk eğitimi alan iki genç avukat. Okuldan arkadaşlar ve iş hayatına atıldıktan sonra da arkadaşlıkları onları birlikte bir yaşam kurma kararına götürmüş. Gelin Hanım İzmir Torbalı’lı. İşte bu yüzden Gülizar Biçer Karaca İzmir’den gelin almıyor, İzmir’e damat veriyor. Genç çifte şimdiden mutlu bir yaşam diliyoruz…



O’ DENİZLİ’NİN CUMHURİYETLE YAŞIT VEKİLİYDİ!
Denizli’nin 12. Dönem Milletvekili Dr. İsmail Ertan, 101 yaşında hayatını kaybetti. Yaşlılığa bağlı nedenlerle vefat eden Ertan, memleketi Tavas'ta son yolculuğuna uğurlandı. 1923 yılında Tavas ilçesinde dünyaya gelen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile beraber Çanakkale Meydan Muharebelerinde mücadele veren Dr. Ziya Bey’in oğlu olan 12. Dönem Denizli Milletvekili Dr. İsmail Ertan 101 yaşındaydı. 1961-1965 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Denizli Milletvekili olarak görev yapan Dr. İsmail Ertan’ın vefatı, başta CHP olmak üzere siyaset camiasında derin üzüntüye neden oldu. (Kaynak; Oda TV)



CHP’Lİ BOZDAĞ’IN KAYBI DENİZLİ’LİLERİ ÜZDÜ!
Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Üyesi ve mesleğinin duayen isimlerinden Mali Müşavir Hüsamettin Bozdağ, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Bozdağ'ın vefatı, meslektaşları, siyasi çevreler ve sivil toplum örgütlerinde büyük üzüntü yarattı. Hüsamettin Bozdağ, uzun yıllar süren meslek hayatında sayısız başarıya imza atmış, meslektaşları arasında saygın bir yer edinmişti. Aynı zamanda sivil toplum örgütlerinde ve siyasi çevrelerde de aktif olarak yer alan Bozdağ, CHP Merkezefendi İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Denetleme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştu.

ÇELEBİ AİLESİ’NİN BAŞI SAĞOLSUN!
Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı İbrahim Çelebi'nin babası Sadık Çelebi vefat etti. Denizli' de uzun yıllardır hizmet veren ve Merkezefendi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevinden Büyükşehir Daire Başkanlığı’na atanan (Denizli’de zabıta teşkilatının adeta hafızası bir isim olan) İbrahim Çelebi’nin, babası Sadık Çelebi’nin cenazesi Honaz Kocabaş mahallesinde kılınan cenaze namazı ile toprağa verildi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen cenaze töreninde; “CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, AKP il başkanı Yücel Güngör” ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.



CENK ÖZTÜRK GÖREVE BAŞLADI!
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde bölüm sekreteri olarak görev yapan Cenk Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevine başladı. Cenk Öztürk Denizli yerel basında 11 yıl gazetecilik yaptı. DEHA TV ve Horoz Gazetesi’nde çalıştı. Gazeteci Lütfü Koçak’la birlikte Sportif adında spor gazetesi çıkardı. 2007 yılından itibaren Pamukkale Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Biriminde 10 yıl, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde ise bölüm sekreteri olarak görev aldı.

BU HABER VE YAZILAR BU HAFTA BU KÖŞEDE…



**BARBAROS ŞANSAL'DAN İDDİALI DENİZLİ PAYLAŞIMI!
Ünlü Moda Tasarımcısı, muhalif yazar ve çevirmen Barbaros Şansal  sosyal medya hesabından ilginç bir iddiayı paylaştı. Barbaros Şansal Denizli’de CHP’li Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun Büyükşehir Başkanlığını kazandığı akşamın ertesi 12 kamu çalışanının ABD’ye uçtuğunu öne sürdü.



**“O’NUN BAŞKANLIĞI İLE ABD’YE VINLAYAN 12 KAMU ÇALIŞANI KİM?”
Televizyon programları da yapan Barbaros Şansal’ın Denizli’ye ilgilendiren bu paylaşımı ise şöyle;”Denizli’de Akepenin seçimi kaybettiğinin ertesi günü ABD’ye vınlayan 12 kamu çalışanı kimlerdir? Buyrun burdan yakın bakalım..”



**KEMAL YALÇIN, SABRİ ÇAKIR'I ANLATIYOR; “O’TÜRKÇE’NİN GÖNÜLLÜ BİR DÜNYA ELÇİSİ İDİ!”
Denizlili tanınmış fotoğraf sanatçısı Mehmet Çakır'ın uzun yıllardır Almanya'da yaşayan ağabeyi Öğretmen-Yazar Sabri Çakır hayata veda etti. Sabri Çakır; Türkçenin Almanya ve dünyada yaşaması ve gelişmesi için ısrarla çalışan, Almanya ve yurtdışındaki çocuklar için, 40 ayrı Türkçe ders kitabı hazırlamış öğretmen, araştırmacı ve tanınmış Denizli Çardak'a bağlı Beylerli'li bir yazar... Avrupa Türkiyeli Yazarlar Birliği Başkanı Kemal Yalçın'ın kaleminden Sabri Çakır Dizisi bu hafta bu köşede...



**“BÜYÜKŞEHİR HALK SOFRALARI” PEK YAKINDA DENİZLİ’NİN HİZMETİ’NDE
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin bir çok noktasında başlatacağı “Kent Lokantaları” projesi ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Restoranların Denizli’deki uygulamasının “Halk Sofrası” adını alması beklenirken, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan konuyla ilgili çalışmalardan görseller paylaştı.



 
fixed-whatsapp-icon