Süleyman KOCASERT

Süleyman KOCASERT

13 Yazı

YARIM ASIR

Bugün 4 Mayıs benim doğum günüm. Bugün hayatımda dile kolay tam 50 yılı yani yarım asrı geride bıraktım. Bugün Süleyman’ın ellisi, 50. Yaş günüm.

Hep söylerim, sevgililer günü, anne – baba günü vs. ticaretin canlanması adına kurgulanmış günlerdir ve kutlanmalı mı? Tartışılabilir ancak bana göre doğum günü farklıdır ve kutlanmaya değerdir. Çünkü her insan dünyaya belli bir amaç için gelir ve her insanın varlığı, önce kendisi ve ailesi sonra da yaşadığı toplum hatta belki de dünya için bir değer ve anlam ifade eder ya da etmelidir.

YOLUN YARISI 35 Mİ? YOKSA ELLİ Mİ?
Nasıl Cahit Sıtkı’nın söylediği gibi 35 yaşıma geldiğim de kendimi yolun yarısında hiç hissetmediysem bugün de açıkçası 50 gibi hissetmiyorum. Hani derler ya nasıl geçti anlamadım. Ben nasıl geçtiğini anladım. Çünkü farkında olarak yaşadım. Allah’a bana böyle bir ömür nasip ettiği için ne kadar şükretsem az. Önce beni iyi yetiştirmek için elinden geleni yapan bir anne – baba, sonra bir dediğimi iki etmeyen harika 2 kız kardeş, seven bir eş, hayırlı evlatlar ve yanımda olan gerçek dostlarla dolu, sağlıklı bir 50 sene nasip etti. Bir insan daha ne ister ki?

Hayatı ıskalamama adına elimden geleni yaptım. Yeteneklerimi geliştirmeye çalıştım ve üretken olmaya çabaladım.  Zekamı, dezavantajları avantaja ve fırsata çevirmek için kullandım. Yaşadığım zorlukları bir engel gibi değil, onları başarıya götüren bir imtihan gibi gördüm. Zorluklarla yılmadım. Bollukla şımarmadım. Ne kadar becerdim bilmiyorum ama önce hayırlı bir evlat, sonra iyi bir eş, rol model bir baba ve ipi ile kuyuya inilir bir dost olmaya çalıştım.  İyi bir insan, adam gibi adam olmak oldu maksadım.

HAYATIN BİR YOL OLDUĞUNU BİLMEK
Ne mutlu bana ki, geriye dönüp baktığımda şükürlerim keşkelerimden fazla.  Elbette hatalarım da pişmanlıklarım da oldu ama ders alıp tekrarlamamaya çalıştım.  Kimin hayatı güllük gülistanlık? Kimin ömrü boyunca dertsiz tasasız bir eli yağda bir eli balda ki? Önemli olan hayatın doğumla başlayan ve kabirle biten kimi için kısa, kimi için pek çok durakla dolu bir yol olduğunun bilincinde olmak. Hepimiz geldik gideceğiz. Asıl olan hoş bir seda, güzel izler bırakabilmek ya da en azından bunun için çalışmak.

Beni bu 50 yıllık yolculuğumda yalnız bırakmayan, seven, her zaman destek olan ve güç veren başta aileme, akrabalarıma, dostlarıma, sevenlerime ve sevdiklerime çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bundan sonra ne kadar ömrüm kaldı bilinmez ama hepinize söz veriyorum; daha hayırlı bir evlat, daha nazik bir eş, daha anlayışlı bir baba, daha az sinirlenen, mülayim bir iş arkadaşı, daha üretken ve çalışan bir ihracatçı, daha iyi bir insan ve kul olmak için elimden geleni yapacağım.  Bu vesile ile de doğum günümü kutlayan tüm dostlarıma teşekkür ederim.
fixed-whatsapp-icon