Süleyman KOCASERT

Süleyman KOCASERT

13 Yazı

ERDOĞAN  - BİDEN GÖRÜŞMESİ ÇOK ÖNEMLİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden'la görüşecek. Bu görüşme özellikle iş dünyası için çok önemli.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'ne katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ABD Başkanı Joe Biden'la da görüşecek.

Bu görüşme çok önemli. Neden mi? ABD’de bizim için çok önemli bir Pazar. Çok büyük bir potansiyele sahip. Ancak ilişkilerimiz uzun süredir dalgalı ve gergin. Papaz krizi ile alevlenen, YPG ile gerginliği artan ilişkilerimizin geleceği için bugünkü görüşme bu yüzden çok önemli.



Masada S400, F35 ve Halk Bankası gibi sorunlu konular var. Piyasalar bana göre görüşmenin olumlu geçeceği ihtimalini satın aldı.

Diğer kurlar üzerinde olumlu etken ise Çin ile yapılan ikinci 3,6 milyar dolarlık swap anlaşması. Önceki ile birlikte toplam da 6 milyar dolar.



Görüşmenin beklenenden olumlu geçmesi halinde dövizde aşağı yönlü hareket devam edebilir, ancak aksi durumda yön yine yukarı olacaktır. Amerikan pazarında istikrarlı büyüme için siyasi ilişkilerde de istikrar şart.

fixed-whatsapp-icon