Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

554 Yazı

EKOPOLİTİK: O TRAMVAY DENİZLİ’YE GELİYOR!?

**MERKEZEFENDİ’DEN SONRA, PAMUKKALE’DE DE “HALK EKMEK MUTLULUĞU!”



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu seçim döneminde verdiği sözlerden birini daha hayata geçirmeyle ilgili harekete geçti.





“Vatandaşımızın ulaşım sorunlarını çözeceğiz ve insanlarımıza daha güvenli, hızlı ve ekonomik ulaşım sağlayacağız. Öncelikle ulaşım sistemini düzeltip hakkıyla bu işi yerine getireceğiz” diyen Başkan Çavuşoğlu ardından da o ünlü seçim sloganı “O Tramvay Denizli’ye Gelecek!” sözünü yerine getirerek halkın ulaşım derdini büyük oranda bitirmeyi hedefliyor.





O’ “SÖZÜNÜN ERİ BAŞKAN!”
İşte Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde başlığı; “Denizli’nin ulaşımı” olan toplantı düzenledi. Çavuşoğlu Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Onur Yılmaz, Ulaşım Daire Başkanı Cem Bağcı, Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mithat Tüzüner ve teknik ekip katıldı. Adaylığı döneminde “O Tramvay Denizli’ye Gelecek!” açıklaması ile gündeme gelen ve “Vatandaşımızın ulaşım sorunlarını çözeceğiz ve insanlarımıza daha güvenli, hızlı ve ekonomik ulaşım sağlayacağız.



Öncelikle sistemi düzeltip hakkıyla bu işi yerine getireceğiz. Ardından da ‘O Tramvayı Denizli’ye Getireceğiz” ve buradan (Çınar’dan) geçirerek halkın ulaşım sorunlarını bitireceğiz” diyen Başkan Çavuşoğlu sözlerini birer birer hayata geçiriyor. 



Bülent Nuri Çavuşoğlu konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımda, “Denizli’miz için  çalışmaya aralıksız devam ediyoruz. Ekibimizle seyahat sürelerinin kısaldığı, hızlı ve konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmaların sonucunu alacağımız kararları en kısa zamanda vatandaşlarımızla paylaşarak hayata geçireceğiz” dedi.



DENİZLİ BAROSU İÇİN BİR İLK; “BAŞKANLIK İÇİN KADIN ADAY!”
Denizli kadın hareketinin öncü isimlerinden biri olan Avukat Jülide Keleş Yarışan Denizli Barosu seçimleri için başkanlığa aday olduğunu açıklayan ilk isim oldu  Yarışan adaylığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. 



Jülide Keleş Yarışan, "Derdi yüklenen ve yılmadan mücadele eden meslektaşlarım; toplumsal ayrışmalar yaratma hedefli odaklardan sıyrılıp; hukuk için, mesleğimiz için, suyumuz toprağımız doğa anamız ve toplumumuz için, bir arada durmak, hukuku ve adaletin koruyucu gücü olan mesleğimizi  güçlendirmek için sorumlulukla çalışmak amacı ile Denizli Barosu Başkanlığına  Aday oluyorum" dedi. Denizli Barosunun 49. olağan genel Kurulu, 5-6 Ekim tarihlerinde yapılacak.



ZORBA YARIN AKŞAM (CUMARTESİ) LAODİKYA ANTİK TİYATRO’DA SERGİLENİYOR!
Denizli Büyükşehir Belediyesi kültür-sanat faaliyetlerine “kesintisiz” bir şekilde devam ediyor. Laodikya Antik Kenti’ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu’nda dünyanın en beğenilen bale eserlerinden biri olan ‘Zorba’ Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 24 Ağustos Cumartesi saat 21.00’de düzenlenecek ücretsiz gösteriye tüm Denizlililerin davetli olduğu belirtildi. 2 perdelik Zorba Bale uyarlamasının müzikleri Mikis Theodorakis yaptı.  Eserin asıl yazarı ise ünlü Yubanlı Yazar Nicos Kazancakis..

BU HABER VE YAZILAR BU HAFTA BU KÖŞEDE…



KEMAL YALÇIN, SABRİ ÇAKIR'I ANLATIYOR; “O’TÜRKÇE’NİN GÖNÜLLÜ BİR DÜNYA ELÇİSİ İDİ!”
Denizlili tanınmış fotoğraf sanatçısı Mehmet Çakır'ın uzun yıllardır Almanya'da yaşayan ağabeyi Öğretmen-Yazar Sabri Çakır hayata veda etti. Sabri Çakır; Türkçenin Almanya ve dünyada yaşaması ve gelişmesi için ısrarla çalışan, Almanya ve yurtdışındaki çocuklar için, 40 ayrı Türkçe ders kitabı hazırlamış öğretmen, araştırmacı ve tanınmış Denizli Çardak'a bağlı Beylerli'li bir yazar... Avrupa Türkiyeli Yazarlar Birliği Başkanı Kemal Yalçın'ın kaleminden Sabri Çakır Dizisi bu hafta bu köşede...



MERKEZEFENDİ’DEN SONRA, PAMUKKALE’DE DE “HALK EKMEK MUTLULUĞU!”
Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un seçim sürecinde Pamukkale halkına vermiş olduğu sözlerden biri olan ‘Halk Ekmek Projesi’ hayata geçti. İki mahallede başlayan halk ekmek uygulaması ile ilgili olarak vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirirken, bakkal ve markette 10 TL’den satılan ekmek Pamukkale Halk Ekmek büfelerinde  6 TL’den satılıyor. Pamukkale Belediyesi tarafından Aktepe ve Karşıyaka mahallelerinde başlatılan “Halk Ekmek Projesi” vatandaşlardan büyük talep gördü. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, göreve başlamasının daha beşinci ayında Pamukkale halkına verdiği 2 büyük vaadi yerine getirdi bile. Göreve başlamasının 4. ayında (hatta seçim öncesi)  çöp poşeti uygulamasını hayata geçiren Başkan Ertemur, ardından halk ekmek projesini de başlattı. Böylece halk Denizli’nin iki büyük ilçesinde ucuz ekmek yiyebiliyor.



“BÜYÜKŞEHİR HALK SOFRALARI” PEK YAKINDA DENİZLİ’NİN HİZMETİ’NDE
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin bir çok noktasında başlatacağı “Kent Lokantaları” projesi ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Restoranların Denizli’deki uygulamasının “Halk Sofrası” adını alması beklenirken, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan konuyla ilgili çalışmalardan görseller paylaştı.



DÜĞÜN TARİHİ BELLİ OLDU; 14 EYLÜL, İZMİR’Lİ GELİN ALIYOR
TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca avukat oğlu Ozan Karaca’yı evlendiriyor. Gülizar-Mehmet Karaca çiftinin oğulları Avukat Ozan Karaca, kendisi gibi avukat olan Tarık Nuray Emrem’in kızları Ezgi Emrem ile 14 Eylül’de düzenlenecek yemek ve nikah töreni ile dünya evine girecek. Genç çiftin nikah töreni  14 Eylül 2024 tarihinde saat; 14.00’de gerçekleştirilecek. Düğün yemeği için ise davetliler saat; 12.00-16.00 arası PASVAK’a davet edildi.



CENK ÖZTÜRK GÖREVE BAŞLADI!
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde bölüm sekreteri olarak görev yapan Cenk Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevine başladı.

fixed-whatsapp-icon