Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

576 Yazı

EKOPOLİTİK: SAHİCİ BAŞKAN İÇİN İMKANSIZ YOK!

HALKIN İMDADINA KENT LOKANTALARI YETİŞTİ!



Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yedinci kez gerçekleştirilen Denizli Kitap Fuarı 10 gün sürdü ve rekor bir ziyaretçi trafiği ile sona erdi.





18 Ekim’de kapılarını açan fuar yüzlerce ünlü yazarın yanı sıra çok sayıda yayınevinin binlerce eserine ev sahipliği yaptı. EGS Fuar Alanı’ndaki etkinliği yaklaşık 125 bin kitap sever ziyaret etti.





GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE!
Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Ahmet Ümit’in onur konuğu olduğu fuarda Coşkun Aral’dan Banu Avar’a, Cezmi Ersöz’den Ayşe Kulin’e, Celal Şengör’den, İhsan Eliaçık’a, Füsun Önal’dan Timur Soykan’a, Cezmi Ersöz’den İclal Aydın’a kadar Türkiye’nin çok sayıda tanınmış yazarları katıldı.



İmza günleri, söyleşi ve konferanslarla sevenleriyle buluşan ünlü yazarlar fuara tam not verirken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu fuar boyunca her gün adeta “yazarlar, yayın evleri ve kitap severlerle” birlikte etkinliğin düzenlediği Fuar ve Kongre Merkezi’nin müdavimi oldu.



325 yazar ve 150 yayınevinin konuk olduğu “kitap festivalinin” amacına ulaştığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu Kitap ve Yayın Evleri’nin stantlarına da tek tek ziyaretlerde bulunurken, Derleniş Yayınları Standı’nda “Atatürk, Deniz Gezmiş, Che Guevara, Mahir Çayan posterleri” önünde fotoğraf verdi.



Ve Che’nin o ünlü sözü “Gerçekçi ol, imkansızı iste!” sözünü hatırlattı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda geçirdiği ilk 6 aylık dönemde karar ve uygulamaları ile; “sahici halk adamı” portresi çizen Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu adeta “Denizli’yi mutlu insanlar kenti yapmak imkansız değil. Sahici ve halkçı bir yönetim anlayışı ile yepyeni bir Denizli tasavvurumuzu gerçekleştiriyoruz.  Hayalimiz, yaşanılası bir Denizli kurmak ve bütün belediyelere örnek olmak!" diyordu. Denizli Kitap Fuarı’nı; “Aydın, Muğla, Manisa, Burdur, Afyon” gibi komşu illerden de çok sayıda kitapsever ziyaret etti.



CUMHURİYET ŞEHRİ DENİZLİ’DE BİNLER “CUMHURİYET İÇİN KOŞTU!”
Cumhuriyetin 101’nci yılı kutlamalarını “Cumhuriyet Şehri Denizli” teması ile 9 gün sürecek bir etkinlikler serisi ile kutlamayı planlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, terör saldırısı şehitleri nedeniyle programa 3 günlük bir arada sonra Pazar günü yeniden start verdi. İlk olarak geçtiğimiz hafta; 400 lise öğrencisi ‘Cumhuriyet Şehri Denizli’ kareografisi ile kutlamaları başlatmıştı.



Büyükşehir belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında vatandaşlara binlerce Türk Bayrağı hediye ederken, Pazar Günü de Denizli 1. 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu etkinliği başlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez bu yıl gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusu büyük bir katılım ve coşkuyla yapıldı. Denizlililerin yoğun ilgi gösterdiği Halk Koşusu’nda binlerce vatandaş adeta Cumhuriyet için koştu.



Denizli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından farklı yaş gruplarına özel kategorilerde ilk kez bu yıl düzenlenen Cumhuriyet Koşusunda startı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu verdi.



Demokrasi Meydanı’ndan başlayan koşuya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, eşi Nilgün Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı.



Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Cumhuriyet, bizi biz yapan, bizleri saygın bir birey haline getiren, kula kulluğa son veren ve özgür bir vatan ile bizi geleceğe taşıyandır. Cumhuriyet; kadın, genç, aydınlık ve yokluktan çıkıp kutlu bir geleceğe yürümek demektir. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.



DENİZLİ’DE HALKIN İMDADINA KENT LOKANTALARI YETİŞTİ!
Denizli’de ilçe belediyelerinden Güney Belediyesi İlçelerdeki ilk ‘Kent Lokantası’nı açtı. Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, ‘İlçemiz yepyeni bir hizmete kavuştu’ derken, Denizli kentinde dar gelirli vatandaşın imdadına da yine ilk ikisi Büyükşehir’de açılan Kent Lokantaları yetişti. Büyükşehir’in Şehirlerarası Otobüs Termimali ile Kınıklı Kampus bölgesinde açtığı iki “Halkın Sofrası Kent Lokantası’nda” yemek vakitlerinde adeta yer bulmak zor oluyor. 



BAKAN ERAYDIN’DAN “İLK İLÇE KENT LOKANTASI” GÜNEY’E!
Evet, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından iki Kent Lokantası’nın ardından ilk defa bir ilçeye Güney’e Kent Lokantası açıldı. Güney Belediyesi’nin projesi olarak hayata geçirilen Kent Lokantası’nın açılış törenine Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, CHP Denizli İl Başkan Yardımcısı Ercan Aydın, CHP Denizli İl Sekreteri Melike Değirmencioğlu Coşkun, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı, CHP Denizli İl yöneticileri, CHP Güney ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Başkanvekili Ali Marım Güneylilere Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun selamını götürdü. Güney’in genç ve dinamik Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, “Kent Merkezi’nde ne varsa, büyükşehir belediyemizin tüm hizmetleri burada, ilçemizde de olacak” dedi.



REHA MUHTAR TABURCU OLDU, YANINDA DENİZLİLİ GAZETECİ KAZDAĞLI VARDI!
İki ay önce evinde düşüp beyin kanaması geçiren ve bir süre sonra da entübe edilen Reha Muhtar, eski sağlığına kavuşmaya başladı. Birkaç gün önce taburcu olan ünlü haber spikeri, aylar sonra ilk kez görüntülenirken, Reha Muhtar’ın yanında Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan ve TRT’nin ünlü haber programı Ateş Hattı’nın yapımcılarından Gazeteci Celal Kazdağlı da vardı. Denizlili tanınmış Gazeteci Celal Kazdağlı Muhtarın hastane sürecinin tamamında yanında olan (ender) gazeteci arkadaşlarından biriydi. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan, 1978’den bu yana Reha Muhtar’ın arkadaşı ve dostu olan Celal Kazdağlı, “TRT’de Ateş Hattı programını birlikte yaptık. Ben mutfakta o vitrindeydi. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan bu yana arkadaşız. Epey toparladı. Yakında eski formuna kavuşur” dedi. Reha Muhtar geçen ağustos ayında İstanbul’daki evinde geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılmış ve uzun süre yoğun bakımda tedavi görmüştü.
fixed-whatsapp-icon