Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

458 Yazı

EKO-POLİTİK (“BURASI SÜPER LİG BAŞKAN, ARTIK KENDİ İŞİNE BAKSAN!”)

LİGİN SON HAFTALARINDA ADETA “YOĞUN BAKIMDA” OLAN DENİZLİSPOR MÜJDAT KEÇECİ’NİN DEDİĞİ YERE GELDİ

16 Mayıs 2019’da Süper Lig’e yükselen Denizlispor’a bir açık mektup yazan ve daha başta “Süper ligin kıymetini bilelim ve stratejik plan yaparak ligde daha kalıcı olalım” mesajı veren DSO Başkanı Müjdat Keçeci’nin haklılığı bir kez daha ortaya çıktı.

Aradan tam iki yıl geçti. Denizlispor ligin bitimine 7 maç kala adeta havlu attı ve ligin son sırasına yerleşti. Şu sıralar adeta yoğun bakımda olan Yeşil Siyahlı ekip dip krizinden çıkmak için çabalıyor ancak bir türlü istediği sonuçları alamıyor.




DENİZLİSPOR YOĞUN BAKIMDA

Tarih; 16 Mayıs 2019. Aradan iki yıl geçti. O dönemde Süper Lig’e yükselen Denizlispor’a bir açık mektup yazan ve daha başta “Süper ligin kıymetini bilelim ve stratejik plan yaparak ligde daha kalıcı olalım” mesajı veren DSO Başkanı Müjdat Keçeci’nin haklılığı bir kez daha ortaya çıktı. Ligin son sırasına demir atan ve liglerin bitimine az bir süre kala adeta “yoğun bakımda” süper ligde son anlarını yaşayan Denizlispor ne yazık ki; düşme potasının birinci sıradan adayı durumunda.  Aradan bunca zaman geçti. Bu zaman zarfında Süper Lig’in Egeli takımı yeşil sahalardaki sportif başarıları ile değil, ne yazık ki saha dışında yaşadığı atraksiyonlarla gündeme geldi, ülke manşetlerine taşındı. Kısacası; Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin kentin biricik değerlerinden olan Denizlispor’la ilgili bundan aylar önce yaptığı uyarıların haklılığı net ve yakıcı bir şekilde görülmüş oldu.

Denizli’nin sözü dinlenir işadamı ve DSO Başkanı Müjdat Keçeci bundan tam 2 yıl önce bir açık mektup yazarak hem Denizlispor’un Süper Lig’e çıkışından duyduğu mutluluğu ve sevinci yansıtmış, hem de “Süper ligin kıymetini bilelim ve stratejik plan yaparak ligde daha kalıcı olalım” mesajı vermişti. Keçeci’nin bu mektubu şöyleydi; “Denizli’nin en mutlu günlerinden birini yaşadık. Denizlisporumuz 4'üncü defa Süper Lig’e terfi etti. Gerçekten zor ama istikrarlı bir çalışma ile ve de Denizli Spor severlerin inançları ile bu başarı geldi çok kaliteli bir antrenörün yönettiği takım oynadığı çok kaliteli futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri de zorlukları kişisel beceri ve fedakarlıkları ile aştılar ve zoru başardılar. Tüm şehir Pazar günü inanılmaz mutluluğu birlikte yaşadılar ve başarıyı kutladılar. Helal olsun. Hak edilmişti. Ben Denizlispor’un iki defa Süper Lig’e çıkma mutluluğunu yönetici olarak geçmişte yaşadım. Hem başarının ne kadar külfetli olduğunu hem de başarı gelince mutluluğun da ne kadar büyük olduğunu bilirim. Yönetim kurulunda 7 sene kadar As Başkan olarak rahmetli Başkanımız Ahmet Dartar ve rahmetli Doğan Demircioğlu ve diğer arkadaşlarla çalıştım. Bu mutluluk ve sevinçten sonra şimdi Denizli’ye çok büyük bir sorumluluk ve görevler düşüyor. Bugün için artık takım Süper Lig’de top koşturacak. Takımları izliyoruz. Düşen takımlar bile şampiyonluğa oynayan takımlara kök söktürüyorlar. Artık Türkiye’de futbol kaliteli ve mücadeleli oynanarak geçiyor. Şimdi gelecek için yakın vadede Denizlispor için önemli bir stratejik yol haritası yapmak zorunluluğu var. Öncelikle yönetim kurulu Süper Lig’de oynayacak takımın işlerini götürecek, yürütecek, temsil edecek ve de finansmanını organize edebilecek yetkinlikte olan kişilerden kurulmalıdır. Bunun takımın geleceği için en önemli faktör olduğuna inanıyorum. Başarının temelinin tamamen bu yönetim kurulunun kuruluşunda yattığını bilmeliyiz. Bu konuda bugüne kadar işin yürümesinde ve desteğinde bulunan başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve şehrin önde gelen STK’ları ve bugüne kadar Denizlispor yönetiminde sorumluluk alanların ve de şehrin önde gelenlerinin bu yönetimin oluşumunda faydalı olmaları gerekir diye düşünüyorum. Yönetim Kurulunun belirleyeceği antrenör ve onunla birlikte takıma takviye için alınacak oyuncular bu kadar paranın kıymetli olduğu bu dönemlerde hassasiyet gösterilerek yapılması gereken icraatlar olacaktır. Bu olayların vakit geçirmeden bugünlerden başlayarak oluşturulması inanılmaz faydalar getirecektir. Bu erken Süper Lig’e terfi etmenin avantajını Denizli kullanmalıdır. Bu zamanları boşa geçirmemelidir. Başarı ve hüsran burada yatıyor. Bugünleri yaşayan bir hemşehriniz olarak bunları paylaşmayı, belki faydalı olur diye düşündüm ve yazdım. Başarı Denizlispor’la büyüsün!”





BURASI SÜPER LİG BAŞKAN,
ARTIK KENDİ İŞİNE BAKSAN!
Ancak, Denizlispor Başkanı Ali Çetin ise daha güçlü bir yönetim kurulunun oluşması için açık mektup yazan Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci’yi suçlayan bir açıklama yapmış ve sert ithamlarda bulunmuştu..

Biz de 17 Mayıs 2019’da kaleme aldığımız ‘Yakışmadı Başkan’ başlıklı köşemizde şunları yazmıştık: “Özetle ‘Süper ligin kıymetini bilelim ve stratejik plan yaparak daha kalıcı olalım’ mesajı yayınlayan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin bu açık mektubunu yanlış yorumlayan Kulüp Başkanı Ali Çetin’in kulübün resmi facebook adresinden Denizlispor camiasına yakışmayacak içerikte bir paylaşım yapması, spor camiası ve kamuoyuna adeta, ‘Müjdat Keçeci çok haklıymış’ dedirtti. Keçeci’nin ‘Denizlispor için Denizli’ye Açık Mektup’ başlıklı yazısına Denizlispor’un resmi facebook adresinden cevap veren Denizlispor Başkanı Ali Çetin’in çok ağır vurguları içeren cevabı ve imaları Denizli kamuoyunda gündem oldu ve eleştirildi…”





SON UMUT; “MÜCBİR SEBEP PANDEMİ”
Evet, aradan tam iki yıl geçti. Denizlispor ligin bitimine 7 maç kala adeta havlu attı ve ligin son sırasına yerleşti. Şu sıralar adeta yoğun bakımda olan Yeşil Siyahlı ekip dip krizinden çıkmak için çabalıyor ancak bir türlü istediği performansı yakalayamıyor. (Gözler ve kulaklar her ne kadar ligte pandemi nedeniyle bu yıl da “küme düşme olmayacak” şeklindeki olası bir karara dönmüş de olsa Denizlispor’un işi çok zor) Kısacası Denizlispor iki yıl sonra Müjdat Keçeci’nin dediği yere geldi. Denizlispor Yönetimi ve Başkan Ali Çetin tam iki yıl sonra adeta Keçecinin açık mektubunu bir kez daha haklı çıkardı. Bize göre “Süper lig’in kıymetini bilemeyen, anlayamayan” birileri artık istifa edip gitmeli ve kendi işine gücüne (dünyasına) dönmeli.

fixed-whatsapp-icon