AYKUT GÖKŞİN

AYKUT GÖKŞİN

6 Yazı

UYUŞTURUCU KULLANAN GENÇLERİ KAZANMAK

Devletimizin 2023 yılında uyuşturucu ile mücadelesinin yoğunlaştığını memnuniyetle görüyoruz. Kullanıcılarla değil, büyük küçük satıcı çetelerle, bataklıkla mücadeleye ağırlık verildiği de çok belli.

Uyuşturucu illetini içmek, KULLANMAK suçlarında devletimizin bağımlıyı kazanma gayreti de aşikardır. Mevzuat ve Adli merciler, kolluk kuvvetlerinin tutumu özellikle ilk kez içtiği görülen evlatlarımız için toleranslı davranılması yönünde.

Ancak; tahmin edebiliriz ki bu illetten, bağımlılıktan kurtulmak pek de kolay olmuyor. Tekrar tekrar içici tespitine düşen evlatlarımız var. Bu hallerde hapis cezaları ciddi biçimde ağırlaşabiliyor. Açık cezaevine geçme ve özellikle Denetimli serbestlik gibi kolaylaştırıcı infaz hükümleri uygulanamaz hale geliyor.

Mükerrer ve bilhassa çifte mükerrer durumunda YATARI artan hapis cezaları ve infaz hükümlerinin zorlaşması bağımlıyı pişmanlık yaşayıp hayata dönmek konusunda ümitsiz ve isteksiz yapıyor. Devletimizin gencimizi kazanma gayretlerini de sekteye uğratıyor. Yurt dışına gidip oralarda kaybedilme risklerini artıyor.

Ailelerin bu konuda İNFAZ DÜZENLEMESİYLE çözüm, iyileştirme isteği beklentisi çok yoğun.

Kanaatim odur ki bu suçlar için mükerrer, çifte mükerrer ve benzeri durumlarda infaz hükümlerindeki kolaylaştırıcı hükümlerinin uygulamasının devam etmesi yönünde düzenleme yararlı olacaktır. Aileler ve bağımlı durumundaki gençlerimizi memnun edecek. Yeniden sağlıklı bir şekilde topluma katılmalarına katkı olacaktır.

Bu konuda mecliste görüşmeleri devam eden torba yasa ya da Ocak ayında meclise gelecek 8.yargı paketi içinde çözüm aranması çok memnun edici olacaktır. Yetki ya da görev sahibi vekillerimizin harekete geçmesi temennisiyle.
fixed-whatsapp-icon