FERAH IŞIK

FERAH IŞIK

10 Yazı

ZEKİ, ÇEVİK, AHLAKLI… HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ HALK ADAMI

1 yılda gönülleri fethetti, gençler adına umut oldu

Henüz 26 yaşında bir delikanlı, tam 1 yıl önce geldi Çal’a. Kahta’da eski Çal Kaymakamı Selami Korkutata’nın yanında stajını tamamlamış ve devletimiz kendisini, Korkutata’nın eski görev yeri Çal’a atamış.



Devlet, 26 yaşında Mert Çanga isimli delikanlıya güvenmiş ve Denizli’nin önemli ilçelerinden birine atamış. Yaş 26 ama sportmen ve düzgün fiziğiyle hiçte yaşını göstermiyor.



Birçoğu Kaymakamı 20-21 yaşlarında tahmin ediyor. Halk biraz şaşkın.  “Ya daha bu çocuk değil mi?” diye birbirine soru soranlar, “Çok genç ya, olur mu acaba?” diyenler, v.s..



Aradan 1 yıl geçti. Kamu görevinde 1 yıllık tecrübe. Bu süre zarfında ne mi oldu? Kaymakam, gençlerin gönüllerinde taht kurdu. Kimi zaman paraşüte bindi, kimi zaman ok attı, futbol, voleybol, tenis, basketbol oynadı. Hemen her gün vatandaşla birlikte. Pazar yerinde, kahvehanelerde, köy meydanlarında ve köy kahvelerinde kısacası, toplumun her kesiminin içinde.



Kısa sürede devletin gülen ve güven veren yüzü oldu Mert Çanga. Yazıyı yazmamdaki asıl amaç kaymakamı tanıtmak değil, iktidarıyla, muhalefetiyle tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerinedir mesajım.



Şöyle yani; “Yaş 80’ne dayanmış bırakmıyorsunuz arkadaş o koltukları. Gençlere güvenmiyorsunuz. Güvenin. Yeni dünya düzenine onlar daha çabuk uyum sağlıyor. Adına Z kuşağı deniyor bu gençlerin. Görev ve sorumluluk verildiğinde gençler, enerjileriyle daha başarılı olduklarını gösteriyor işte.



Tecrübe elbette önemli amma velakin, bir ömür boyu koltuklarınızda oturmak zorunda değilsiniz. Bakın, hemen yanımızdaki Çal Kaymakamı Mert Çanga’ya, iyi bakın!..  Toplum olarak değerlerimizi de hızla yitirdiğimiz bir ortamda bu toplumun içinde hala zeki, çevik, ahlaklı ve hepsinden önemlisi halk adamı gençlerimizin gümbür gümbür geldiğini görüyoruz. Yol verin, açın gençlerin önünü.”

fixed-whatsapp-icon