FERAH IŞIK

FERAH IŞIK

10 Yazı

ÜLKEMİZDE OLUMLU GELİŞMELERDE OLUYOR!

SAATTE TAM 15 TON BALIK YEMİ ÜRETECEKLER



Yüksek enflasyon,  hayat pahalılığı, işsizlik, eğitim de yaşanan sorunlar, gelir dağılımındaki adaletsizlik, yolsuzluk, demokrasi ve fikir özgürlüğü sorunu gibi sorunları okumak, dinlemek yoruyor insanı.


 Sorunlar elbette gündeme gelmeli, ancak toplumun moral-motivasyonu sıfırlanıyor. Oysa, pozitif etki yaratacak gelişmeler de oluyor ülkemizde, Denizli’mizde..



Geçtiğimiz günlerde Yasin-Osman Özpek kardeşlerin çayını içtim. Alabalık işletme tesislerindeki ofislerinde 1 saat kadar sohbet ettik. Rusya, Kırgızistan, Belarus, Tacikistan, Özbekistan başta olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerine hem balık hem de balık yemi ihraç ediyorlar. Özpekler Yem Fabrikası, 7 yıl önce kurdukları üretim yerinde saatte 5 ton balık yemi üretimi yapıyormuş. Bu rakam küçük bir rakam değil. Yakında yeni tesisleri faaliyete girecek. Üretim, saatte 15 ton kapasiteye çıkacak.



Yılda 10 ton balığı yurt dışına ihraç eden Özpekler, balık yemi ihracatında da Türkiye’nin 1 numarası oldular bile..

Yasin Özpek, “Daha çok üretim, daha çok ihracat, daha çok istihdam” diyor. Kardeşi Osman Özpek, “Ayağımız yere sağlam basıyor. Uçmuyoruz ama akıllıca adım atarak büyüyoruz” diyor. Gurur duydum.

Farklı sektörlerde başarı hikayelerine ihtiyacımız var. Başarılı ve idealist insan sayımız artmalıdır. İdealist hukukçu, doktor, gazeteci, idealist çalışanlar, idealist işverenlere ihtiyacımız var. Cumhuriyet’in 100.yılını kutlarken, başarı hikayelerimizin de sayısı hızla artmalıdır.

Negatif gelişmelerin önüne pozitif gelişmeler geçtiği zaman Cumhuriyet’i inanın daha iştahlı, daha kıymetlimiz olarak kutlayacağız.

Saygılarımla..

fixed-whatsapp-icon