FERAH IŞIK

FERAH IŞIK

10 Yazı

BU BULUŞMA, İŞ DÜNYASINA DA FIRSATLAR GETİRMELİ

Avrupa’da 250 binin üzerinde Denizlili yaşıyor, 250’si Çal’da olacak.

Merkezi Almanya’da bulunan Avrupa Denizlililer Derneği, 250 üyesi ile yarın (Salı) Çal’da olacak. Avrupalı Denizlililer’in Çal Buluşması’na Belediye Başkanı Fethi Akcan ev sahipliği yapacak. Avrupa’da 250 binin üzerinde Denizlili’nin yaşadığı biliniyor.



Avrupa’da yaşayan Denizlililer’in kaynaşması hedeflenerek kurulan dernek, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinin de içinde yer alıyor. Avrupa Denizlililer Derneği’nin Çal’da düzenleyeceği, “Avrupalı Denizlililer Derneği 4.Denizli Buluşması” etkinliğinde, dernek üyeleri Çal’ın kültürel ve doğa yapısını yakından inceleyecek. İlçenin ekonomik dokusu hakkında da bilgiler verilecek.



Nüfusu 18 bin olmasına rağmen, tarıma dayalı ekonomik yapısıyla Türk ekonomisine yılda ortalama 3-4 milyarlık katkısı olan Çal, hala bakir bölgelerden. Yatırımcılar için, özellikle turizm yatırımcıları için cazip merkezlerden. Butik otel, restoran v.b gibi tesisler yapıldığında bölgenin ciddi şekilde yerli ve yabancı turist çekmesi mümkün. Denizli ya da başka kentlerde yaşayan Denizlili iş insanları ile derneğin yakın ilişki içinde olması yarar getirecektir.



Avrupa’da yaşayan Denizlililer için bu tür etkinlikler fırsata çevrilmelidir. Artık Türkler 50-60 yıl önce olduğu gibi Avrupa’nın işçiliğini yapmıyor. İçlerinde iş adamları da bulunuyor. Bürokratlar, avukatlar, doktorlar, öğretmenler, iş verenler, mühendisler, CEO’larımız çok artık Avrupa’da..



Ticari iş birliği gerçekleşirse, ikili ilişkiler daha sağlam olur. Avrupa Denizlililer Derneği, sadece kültürel geziyle yetinmemelidir. Karşılıklı ticari anlaşmalar yapılmalıdır. Kısacası, bu buluşma iş dünyasına yeni fırsatlar getirmelidir.

fixed-whatsapp-icon