Sadi ÖZTEKİN

Sadi ÖZTEKİN

7 Yazı

HAYDİ, ÇOCUKLAR OKULA

Okulların yakın zamanda tamamen açılacağı ve seyrekleştirilmiş sistemle de olsa yüz yüze eğitimin başlayacağı sinyalini aldık. Umarım bu gerçekleşir ve bütün öğrenciler okullarına kavuşur. Öğrenciler için okulsuz geçen yedi ay çok uzun bir süreydi. Uzaktan eğitim vasıtasıyla ders yapıldı ama, bu hiçbir zaman sınıfta kara tahtanın başında yapılan dersin yerini tutmadı.  Öğrenci öğretmenine anlayamadığı konuyu soracak, öğretmen de sadece anlatmakla kalmayacak, jest ve mimikleriyle bazen tebessüm ederek, bazen de hafif serzenişte bulunarak anlaşılmayan kısmı tekrar anlatacak, belki bu da yetmeyecek tahtada şekil çizerek veya değişik görsellerle dersin daha iyi anlaşılmasını sağlayacak. İşte bütün bunlar ancak sınıfta yüz yüze yapılan dersle mümkün olabilir.

Milli Eğitim Bakanımızın açıklamasına göre 12 Ekim Pazartesi gününden itibaren ilkokulların tamamı ile 8. ve 12. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlayacaklar. Bu da gösteriyor ki inşallah ileriki haftalarda diğer gruplar da okullarına kavuşacaklar.

Olumlu gördüğüm bu gelişmenin hedeflendiği şekliyle sonuçlanması devlet yöneticilerinden çok halkımızın elinde. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının koyduğu kurallara vatandaşlar olarak uymamız halinde vaka sayısı zamanla azalacak, böylece sağlıklı bir toplum haline geleceğiz. İşte o zaman sadece okullar açılmakla kalmayacak, diğer alanlarda da normal bir hayata yani Pandemi öncesinde yaşadığımız hayata dönmüş olacağız. Ayrıca bozulan psikolojimiz de düzelecek ve hep beraber rahat bir nefes alacağız.

Bir sözüm de okul yöneticileri ile öğretmenlerimize. Ne olur bütün sınıfları okulumuzda görmek istiyorsak, üç kuralı (M-M-T) titizlikle uygulayalım. Okula gelen öğrencilerimizi sık sık uyaralım. Ve bu salgın bize ders olsun da hep temiz ve kurallara uyan toplum olarak kalalım. Kalın sağlıcakla.

Sadi Öztekin
DOSTEK KOLEJİ MÜDÜRÜ
fixed-whatsapp-icon