Sadi ÖZTEKİN

Sadi ÖZTEKİN

7 Yazı

EĞİTİM ÖĞRETİM OKULDA GÜZEL

Türk Milli Eğitiminde Pandemi nedeniyle yaşanan kayıplar kısa sürede kazanca dönüşür mü diye bekleyip görelim mi diyeceğiz, yoksa devlet ve vatandaş olarak elimizi taşın altına koyup hep beraber çözüm mü arayacağız?

Elbette biz sorunun değil, çözümün parçası olmak durumundayız. Çözüm odaklı çalışmak ise en başta devletin görevi. Bu konuda devletimizin vatandaşa öncülüğü olmazsa olmaz. O plan ve programını yapacak, biz eğitimciler ve veliler de bunları uygulamaya koyacağız. Böylece yarının büyükleri olan çocuklarımız fazla yıpranmadan eğitim sürecini devam ettirecekler.


      
Ancak burada önemli bir konuyu hatırlatmakta fayda var. Eğitimciler olarak biz, devletimize uyarı görevimizi yaparak yardımcı olabiliriz. Yani eğitimin tamamen içinde olan ve sahada öğrencilerle birebir çalışan eğitimciler olarak plan ve program konusunda önerilerimizi iletebiliriz. Böylece çözüm yolları konusunda devletimizin elini rahatlatmış oluruz.



Bu bağlamda; Yaş gruplarına göre öğrencilerin okuma alışkanlıklarını daha da pekiştirmek amacıyla her öğrenciye yeterli sayıda kitap desteği sağlanmalı.

Vaka sayıları düşmeye devam ettiği için bayram sonunda seyreltilmiş bir programla yüz yüze eğitimi başlatarak öğrenciler okullarıyla buluşturulmalı.

Aşılama konusunda öğretmen ve öğrenciler öne çekilerek bulaş oranı büyük oranda azaltılmalı.

Uygulamalı derslerle ilgili program biraz daha yoğunlaştırılmalı.

Ölçme-Değerlendirme konusunda öğretmenlerimiz biraz daha esnek davranmalı. 

Okullarda görevli psikolojik danışmanlarla sınıf bazında öğrencileri daha sık görüştürecek programlar yapılmalı.

Yine PDR grubu öğretmenlerle okul-veli-öğrenci bağlantısını kuracak etkin programlar düzenlenmeli.

Staj yapmak zorunda olan Meslek Lisesi öğrencilerinin mezuniyet öncesinde stajlarını mutlaka tamamlamaları sağlanmalı.

Uzaktan Eğitim sürecinde okul ve eğitimle ilgili soğukluk yaşamış öğrencilerin tekrar ilgilerini arttırmak için farklı bir program hazırlanmalı.

Uygulanacak program Anaokulundan Lise sonuncu sınıfa kadar öğrencilerin istek ve beklentilerine uygun şekilde hazırlanmalı.

 Çok az bir zaman diliminin kaldığı Eğitim-Öğretim dönemini daha az kayıpla kapatacaksak bu önerileri dikkate almamız gerekiyor.

Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

fixed-whatsapp-icon