Gazi Murat ŞEN

Gazi Murat ŞEN

9 Yazı

DENİZLİ TURİZMİ PANDEMİ SONRASINI BEKLİYOR

Denizli, 6 bin yıllık tarihi, antik kentleri ve tartışmasız bir doğa harikası olan Pamukkale yöresi ile ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından birini oluşturuyor.

Akdeniz ile İç Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan Denizli, binlerce yıldır Ege’nin değişmez kavşak noktasıydı. Konumuyla kazandığı bu avantaja muhteşem doğası eklenmiş; akarsular, göller, kaynak suları, dağlar ve ovalar bereketli topraklar yaratmıştı.

Böylesine güzel bir yöre elbette antik çağlardan bu yana sayısız uygarlığın ilgisini çekmiş, bu nedenle de pek çok kez el değiştirmişti. Denizli’de biriken bu tarih ve kültür bugün hepimiz için bir büyük bir miras, büyük bir şanstır.

Sınırları içinde başta Hierapolis ve Laodikeia olmak üzere 19 antik kenti barındıran Denizli bugün yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en dikkat çeken gezi güzergâhlarından biridir.

Hierapolis ve Pamukkale ile UNESCO Dünya Miras Listesi’nde de hem kültürel hem doğal özellikleriyle dünyada görülmesi gereken yerlerden biri olan Pamukkale, değeri tartışılmaz bir dentinasyondur.

Tarih ve kültür turlarının ötesinde Pamukkale ve Karahayıt’ın varlığıyla termal turizmin en ön sıralarında yer alan kentimiz, yakın gelecekte Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin açılmasıyla dünyanın en büyük sağlık merkezlerinden biri olmaya adaydır.

Özellikle Pamukkale ile Karahayıt’ı kapsayacak bu dev projelenin tamamlanmasıyla Denizli’nin çehresinin bir kez daha değişeceğine ve 2000 yıl öncesinden gelen sağlık merkezi özelliğine tekrar kavuşacağına eminiz.

Türkiye’nin en büyük tiyatrolarından birine sahip Hierapolis Antik Kenti ile Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi bugün ülkemizde düzenlenen turların baş köşesine oturmaktadır. Son yıllarda büyük bir hızla restorasyon çalışmaları devam eden  ve UNESCO Dünya Geçici Miras Listesinde yer alan Laodikeia'da devam eden Pamukkale Üniversitesi’nin kazı çalışmaları ile daha da güzelleşmekte, tüm dünyayı büyülemektedir.

Antik kentin içinde yer alan Laodikeia Kilisesi'nin restorasyonu tamamlanmış olup, ziyarete açılmıştır. İnanç ve kültür turizminde çok önemli bir katkı sağlayacak olan Laodikeia Kilisesi iyi bir uluslararası tanıtımla, Efes, Meryem Ana Evi ile bütünleşerek Hristiyan aleminin haç merkezi olacaktır.

Atatürk ve Etnografya Müzesi, Kaklık ve Keloğlan mağaraları, Güney Şelalesi, Akhan, Boğaziçi ve Yazır camileri ile birbirinden güzel, birbirinden farklı gezi alanları yaratan; yamaç paraşütü, balon turları dağcılık gibi doğa sporlarını bünyesinde barındıran ve tabii horozu ve Buldan Bezi ile rakipsiz iki alana imza atan Denizli; görülmesi, gezilmesi gereken en güzel illerimizden biridir.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği olarak şehrimizin tanıtımına katkı sağlamak için DENTUROD olarak 2015 yılında  Denizli Büyükşehir Belediyemizin ciddi katkıları, Denizli sivil toplum örgütlerinin ve sponsorlarımızın desteğiyle ulusal düzeyde başlattığımız TERMAL İYİ GELİR kampanyası şehrimize yerli turist anlamında büyük katkıda bulunmuştur, aralıksız olarak 2015 yılından beri devam eden TERMAL İYİ GELİR kampanyası sayesinde bölge yerli misafir sayısı yüzde 400 oranında artmıştır.

Pandemi döneminden sonra şehrimizin 2020 yılında gerçekleşmeyen turizm hareketinin etkisiyle 2019 yılında yakaladığımız Pamukkale Hierapolis ören yerinin 2 milyon 560 bin olan ziyaretçi sayısını hızlı bir şekilde geçerek, Pandemi öncesi hedefimiz olan 3,5 milyon kişiye ulaşarak, ülkemizdeki en fazla ziyaretçi alan müze ve Ören yeri olmasını beklemekteyiz. 
fixed-whatsapp-icon