BULDAN

YENİCEKENTLİ ÜZÜM ÜRETİCİLERİNİN YÜZÜ GÜLECEK

YENİCEKENTLİ ÜZÜM ÜRETİCİLERİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Buldan İlçesi'nin Yenicekent Mahallesi’ndeki BULDAŞ’a ait 762 metrekarelik alana günlük 10 ton yaş meyve ve sebze işleme kapasiteli tesis kuruluyor.

Türkiye’nin ve dünyanın ilk sultaniye çekirdeksiz üzümünün yetiştiği Yenicekent Mahallesi’ne, yaş meyve ve sebze işleme tesisi kuruluyor. Yenicekent Mahallesi’nde uzun zamandan beri atıl durumda olan BULDAŞ’a ait 762 metrekarelik kapalı alana kurulacak olan tesisin protokolü Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile Yavuz Gencer ve Tanser Saraç arasında imzalandı.

Buldan’da üretilen üzüm, meyve ve sebzelerin değerlendirileceği tesisin,  hem ilçenin tarımsal ekonomisine katkı sağlayacağını hem de  lojistik maliyetlerin  minimize edileceğini vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “ Tesis, Buldan bölgesinde üretilen meyve ve sebzenin özellikle yurtdışı pazarlara ulaşmasını sağlayacak ve ürünlerin katma değerini büyük oranda artıracaktır.  Bu şekilde hem bölge çiftçilerinin alın teri karşılığını bulacak hem de bölgede sürdürülebilir alternatif tarımsal bir faaliyet gerçekleştirilmiş olacak. Bunlara ilave olarak tesis yoğun insan işgücüne ihtiyaç duyacağından bölgede istihdama büyük katkı sağlayacaktır. Yenicekentimize hayırlı olsun”” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon