POLİTİKA

DENİZLİLİ DEVLET ESKİ BAKANI PROF. DR. KOCABATMAZ HAYATINI KAYBETTİ

DENİZLİLİ DEVLET ESKİ BAKANI PROF. DR. KOCABATMAZ HAYATINI KAYBETTİ
21. Dönem Denizli Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Mehmet Kocabatmaz, hayatını kaybetti. Kocabatmaz’ın cenazesi, TBMM'nde yapılacak törenin ardından memleketi Denizli'de defnedilecek.

21. Dönem DSP Denizli Milletvekili, Devlet eski Bakanı ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Kocabatmaz, bir süredir tedavi gördüğü rahatsızlığına bağlı olarak hayatını kaybetti. Bülent Ecevit başkanlığındaki 57. Hükümette Devlet Bakanı olarak görev yapan 78 yaşındaki Prof. Dr. Kocabatmaz’ın cenazesinin yarın saat 11.00'de TBMM'nde yapılacak törenin ardından Cuma günü memleketi Denizli'de son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.Kocabatmaz, 10 Mayıs Cuma günü Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisinde cuma namazının ardından kılınacak namazdan sonra Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek.

MEHMET KOCABATMAZ KİMDİR?
1946 yılında Tavas’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezun olan Kocabatmaz, aynı üniversitenin Fizyoloji Ana Bilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. İngilizce ve orta derecede Fransızca bilen Kocabatmaz, Fırat ve Selçuk üniversitelerinin Veteriner fakültelerinde dekan yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim kurulu üyelikleri, Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Meslek Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu. Mehmet Kocabatmaz, Selçuk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Kurul üyeliğinde de bulundu. 1999 seçimlerinde DSP Denizli Milletvekili seçilen Kocabatmaz, 57. Hükümette Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Prof. Dr. Kocabatmaz, evli ve iki çocuk babasıydı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon