EKONOMİ

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ DENİZLİ’NİN İHRACAT VERİLERİNİ AÇIKLADI

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ DENİZLİ’NİN İHRACAT VERİLERİNİ AÇIKLADI
Ege İhracatçı Birlikleri verilerine göre yılın ilk 4 ayında Denizli’den gerçekleşen ihracatın en büyük bölümünü tekstil ve hazır giyim sektörü oluşturdu. Kent ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 oranında arttı.

Ege İhracatçı Birlikleri, bölgedeki 9 kentin yılın ilk 4 ayına ilişkin ihracat performansını açıkladı. Buna göre Ege’de en çok ihracatı 8 milyar dolar ile İzmir gerçekleştirdi. Ocak – Nisan dönemini kapsayan değerlendirmede Denizli 1,3 milyar dolarlık ihracatla Manisa’nın ardından üçüncü sırada yer aldı. İkinci Manisa’da ise aynı dönemde 2,4 milyar dolar ihracat gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre Denizli ihracatı yüzde 0,7 oranında artış gösterdi.

Denizli’nin 4 ayda 1 milyar 330 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdığı değerlendirmesinin yapıldığı açıklamada kent en çok ihracat yapan 10 il arasında gösterildi. Denizli’den yapılan ihracatın 350 milyon dolarlık kısmının sadece hazır giyim ve konfeksiyon sektöründen gerçekleştiği vurgulanan değerlendirmede en büyük kalemin de yine tekstil olduğu kaydedildi. Sektörün Ocak-Nisan dönemine ilişkin performansını koruduğu bilgisine yer verildi.

Yılın ilk dört ayında elektrik ve elektronik sektöründen 260 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiği, demir ve demir dışı metal sektöründen ise 209 milyon dolarlık ihracat yapıldığı kaydedildi. Denizli’den yapılan ihracatın 170 milyon dolarlık kısmının İngiltere’ye yapıldığı, ülkeler sıralamasında ise Almanya’nın 122,8 milyon dolarlık alımla ikinci, ABD’nin ise 122,3 milyon dolarlık alımla üçüncü olduğu kaydedildi.  Ege İhracatçı Birlikleri’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; faaliyet illerine ve ihracat istatistiklerine göre Ege Bölgesi 2023 yılında 42 milyar 615 milyon dolarlık dış satıma imza attı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon