EKONOMİ

ÜRETİME VE İHRACATA İŞ DÜNYASINA VİZE ENGELİ

ÜRETİME VE İHRACATA İŞ DÜNYASINA VİZE ENGELİ
Vize krizi, gündemdeki yerini koruyor. Halen bazı ülkelerden randevu bile alınamazken iş dünyası, soruna çözüm bekliyor. Var olan sorunun kabusa dönüştüğünü dile getiren firma yetkilileri, “Vize süreci, fuar hazırlık sürecinden uzun sürüyor. Bazen fuar için stant malzemeleri gidiyor, arkadaşlarımız gidemiyor” ifadelerini kullandı.

Almanya, İspanya ve İtalya’nın yoğunluğu gerekçe göstererek Türkiye’deki randevuları Mayıs sonuna kadar ertelemesiyle zirveye çıkan vize krizi, iş dünyasının en önemli sorunları arasına yerleşti.

İş dünyası temsilcileri ve şirket yetkilileri, sorunun çözümü için öncelikle yeşil pasaporta düzenleme yapılmasını isterken, bu çerçevede memurlar ve yakınları yerine iş insanlarına öncelik verilmesini, şartların da yumuşatılmasını istedi.

İş dünyası, sorunun çözümü için diplomatik atağa geçilmesini talep ederken, aksi taktirde Türkiye ihracatının olumsuz etkileneceğini, bunun da ekonomiye olumsuz yansımalarının olacağını bildirdi.

Firma yetkilileri, “Vize süreci, fuar hazırlık sürecinden uzun sürüyor. Bazen fuar için stant malzemeleri gidiyor, arkadaşlarımız gidemiyor” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon