Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) YİNE DE İÇLERİNDE “EN DELİKANLISI” ŞENİZ BAŞKAN ÇIKTI!

**BİR KİŞİYE AİT ÜÇ ŞİRKETE MİLYONLARCA LİRALIK PARA AKTARAN TEZGAH SONUNDA BOZULDU. MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ SÖZLEŞMELERİ İPTAL ETTİ. PAMUKKALE BELEDİYESİ SORU ÖNERGESİ İLE KARIŞTI, GÖZLER ŞİMDİ DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR’DE!

Denizli’de bir Kişiye ait üç şirkete milyonlarca liralık para aktaran tezgah sonunda bozuldu. Merkezefendi Belediyesi sözleşmeleri iptal etti. Pamukkale Belediyesi soru önergesi ile karıştı, gözler şimdi Denizli Büyükşehir’de! Tek merkezden yönetilen, varlıkları ve yoklukları dahi belli olmayan, hak edişleri her ay fatura karşılığı hesaplarına yatırılan bu 18 internet sitesinin bağlı olduğu “Pera Medya, Point Medya ve Metsen Reklam firmaları’nın” kime ait olduğu (bu aslında malumun ilanı) ise en çok araştırılan ve merak edilen konu.



Evet, il kez Şifre Haber tarafından gündeme taşınan ve büyük yankı uyandıran 3 şirkete ait 18 internet sitesine yönelik ‘skandal ödemeler’ haberi sonrası, ilk ve en önemli hareket Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’dan geldi. Başkan Doğan, ortaya çıkan tepkileri dikkate aldıklarını ve tüm medya kuruluşlarıyla olan sözleşmeleri iptal ettiklerini belirterek “Denizli Gazeteciler Cemiyeti ile görüşerek, yeni bir süreç başlatacağız. Yerel basına destek olmayı sürdüreceğiz. Hak edenler hak ettiğini, hakkını alacak” dedi.

YEREL MEDYA BAHANE,
YILDA 6 MİLYON ŞAHANE!
Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk tarafından art arda yazılan iki ayrı köşe yazısında, aynı kişiye ait 3 farklı şirketin kontrolündeki, çoğundan Denizli halkının haberinin bile olmadığı 18 internet sitesine yıllık (en az) 1 Milyon 320 biner liradan, dudak uçuklatan paralar ödendiğini, bu sitelere verilen paralar ile, diğer nitelikli internet haber sitelerine ödenen paralar arasında uçurumlar olduğu yazılmış, ortalık karışmıştı.



İÇLERİNDE EN DELİKANLISI
YİNE DE ŞENİZ BAŞKAN ÇIKTI!
Şifre Haberin yazısına göre; tüm bu gelişmelerden sonra, Başkan Şeniz Doğan gerçekleşen Merkezefendi Belediye Meclisi Toplantısı’nda, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ak Partili belediye başkanları tarafından yönetilen Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi’nin çalıştığı medya kuruluşlarının, aynılarıyla çalıştıklarını dile getiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan “Sizlerin, kamuoyunun görüşleri bizim için çok önemli. Bu nedenle medya kuruluşlarıyla olan sözleşmeleri iptal ettik” dedi. Doğan,
“Sıkıntılar oldu. Biz her zaman söylüyoruz, tekrar buradan bir açıklama da yapmak istiyorum. Biz Denizli’de ki yereldeki işlerimizi, projelerimizi, sizin de katkı sunduğunuz güzel işleri daha çok insana duyurabilmek için bu anlamda arkadaşlarımızla çalıştık. Hep söylüyorum, diğer 2 belediye, Pamukkale ve Büyükşehir Belediyesi hangi yerel medya kuruluşundaki arkadaşlarla çalışıyorsa, Merkezefendi Belediyesi olarak biz de çalışıyoruz. Ama bu son 10 günde olay kangren haline gelmeye başladı. Bizde şöyle bir çözüm bulduk. Biz bu medyadaki arkadaşlarımızın hepsiyle televizyonlarda dahil sözleşmelerimizi fesih ettik. Tabi ki de çalışacağız; ama şöyle bir formülize ettik. Biz de bu işlerin buralara gelmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Sizlerin görüşleri de  bizim için çok önemli, kamuoyunun görüşleri de çok önemli. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni de işin içine sokarak, yeni bir döneme başlayacağız. Belki de daha olumlu bir süreç olur” diye konuştu. Tüm bu olan biten, yazılan çizilen şeylere ve iddialara rağmen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan hiç ses çıkmadı. Başkan Zolan; sanki hiçbir şey olmamış ve bunca haber kendisini hiç ilgilendirmiyormuş gibi (adeta büyülenmiş gibi) şaşırtıcı bir telden çalıyor. Kısacası ve her şeye rağmen 3 belediye başkanı arasında içlerinde en delikanlısı, yine de kadın bir belediye başkanı olan Şeniz Başkan çıktı!



HELAL OLSUN O GAZETECİYE!
Bu arada olay en çok Pamukkale Belediyesi ve Belediye Meclisi’nde tartışıldı. CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı Denizli’ye bomba gibi düşen “6 milyonluk sözde basın ödemelerini” meclis gündemine taşıdı. Grup Başkanvekili Oral Baş, fahiş ve “bir isme özel” ödemelerle ilgili yazılı soru önergesi verirken, İlçe Başkanı Arda Arpacı kamu kaynaklarının yandaşı zengin etmek için kullanıldığını söyledi. Pamukkale Belediye Başkanlığı basın yayın ve halkla ilişkiler biriminin, bazı firmalara fahiş ödemeler yaptığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Konuyu Pamukkale Belediye Meclisine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Örgütü, yerel basının paravan olarak kullanılmasına da tepki gösterdi.

Grup Başkanvekili Oral Baş, haksız rant iddiaları ile ilgili yazılı soru önergesi verdi. Baş, yaptığı konuşmada "Hepinizin malumu olduğu üzere belediyemizin basın yayın ve halkla ilişkiler biriminin, yerel internet haber sitelerine yaptığı ödemeler Denizlimizde sıkça konuşulan gündemler arasına girdi. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak yerel basına güçlenmesi adına destek verilmesi ve belediyemiz kaynaklarından hakça bir bölüşüm ile destek sağlanması hususunda zerrece bir itirazımız yoktur. Ancak bütçemizin çok önemli bir bölümünün varlığını dahi bilmediğimiz İnternet sitelerine aktarıldığını, gerçek basın emekçilerine ise mevcut ekonomik süreçte bırakın destek olmayı sadaka gibi görülecek rakamlar verildiğini gördük. Şu an aramızda bulunan, hemen hemen tüm  meclis toplantılarımızı takip eden tek gazeteci, basına sızan listeler sonrası sözleşmesini kendi talebi ile feshetti. Ancak biz meclis üyelerinin, kime ait  olduğunu bilmediğimiz, bir kere açıp okumadığımız ve tek bir merkezden yönetilen sitelere ise her ay on binlerce TL para vermeye devam ediyoruz.



Şimdi size sormak istiyorum, Pera Medya ve Point Medyaya bağlı haber siteleri için kiminle görüşerek sözleşme imzalandı?  Bu iki firmaya ait siteler ile gerçek gazetecilere ait sitelere yapılan ödemeler arasındaki uçurumun sebebi nedir?  Ödeme rakamlarının belirlenmesinde liyakat, tıklanma oranları, belediyemizin hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaşımının sağlanması gibi kriterler dikkate alınıyor mu? Tüm gazeteciler ya da şirketler tek bir yayın için ödeme alırken Pera ve Point Medya şirketlerine bağlı toplam 11 site ile çalışılmasının sebebi nedir?  Bu firmaların işletme sahipleri ve muhabirleri kimlerdir? Bu soruların cevapları ilçemiz ve Denizli kamuoyunda merakla beklenmektedir" ifadelerine yer verdi.

ARPACI; “O PARALARI YEREL BASINA
AKTARSINLAR DESTEK VERİRİZ!”
Adı geçen ve tek bir merkezden yönetildiği iddia edilen firmalara akıtılan kaynakların vatandaşların vergileri olduğunu hatırlatan İlçe Başkanı Arda Arpacı ise "Yerel basına ekonomik krizin zirve yaptığı şu dönemde kaynak aktarılması bizim destek vereceğimiz bir uygulama olur. Ancak ödemelere bakıldığında basın mensupları paravan olarak kullanılarak yayında olduğu dahi bilinmeyen şirketlere her ay on binlerce TL aktarılıyor. Bu durumu kabul etmemiz, görmezden gelmemiz mümkün değildir. Yerel basına ödenmesi planlanan bütçenin yarıdan fazlası rant gruplarına aktarılıyor. Birileri zenginleşirken, gerçek basın mensupları ise hak ettiğini alamıyor. Bu uygulamanın ve yapılan ödemelerin takipçisi olacağız. Şeffaf bir şekilde okunma oranlarının açıklandığı, hangi görüşten olursa olsun yerel basında  tüm basın bileşenlerinin hakça ödeme aldığı bir düzen kurulana kadar bu süreci gündemde tutmaya devam edeceğiz" dedi.

BAK SEN ŞU KONUŞAN BAŞKANA; “DİLEDİĞİM
KURUMLA ÇALIŞMA HAKKI KENDİ TAKDİRİMDE!”
Grup Başkanvekili Oral Baş'ın, meclis toplantısı esnasında verdiği yazılı soru önergesini Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki sözlü olarak yanıtladı. Başkan olarak dilediği kurumla çalışma hakkının kendi takdirinde olduğunu ve söz konusu kurumlarla çalışmanın şahsi takdiri olduğunu söyledi. Kurumların kime ait olduğu sorusunu ise cevapsız bıraktı.
fixed-whatsapp-icon