Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) NE 1 MAYIS’A, NE DE CHP’Lİ BAŞKANA YAKIŞTI!

BU DA İŞÇİLERE DEĞİL, CHP’Lİ BAŞKANA “SOSYAL MEDYADAN 1 MAYIS HEDİYESİ” OLDU…

CHP’li Belediyeler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile ülke genelinde işçi sendikaları ile en iyi koşullarda toplu sözleşme ve ücret anlaşmaları yaparken, Denizli’de CHP’li bir Belediye Başkanının “işçi sendikalarına küfrettiği ve ağır hakaretlerde bulunduğu iddiası” 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları öncesi kamuoyunda şok etkisi yarattı.




Honaz Gündem isimli facebook sayfasından 30 Nisan’ı 1 Mayıs’a bağlayan gece geç saatlerde CHP’li Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in fotoğrafı ile 6 dakikalık bir ses kaydının bulunduğu bir paylaşım yapıldı. Paylaşım klibinde Başkan Kepenek’e ait olduğu iddia edilen ses; “DİSK’ten Türk-İş’e ve hatta HAK-İŞ’e” kadar tüm sendikalara küfürler yağdırıyor. Sinirli bir ses tonu ile işçi sendikalarına hakaretlerde bulunuyor.




CHP’li Belediyeler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile ülke genelinde işçi sendikaları ile en iyi koşullarda toplu sözleşme ve ücret anlaşmaları yaparken, Denizli’de CHP’li bir Belediye Başkanının “işçi sendikalarına küfrettiği ve ağır hakaretlerde bulunduğu iddiası” 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları öncesi gündeme bomba gibi düştü ve kamuoyunda şok etkisi yarattı. Honaz Gündem isimli kullanıcısı gizli bir facebook hesabı tarafından paylaşılan “Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in sendikalara küfür ettiği” iddiasını içeren ses kaydı 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın ilk saatlerinde ortalığı fena halde karıştırdı.



Honaz Gündem isimli facebook kullanıcısı Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydını Başkan Kepenek’in fotoğrafının da bulunduğu bir klip şeklinde hesabından paylaştı. Ses kaydındaki şahıs sendikaların isimlerini tek tek sayarak küfür ediyor. Sendikalara hakaretler yağdırıyor. Hatta kendisinin de bir sendikacı ve HAK-İŞ’li bir Hakem Kurulu üyesi olduğunu söylüyor. Ardından da aynı ses; sendikacıların Ankara’da neler yaptığını çok iyi bildiğini de belirterek hakaretlerini sürdürüyor.



Evet, kayıttaki sesin CHP’li Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’e ait olup olmadığı bilinmiyor. Ancak; bütün CHP’li Belediyelerin ve Belediye Başkanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamaya hazırlandığı sırada CHP’li bir Başkan tarafından böyle bir paylaşımın yapıldığının öne sürülmesi büyük şok yarattı. Kısacası bu küfürlü ve hakaret yüklü klip 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda işçilere değil adeta CHP’li Başkana sosyal medya üzerinden gönderilen bir “1 Mayıs Bayramı Hediyesi” oldu. Hiç kimse; kendisi de bir eğitimci ve akademisyen olan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in bu sözleri sarf edeceğine ihtimal vermiyor. Fakat; böyle bir suçlama ve polemiğe konu olmak dahi size yakışmıyor Başkan,  hem de hiç yakışmıyor!


 
fixed-whatsapp-icon