Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) “MAHİR AKBABA, ÇAVUŞOĞLU'NDAN RÖVANŞI ALDI. OLAN İLHAN'A OLDU!”

Sözcü Gazetesi Denizli Temsilcisi Selami Aydın’ın “Denizli Barosu’nda 10 yıl sonra başkan değişti” başlığı ile verdiği bu haberin asıl başlığı aslında; “Solcu adaylar kapıştı, aradan sıyrılan Adnan Demirdöğer Başkanlık koltuğuna yapıştı!” olmalıydı.



“Denizli Barosu'nun salgın nedeniyle üç kez ertelenen 47'nci olağan genel kurulu gerçekleştirildi. İki gün süren genel kurulun seçimli bölümünde bin 551 üye sandık başına gitti. Denizli Barosu’nun hizmet binasında gerçekleştirilen seçimlerde üyeler altı sandıkta oy kullandı. Sabah saat 09:00'da başlayan oy kullanma işlemleri akşam 17:00'de sona erdi. Yapılan sayımda 400 oy alan Adnan Demirdöğer Denizli Barosu'nun yeni başkanı oldu. Üç adayın yarıştığı kongrede Kerem Tahir Üzelce 365, Müjdat İlhan ise 300 oy aldı.



İlhan 2011 yılında başkan Adil Demir'in istifa ederek milletvekili adayı olması sonrasında yapılan genel kurulda göreve gelmişti. Genel kurulla birlikte baro başkanı 10 yıl sonra değişmiş oldu. Seçimler sonrasında sosyal medya hesabından paylaşım yapan yeni başkan Demirdöğer, “Birlikte kazandık, birlikte yöneteceğiz” ifadesini kullandı.”



Sözcü Gazetesi Denizli Temsilcisi Selami Aydın’ın “Denizli Barosu’nda 10 yıl sonra başkan değişti” başlığı ile verdiği bu haberin asıl başlığı bize göre; “Solcu adaylar kapıştı, aradan sıyrılan Adnan Demirdöğer Başkanlık koltuğuna yapıştı!” olmalıydı. Aslında Baro seçiminin ruhunu veren en çarpıcı başlık ise; “Mahir Akbaba Bülent Nuri Çavuşoğlu'ndan CHP İl Kongresi’nin rövanşını Baro seçiminde aldı. Müjdat İlhan ortada kaldı!” şeklinde atılmalıydı. Nedense, Denizli Barosu seçim sonucunun şokunu ve şaşkınlığını atlatamayan gazeteci arkadaşlar kongrenin arka planından el sallayan bu politik yarışı ve kulisi es geçmişti.



Evet, Denizli Barosu seçiminde; Adnan Demirdöğer, Kerem Tahir Üzelce ve 10 yıllık başkan Müjdat İlhan yarıştı. Bu yarışta sol tandanslı 2 (solcu) aday vardı. Bir de daha çok sağa çeken bir aday. Başkan Müjdat İlhan, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından destekleniyordu. Kerem Tahir Üzelce de sol cenahın adayıydı ve CHP eski İl Başkanı Mahir Akbaba’nın desteklediği adaydı. Kulislere göre; Baro eski Başkanlarından Adil Demir ise seçimi kazanan Adnan Demirdöğer için çalışmıştı… Akbaba’nın desteklediği aday Üzelce İlhan’ı geçti ve az daha başkan oluyordu.  Bu arada üçü de Avukat olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki Baro Genel Kurulu’nda hazır bulundu. (Şeniz Doğan doğal olarak solcu adayları desteklerken, Osman Zolan ve Avni Örki’nin “kimi veya kimleri desteklediği” sorusu ortada kalan bir soru oldu)



Aslında bu seçimin ortada kalan ismi; Başkan Müjdat İlhan oldu. Denizli için en önemli seçimlerden biri olan Baro seçiminin özeti; “Akbaba Çavuşoğlu'ndan rövanşı aldı. Olan ilhan'a oldu!” şeklinde gündeme yerleşirken, bu yarışın kapak sözü ise;“Yola beraber çıktıklarını yolda bulduklarına değişenler kaybetmeye mahkumdur” özlü sözü oldu. (Bu arada 10 yıl kesintisiz başkanlık yapan bir Baro Başkanının son seçiminde en az oyu alan aday olması da Türkiye Barolar Birliği tarihine geçen bir sonuç oldu)

fixed-whatsapp-icon