Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) GELDİ, KALDI VE VARLIK FONU’NA ALDI!

**15 YIL ÖNCE GELDİĞİ VE 4 GÜN TATİL YAPTIĞI TERMAL OTELİ BİR İMZA İLE VARLIK FONU’NA DEVRETTİ!

**VARLIK FONU’NUN ARTIK DENİZLİ’DEN DE BİR VARLIĞI VAR, ERDOĞAN’IN UMUT TERMAL TATİLİ BÖYLE DUYURULMUŞTU, UMUT TERMAL; BAE VEYA KATAR’A MI SATILACAK?



11 Eylül 2007’de Başbakanlığı döneminde Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin davetlisi olarak Denizli’ye gelen ve Sarayköy Umut Termal Resort SPA’da tatil yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 gün kaldığı aynı turistik oteli bir imza ile Varlık Fonu’na devretti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tatil yaptığı Umut Termal’de eşi Emine Erdoğan ile kızı Esra Erdoğan Bayraktar ve damadı Berat Albayrak da dönemin AK Partili Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin konukları olarak kalmıştı.



VARLIK FONU’NDA ARTIK
DENİZLİ’DEN DE BİR VARLIK VAR
Hafta başında yayınlanan 5262 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İzmir Menderes, Balıkesir Ayvalık’taki iki otel ve Denizli’nin Sarayköy İlçesi Tırkaz Bölgesi’nde bulun ünlü Umut Thermal Oteli üstündeki taşınmazlarla birlikte Türkiye Varlık Fonu’na devredildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 7 Mart tarihli kararnamede, “Mülkiyeti Hazineye ait ekli listede belirtilen taşınmazların, tahsislerinin kaldırılarak Türkiye Varlık Fonuna devredilmesine karar verilmiştir” denildi.



Cumhurbaşkanlığı’nın 7 Mart tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kararında, Varlık Fonu’na devredilen Balıkesir Ayvalık’taki otel alanının 15.526.71 M2, İzmir Menderes’teki alanın 40.000.00 M2 olduğu, Denizli’deki lüks otel Umut Thermal’in iptal edilen tahsis alanının ise 68 bin 40 metrekare gibi çok daha büyük bir alanı kapsadığı bildirildi. Aynı kararda, hazineye devir süreci tamamlanıncaya kadar, otel yönetimin de değişeceği ve “Söz konusu taşınmazların, devir ve tescil işlemleri tamamlanıncaya kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yönetileceği” de belirtildi.



ERDOĞAN’IN UMUT TERMAL TATİLİ
15 YIL ÖNCE BÖYLE DUYURULMUŞTU
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, termal havuzlar ile çamur banyosundan yararlanmak ve dinlenmek üzere Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki bir termal otele gitti. AKP'li Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybetçi'nin davetlisi olarak Sarayköy'deki Kadir Başoğlu'na ait Umut Termal Otel'e gittiği öğrenilen Erdoğan'ın 4 günlük tatilin ardından pazar günü Ankara'ya dönmesi bekleniyor. Otelin yaklaşık 500 metre yakınında jandarma ekipleri güvenlik şeridi oluşturup giriş çıkışları kontrol altına aldı.



Dışarıya haber sızdırılmaması için otelde tüm personele izin verilirken, tesise başka müşteri alınmadığı, havuzların bulunduğu bölümün perdelendiği öğrenildi. 160 odalı Umut Termal Otel'in Delüx bölümünün ikinci katındaki 26 odanın tamamı Başbakan Erdoğan ve yakınları ile kendisini ağırlayacak olan Denizli Belediye Başkanı Zeybekci ve yakınlarına tahsis edildi. Başbakan Erdoğan’ın Otel’de bir 12 Eylül mağduru olan tesisin sahibi Kadir Başoğlan ile akşamları siyasi sohbet ettiği; oteldeki fizyoterapi ve SPA kürlerinden de yararlandığı bildirildi. Bu arada Başbakan Erdoğan ve yakınlarının yemeklerinin Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci’nin aşçı ekibi tarafından bizzat hazırlandığı da kaydedildi..”



UMUT TERMAL, BAE VEYA KATAR’A MI SATILACAK?
Evet, Marmarisli tanınmış turizm yatırımcısı Kadir Başoğlan’ın sahipliğini yaptığı ve 20 yıldır işlettiği Umut Termal Otel tam 15 yıl önce; 4 gün konuk olarak ağırladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname sonucu tüm taşınmazları ile birlikte Varlık Fonu’na devredildi.



Peki, Varlık Fonu bünyesine aldığı Umut Termal Otel’i nasıl değerlendirecek? Turistik Oteller ile ilgili ortaya altılan iddialar ise oldukça fazla. Bunların arasındaki en çarpıcı iddia ise; içlerinde Umut Termal’in de bulunduğu 4 turistik tesisin Katar veya BAE’li yatırım fonlarına satılacağı yolundaki haberler.
fixed-whatsapp-icon