Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) DENİZLİ BARO SEÇİMLERİNE SELAM, POLİTİKAYA DEVAM!

“Mahir Akbaba, Çavuşoğlu'ndan rövanşı aldı. Olan ilhan'a oldu!” başlıklı yazımız Denizli’de büyük ses getirdi ve gündem oldu.  Yazıyla ilgili “basın açıklamaları, sosyal medya paylaşımları, eleştiriler, mesajlar ve zorunlu cevap yazısı talepleri” gırla giderken, Rasim Rasta olarak“vereceğimiz cevaplar ve edeceğimiz sözler” de elbette vardı.



Temmuz başında yazdığımız “Mahir Akbaba, Çavuşoğlu'ndan rövanşı aldı. Olan ilhan'a oldu!” başlıklı yazımız Denizli’de büyük ses getirdi. Ve haftanın en çok konuşulan konusu oldu. Bu arada yazıyla ilgili “basın açıklamaları, sosyal medya paylaşımları, hakaretler, laf atmalar ve saldırı içerikli mesajlar ve zorunlu cevap yazısı talepleri” gırla giderken, tabii ki Rasim Rasta olarak bizim de “vereceğimiz cevaplar ve edeceğimiz sözler” elbette ki vardı.



BAŞKAN DEMİRDÖĞER’E TEBRİK VE
SELAM, YAKICI POLİTİKAYA DEVAM!
Yazıyla ilgili ilk kısa açıklama CHP eski İl Başkanı Mahir Akbaba’dan geldi. Akbaba’nın sosyal medya üzerinden gönderdiği mesaj kısa ve özdü. Akbaba, “Hayatım boyunca asla öfke saiki ile hareket etmedim; doğruda durma inadımdan da vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim” diyordu. Konuyla ilgili ikinci açıklama ise “Denizli Barosu Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu’nun” açıklaması idi.  Açıklamada; “Denizli'de yayın yapan ‘denizlimetropol.com’ haber sitesindeki gayri ahlaki ‘Mahir Akbaba, Çavuşoğlu'ndan rövanşı aldı’ haberini kınıyoruz. 4 tane çok değerli adayın yarıştığı, 1104 avukatın oy kullandığı, centilmenlik ve demokrasi şöleni halinde geçen  Baromuzun seçimini ‘bir siyasi partinin iç siyasetinin rövanşı’ olarak değerlendirmek en hafif tabirle aymazlıktır. İlgili sitenin ivedilikle tekzip ve özür mesajı yayınlamasını talep eder, aksi halde tüm yetkililer hakkında her türlü hukuki ve cezai süreci başlatacağımızı beyan ederiz. Bu vesileyle yeni dönem Denizli Barosu başkanı seçilen Sayın Av. Adnan Demirdöğer'i tebrik eder, yaklaşık 10 yıldır başkanlık görevini yürüten Sayın Av. Müjdat İlhan'a çok değerli emekleri için teşekkür ederiz. Saygılarımızla.”



POLİTİKA HAYATTIR,
HAYAT POLİTİKA…
Denizli Barosu ve avukatlar; her dönemde Denizli siyasetine yön vermiş, politikanın göbeğinde yer almış, Denizli politikalarında belirleyici aktörlük yapmış ve siyasetin merkezi, yani odağı olmuştur. “Baroya politika karıştırmayın!” demek aslında “diyalektik sistematiği” ve siyaseti bilmemek anlamına gelir. Çünkü politika hayatın her alanında ve yaptığımız her işte vardır. “Hukuk ve Adalet” en önemli üst yapı kurumlarındandır ve politik alanın içinde yer alırlar.



YIL 2019 VE DENİZLİ POLİTİKASI’NIN TAM
GÖBEĞİNDE “AVUKAT” ADNAN KESKİN VAR
Bir örnek verecek olursak; “2019 yerel seçimleri öncesi Denizli Barosu üyesi ve politikanın doğrudan içinde olan avukatlarından bir grup bir ofiste toplanır. Ofis ise iddiaya göre MHP eski Vekillerinden Avukat Salih Erbeyin’in avukatlık ofisidir. Toplantının konusu ise “Millet İttifakı’nın Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı kim olmalı?” gündem maddesidir. Toplantıda CHP ve İyi Parti örgütleri ve il başkanları ile içlerinde “eski MHP’li, hatta ANAP’lı, ve eski DYP’li avukatların” da bulunduğu etkili politik isimler vardı. Toplantıya ardından Baro Başkanı Müjdat İlhan da çağrıldı.  Burada gelen en çarpıcı öneri ise; “Adnan Keskin’i Büyükşehir Başkan Adayı yapalım. Ahmet Divarcı’yı adaylıktan çekip Ümit Bahtiyar’ı da daha önce de başarılı bir sonuç aldığı Pamukkale ilçesi Başkan Adayı yapalım” fikridir. Bu tür toplantılarla Millet İttifakı’nın Denizli adayları aşağı yukarı şekillendirilmeye çalışılmıştır. Ve burada belirleyici olan yine ağırlıklı olarak baro üyesi avukatlardır. Bu örnekleri çoğaltmak da mümkündür.



İYİ PARTİLİ VEKİL ÖZTÜRK
KESKİN’İ İŞARET ETTİ
Yine bir örnek; CHP ve İyi Parti örgütlerinin hazır bulunduğu bu tür bir toplantıda İyi Parti Milletvekili Yasin Öztürk’ün ettiği çarpıcı bir söz de o dönem çok konuşulmuştu. Yasin Öztürk, “Ortak aday olarak bizim tabanımızın da oy verebileceği sadece bir isim var. O da Adnan Keskin” demiş ve Denizli’yi almak için Adnan Keskin ismini ortaya atmıştı.

ESKİ ANAP’LI ESKİ VEKİL“AVUKAT”
ASLAN’IN FAVORİ ADAYI KESKİN’Dİ
Öte yandan Millet İttifakı Denizli Büyükşehir Aday Adayları arasında adı geçen eski ANAP Milletvekili Beyhan Aslan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in CHP-İYİ Parti ittifakının favori Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında olduğunu söyleyen başka bir avukat isimdi. “Benim adaylık konusunda hiçbir partiden talebim olmadı. Zaten bizler siyasetin kıdemlileri olarak talepkar olmayız” diyen Aslan “İttifak adayı toplumun her kesiminden oy alabilecek birisi olmalıdır. Sayın Keskin de bu konuda liyakatli isimler arasındadır” demişti.



EN ISRARCI CHP’Lİ SARUHAN’DI
Ayrıca CHP Denizli’nin tanınmış ve genç isimlerinden Osman Saruhan da o dönemde İl ve ilçe başkanları ve yöneticilerine “Adnan Keskin’in Büyükşehir Adayı yapılması için” mekik diplomasisi yürüten isimlerin başında yer almıştı. (Şimdilerde Baro’ya ve meslek odalarına siyaset sokmamak lazım, dese de!)

Ve ayrıca CHP’li 6 eski ve yeni il başkanı avukatın üyesi olduğu Denizli Barosu seçimini “iki adayına rağmen” tabii ki Denizli CHP kaybetmiştir. Ve burada açıkça rövanşist bir durum da söz konusudur. Peki, hal böyleyken yukarıdaki örnekler de ortadayken Baroyu nasıl siyasetten ve sıcak politikadan uzak tutacaksınız? Baroya ne yapıp da hiç siyaset sokmayacaksınız? Ve bize göre Denizli Barosu kurulduğundan bu yana hiç bu kadar yoğun bir şekilde politika ve siyasete karışmamıştır. (Eğer bilmiyorsanız kıdemli avukatlara sorun size anlatsınlar)

DEMİRDÖĞER’E KUTLAMA,
İLHAN’A TEŞEKKÜR
Tabii ki Denizli Baro seçimini alan Adnan Demirdöğer ve ekibi böyle önemli bir yarışı bileklerinin hakkıyla kazanmıştır. Bu başarıyı kutlamamak elde değildir. Yeni Baro Başkanı Demirdöğer’i biz de kutluyor ve kazandığı bu zorlu yarış için alkışlarımızı sunuyoruz. Bu arada 10 yıl Denizli Baro Başkanlığı görevini başarı ile sürdüren Başkan Müjdat İlhan’a da atılımlar ve yeniliklerle dolu bu dönemler için tebriklerimizi gönderiyoruz…



“ARTIK SİZE CHP’DE EKMEK YOK!”
Buradan kendisi avukat olmayan “büyük organizatör” Ahmet Çağın’a da selamlarımızı gönderiyoruz. ‘Paramedik’ sözcüğünün anlamını en iyi bilen ve pratikte hayata geçiren isim de bizzat kendileridir. Ayrıca Çağın’ın; baro ve benzer kurumlara “şu medyaya çıkın, bu medyaya ayak basmayın” şeklinde akıl vermesi de “sahne sanatları” açısından pek uygun düşmemiştir.

Bu arada sosyal medya paylaşımı yaparak “mahlasla” yazı yazılması ile ilgili çeşitli nitelendirmelerde bulunan CHP Merkezefendi eski Başkanı’na bir sözümüz var; “Her ne kadar CHP Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile aklansanız da boşuna uğraşmayın. Artık sana CHP’de ekmek yok!” diyor. Ve mahlas ile köşe yazısı kaleme alan önemli yazarları kendilerine hatırlatmakta fayda görüyoruz..

İşte Türk ve dünya edebiyatında mahlas kullanan bazı yazarlar ve kullandıkları mahlaslar: “Nazım Hikmet: (Orhan Selim, Ahmet Oğuz Saruhan, Mümtaz Osman ve Ercüment Er), Ziya Gökalp: (Tevfik Sedat, Demirtaş, Gökalp, Türk Millîyetçiliği’nin Babası, Bimar, Büyük Baba, Meclis-i İdare Vilayet Kitabesi’nden Ziya), Halide Edip Adıvar: (Halide Salih Yahya Kemal Beyatlı: Süleyman Sadi kısaca S.S.), Reşat Nuri Güntekin: (Ateş Böceği, Ağustos Böceği, Yıldız Böceği, Cemil Nimet, Hayreddin Rüştü, Mehmet Ferit, Sermet Feri), Peyami Safa: (Peyman, Safiye, Serazad ve Çömez), Kemal Tahir: (Stepne, Remzi Işık),  Orhan Veli Kanık: (Mehmet Ali Sel ve Adil Han), Aziz Nesin: (Berdi Birdirbir, Bahri Filefil, Fettane Şatifil, Kerami Pestenkerani, Kerim Kihkih, Ord. Prof. Paf-Puf, Dr. Daim Değer, Oya Ateş, Vedia Nesin), Joanne Rowling : (K. Rowling -Harry Potter’ın yazarı-), Eric Arthur Blair: (George Orwell -Hayvanlar Çiftliği’nin yazarı-), Charles Lutwidge Dodgson: (Lewis Carroll-Alice Harikalar Diyarında’nın yazarı-), Ricardo Eliecer Neftalí Reyes Basoalto: (Pablo Neruda)..”

Yine işte bu yüzden “yazı çapkını” köşe adıyla ‘Rasim Rasta’nın kaleme aldığı bu yazılar tamamen gerçekleri ve konuşulan kulisleri anlatmaktadır. Böyle biline…
fixed-whatsapp-icon