Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) BAŞKAN ZOLAN’A; SANCAR’DAN ZİYARET, ATAMAN’DAN ÇAĞRI VAR

ATAMAN’IN 2 KİTABI TÜRK TARİH
KURUMU ENVANTERİ’NE GİRDİ
Denizlili mimar ve yerel tarih yazarı Hüsamettin Ataman’ın 2 kitabı Türk Tarih Kurumu Kütüphanesi'ne kabul edildi.  Ataman’ın TTK Kütüphanesi envanterine giren “Denizli Son Yüz Yıl 2018 yılında ve Son Yüzyıl serisinin üçüncü kitabı olan Demirci kitabı 2019 yılında” basılmıştı. Yerel tarih yazarı Hüsamettin Ataman kitaplarının Türk Tarih Kurumu Küphanesi’ne kabulünü sosyal medya hesabından ve whatsApp’dan duyurdu.



BAŞKAN ZOLAN’A “DENİZLİ MİLLİ
MÜCADELE GÜNÜ MEKTUBU”
Yıllardır Denizli’nin Milli Mücadele Günü’nün 15 Mayıs değil 16 Mayıs olduğunu savunan yerel tarih yazarı Hüsamettin Ataman yine bir “Denizli Milli Mücadele Günü” öncesi aynı iddiaları gündeme getirdi ve bu tarih yanlışının giderilmesi için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a bir açık mektup yazdı. İşte orijinal haliyle o mektup;

“AÇIK MEKTUP. Sayın OSMAN ZOLAN Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı. (28 Nisan 2021) İzmir’in Yunan Ordusu tarafından 15 MAYIS 1919 Perşembe günü işgal edilmesinin ardından, 16 Mayıs 1919 Cuma günü Denizli Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi, halkı işgalci güçlere karşı silahlı direnişe davet etmiştir. 9 Mayıs 2007 günü yapılan Denizli Belediye Meclisi toplantısında herhangi bir resmî belgeye ve bilimsel veriye dayanmadan alınan bir kararla 15 Mayıs 1919 günü Denizli Millî Mücadele Günü olarak kabul ve ilân edilmiştir. Siyasetçilerin tarih yazmaya çalışmaları, toplum belleğini saptırma gayretlerinden başka bir şey değildir ve sonuç Yalan Tarih dayatmaları olmaktadır.  Denizli Belediye Meclisi’ndeki yerel siyasetçilerin aldıkları karar da bu açıdan değerlendirilmelidir. İlgili Belediye Meclisi Toplantı Tutanağı incelendiğinde, bir roman yazarının yazdığı hayali senaryodan yola çıkılarak alınan kararın hiçbir bilimsel ve tarihsel dayanağı olmadığı açıkça görülmektedir. Mevcut bilgi ve belgeler ışığında, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında özel bir gündem maddesi olarak konunun tekrar incelenmesini, 9 Mayıs 2007 günü alınan Belediye Meclisi Kararı’nın iptal edilmesini, Denizli Millî Mücadele Günü Olarak 16 Mayıs 1919 gününün kabul edilmesini arz ederim. Davet edildiğim takdirde, konu ile ilgili mevcut belgeler ışığında, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerini ve uygun göreceğiniz diğer ilgilileri bilgilendirmeye hazır olduğumu belirtirim. Saygılarımla, Hüsamettin Ataman.”



TEOMAN SANCAR BAŞKAN ZOLAN’I ZİYARET ETTİ
Bu arada geçtiğimiz aylarda tuzağa düşürülüp iftiraya uğrayan CHP eski Denizli Milletvekili Teoman Sancar Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a Ramazan ziyaretinde bulundu. Makamında Osman Zolan’la sohbet eden Sancar, Denizli’nin güncel sorunlarını konuştuklarını belirtirken, Başkan Zolan’a başarı dileklerinde de bulundu. İki isim de bu ziyareti sosyal medya hesaplarında “ziyaret fotoğrafı” ile paylaşırken, Zolan; “Denizli Milletvekilimiz Sayın Teoman Sancar’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” diye yazdı.
fixed-whatsapp-icon