Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

557 Yazı

(EKOPOLİTİK) POLİTİKA DEĞİL, “BABALAR VE KIZLARI” FOTOĞRAFI!

**POLİTİKACI BABANIN EN BÜYÜK DESTEĞİ; ÜÇ KIZI!



“Kızı olmalı insanın/ Canını emanet ettiğin/ elin, ayağın, gözün, kulağın, her şeyin/ Kızı olmalı insanın/ Canıyla canlandığın, varlığıyla anlamlandığın/ özlemiyle ve iç çekişlerinle dağ dağ efkarlandığın/ Kızı olmalı insanın/ "Dünya bir yana kızım bir yana" diyebildiğin/ üzerine titrediğin için onun eşini-dostunu dahi çok sevdiğin…” (Ahmet Emin Fidan)



Çoğu Denizlilinin kendini bildiğinden beri; devrimci, genç sosyal demokrat, il başkanı, belediye meclis üyesi, milletvekili yani; “politikacıdır” Ali Rıza Ertemur. Onun iş insanı kimliği bile ikinci planda kalır siyasi uğraşıları yanında. Kentin çeşitli görüşlerden önde gelen siyasi isimlerini sıraladığımızda mutlaka Ertemur ismi de vardır bu listede. O politikanın “ağır başlı, oturaklı, uzlaşmacı” ağabeyidir, her daim. (Politik jargonda “orta yolcu” bir siyasi aktör olarak geçer) 





POLİTİK BİR AFİŞ DEĞİL, SADECE 
“BABALAR VE KIZLARI FOTOĞRAFI!”
Evet, o Ali Rıza Ertemur şimdi CHP’nin Pamukkale Belediye Başkan Adayı. Ve o Ali Rıza Ertemur’un 3 kız evladı var. Başkanlık yarışında da eşi ile birlikte hemen yanında ve yakınındalar. Geçtiğimiz Pazar İstiklal Caddesi eski Vali Konağı yanında açılış töreni düzenlenen “Ali Rıza Ertemur Seçim Koordinasyon Merkezi’nde” gördük ilk kez onları. (Büyük kızı Avukat Hazal Ertemur’u biliyor ve tanıyorduk gerçi..)




Denizli ve Pamukkale halkı da onları babalarının SKM açılışında “Gönüller Birleşir, Pamukkale Değişir” pankartının önünde anne Aslı Ertemur ve baba Ali Rıza Ertemur ile birlikte seçim startının verildiği sahnede gördü. Pamukkale Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur ile eşi Aslı Ertemur kızları Hazal, Dilan ve Esra Ertemur ile seçim sürecine renk katan “mutlu, mesut, bahtiyar” bir tablo çizdi. Kısacası; Ali Rıza Ertemur’un seçim sürecinde en büyük desteği kızları Hazal, Dilan ve Esra Ertemur oldu.  



KIZI OLMALI İNSANIN
Şairin yukarıdaki dörtlükte de söz ettiği gibi; Kızı olmalı insanın. Politikacı da olsa, iş insanı da olsa, işçi, memur, emekli de olsa. Kızı olmalı insanın esnafta olsa, çiftçi de.. Tıpkı CHP Pamukkale Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur’da olduğu gibi.. Üç kızı var Ertemur’un ve üçü de bu yolculukta babalarının yanında. Dilan ve Esra Ertemur henüz küçük. Ancak abla Hazal Ertemur, Pamukkale CHP Adayı babası Ali Rıza Ertemur’un bu seçimde adeta eli ayağı olmuş ve bir asistanı durumunda.



BABALAR VE KIZLARI…
Seçim çalışmalarının bütün hızıyla sürdüğü Pamukkale CHP’den elimize ilginç ve güzel bir fotoğraf daha ulaştı. Ve bu fotoğraf tam da “Babalar ve Kızları” kadrajı olmuştu. Kısacası bu karede; 2 politikacı baba ile iki eş ve 5 de kız evlat vardı. Kimler mi? CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun ve eşi Makbule Coşkun ile ikiz kızları, Pamukkale CHP Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur ve eşi Aslı Ertemur ile üç kızları. Biz de özetle bu fotoğrafa “politik” bir etiketleme yapmak yerine “Babalar ve Kızları” fotoğrafı demeyi uygun gördük.





ÇÖP POŞETİ DEYİP GEÇMEYİN…
Ali Rıza Ertemur’un, mevcut belediyenin gerçekleştiremediği “ilçede hanelere çöp poşeti dağıtma işini” üstlenince seçim gündeminin ilk sırasına yerleşti. Ertemur, belediyenin dağıtmadığı çöp poşetlerini vatandaşlara ulaştırırken, bu hareketi ile ilçe halkının adeta gönlünü aldı ve ilgi odağı haline geldi. Ali Rıza Ertemur, "Gittiğimiz her mahallede toplanmayan çöpler, dağıtılmayan çöp poşetleri sorun olarak karşımıza çıkıyor.



Çöpleri dahi toplayamayan, vatandaşın çöp poşeti talebini dahi karşılayamayan bir anlayışla yönetiliyor Pamukkalemiz. Vatandaşımızın talebine sessiz kalamadık, göreve gelmeyi beklemeden çöp poşeti dağıtımı yaparak temiz bir Pamukkale’nin ilk adımlarını attık!" şeklinde konuştu. CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur’un üzerinde “Gönüller birleşir, Pamukkale değişir” yazan çöp poşetleri büyük ilgi görürken,  hakkında çokça da “Çevreci Başkan” yakıştırmaları yapılıyor.



SPOR VE SPORCUNUN YANINDA
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan gittiği her yerde ve katıldığı her etkinlikte büyük bir coşku ve sevgi gösterileri ile karşılanıyor. 5 yıllık başkanlığı süresinde Merkezefendi ilçesine 119 Park, yeşil alan ve spor tesisi kazandıran Belediye Başkanı Şeniz Doğan; Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği “Mahallemde Maç Var” futbol turnuvası açılışına katıldı.



DOĞAN’DAN KADIN HAKEMLERE İLGİ
Açılışta büyük ilgi ile karşılanan Başkan Doğan Hakemlerle ve özellikle de Kadın Hakemlerle sohbet etti. Spora ve sporcuya verdiği destekle de tanınan Doğan kadın futbol hakemleri için, “Yeşil sahalarda ve sporun her dalında kadın sayısını artırmalıyız. Bu konuda desteğimiz sonsuz” dedi.



DENİZLİ’NİN KARAOĞLAN’INI
ŞİMDİ DE TÜRKİYE İZLİYOR!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde yarışacak büyükşehir belediye başkan adaylarının yer aldığı bir reklam filmi serisi devam ediyor. Reklam filminin teması “Gücümüz Türkiye, İşimiz Belediye” olurken, Denizli’de seçim çalışmalarına “Denizli’nin Karaoğlan’ı geliyor” sloganı ile başlayan ve şimdi de ana temasını “Yetti Gari!” sloganına dönüştüren Büyükşehir Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu bu genel reklam filmlerinde de yer alıyor.



CHP’nin “İşimiz, Gücümüz Türkiye” başlıklı reklam filmi; ulusal TV kanalları ile bütün sosyal medya mecralarında gösteriliyor. Bu filmde diğer Büyükşehirlerin adayları ile birlikte Çavuşoğlu’nun da Denizli’de gerçekleştirdiği ilginç ve samimi “halkın içinde” enstantaneleri yer alıyor.. 



 
fixed-whatsapp-icon