Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

504 Yazı

(EKOPOLİTİK) KABİNEDEKİ DEĞİŞİKLİKTEN DENİZLİ ÇIKABİLİR!

**AK PARTİ’DE DEĞİŞİM RÜZGARLARI SERT ESİYOR…



AK Parti’de 31 Mart Seçimi sonrası 7 İl Başkanı’nın değiştirilmesinin ardından “değişim rüzgarları” oldukça sert esmeye başladı. Ankara kulislerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa iddialarının ardından, 3 bakanın daha istifa edileceği haberi adeta siyasi dalgalanmaya yol açtı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunduğu haberlerinin ardından şimdi de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da istifa hazırlığında olduğu öne sürüldü. Öte yandan Başkent kulislerinde “kabinenin yeni üyelerinin kimler olacağı?” konusunda dolaşan haberlerde Denizlili eski iki Bakan ve bir eski Bakan Yardımcısı’nın adının geçtiği gelen iddialar arasında.



KABİNEDEKİ DEĞİŞİKLİKTEN DENİZLİ ÇIKABİLİR!
MYK Üyesi ve Ekonomi’den sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı eski Bakan Nihat Zeybekci’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı için, Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nun adının Sağlık Bakanlığı için ve eski Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar’ın adının da Adalet Bakanlığı için konuşulduğu öne sürüldü.



Evet, yerel seçimler sonrası AK Parti'nin, kökten değişimlere gideceği gündeme gelmişti. Seçimin üzerinden geçen 3 ay sonunda değişim rüzgarları AK Parti'de esmeye başladı. AK Parti'den gelen randevu sistemi ve sağlıktaki eleştirilerin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa kararında etkili olduğu konuşulurken, Koca'nın istifasını  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu iddia edildi. Bu arada Gazeteci Bülent Aydemir’in haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca makamından ayrıldı.



Aydemir, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 saat önce bütün eşyalarını toplayıp makamından ayrıldı. Bu iki gün Resmi Gazete'ye dikkat edin. 4 bakan değişikliği yapılabilir" yorumu yaptı. Bu arada Sağlık Bakanı Koca'nın yanı sıra Kabine'deki bir kaç ismin daha görevinden ayrılacağı iddia edildi. Kulislere yansıyan bilgiye göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunduğu öne sürüldü. Öte yandan Kabine'deki değişiklikler bununla sınırlı kalmayacağı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da değişeceği, bu 3 bakanın da Pazartesi’ye kadar odalarını boşaltacağı iddia edildi. 
fixed-whatsapp-icon