Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

457 Yazı

(EKOPOLİTİK) HELAL SANA SENİZ BAŞKAN!

**HERŞEYE RAĞMEN BAŞKAN DOĞAN DEV ÜSTYAPI HAMLESİNE BAŞLIYOR.. SEVİNDİK VE SÜMER MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NE SADECE İKİ AY ÖNCE GEÇTİ! “ON GÜN İÇİNDE SAHADAYIZ”, ÇEVRECİ İKİ BAŞKANDAN; ÇEVRECİ ENERJİ KURULUŞUNA ZİYARET…

 

Bu iki mahalleyi Büyükşehir'den Haziran'da devraldı. Sevindik ve Sümer Semtleri için bir süredir üzerinde çalıştığı ‘dev üstyapı hamlesi’ni hemen devreye sokmak için harekete geçti. İller Bankası’ndan proje bütçesinin ancak 7'de biri oranında ödenek çıktı. Buna rağmen 250 milyonluk projeye hiç tereddüt etmeden, gözü kapalı daldı…

SEVİNDİK VE SÜMER MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NE SADECE İKİ AY ÖNCE GEÇTİ!

İlçesine bağlı Sevindik ve Sümer Mahallelerinde başlatacağı “dev üstyapı hamlesi” için İller Bankası’ndan 75 milyonluk borç isteyen CHP’li kadın Başkan Şeniz Doğan’ın belediyesi Merkezefendi’ye ancak 35 Milyon liralık bir destek ayrıldı. Başkan Doğan kendi bütçe imkanlarıyla henüz 2 ay önce Büyükşehir’den Merkezefendi’ye geçen bu mahallelerde gerçekleştireceği 250 milyonluk bu büyük projenin altına, yine büyük bir cesaret ile gözünü dahi kırpmadan girdi.

CHP’nin Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun sık sık Ak Parti iktidarının yani merkezi yönetimin muhalefet belediyelerine hakkı olan kaynakları vermediğini ve sıklıkla halkın “eşit hizmet alma hakkını” gaspettiğini öne süren bir politikacı olarak dikkat çeker. Torun, yine sıklıkla, ““Bugün Türkiye nüfusunun yüzde 50,8’ini CHP’li belediyeler yönetiyor. Ekonomik büyüklük olarak yüzde 67’deyiz, turizm bölgelerinde yüzde 90’lardayız. Bu iktidar 31 Mart’ın acısını hala sindiremedi, hala acaba ne yaparım da ben bu CHP’li belediyeleri çalıştırmam, onların üstünde baskı kurarım bunun çabası içerisinde” diye açıklamalar yapar.

İşte Seyit Torun açıklamaları tam da Denizli Merkezefendi’nin CHP’li Kadın Başkanı Şeniz Doğan’ın “Merkezi hükümet elimizi kolumuzu bağlamaya çalışıyor” açıklamaları ile birebir çakıştı. 250 milyon liralık Sevindik ve Sümer Üst Yapı Projeleri için İller Bankası’na başvuran Başkan Doğan, sadece 35 milyon borçlanma ve yatırım yetkisi alınca isyan etmişti. Ve, “Biz hibe falan istemiyoruz. Halkın hakkını yatırım için istiyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemez” diyordu.

HERŞEYE RAĞMEN BAŞKAN DOĞAN DEV ÜSTYAPI HAMLESİNE BAŞLIYOR!

Evet, Merkezefendi Belediyesi tüm kuşatma ve kısıtlamalara rağmen Sevindik ve Sümer Mahallelerinde dev üstyapı çalışmalarına başlıyor. Üstyapı çalışmalarının müjdesini veren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Hemşehrilerimizin günlük yaşamını kolaylaştırmak adına iki mahallemizdeki üst yapı çalışmalarına başlıyoruz. İlçemizin birbirinden güzel bu iki mahallesi, üstyapı çalışmalarından sonra çok daha güzel olacak” dedi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçede sürdürülen yol ve kaldırım çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Sevindik ve Sümer Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların uzun zamandır beklediği üstyapı çalışması da mahalle derinin Merkezefendiye yapılması ile sonunda başlatılıyor. Yüzleri güldürecek olan yol çalışmaları ile Merkezefendili vatandaşlara ulaşım kolaylığı ve rahatlığı sağlayacak olan Merkezefendi Belediyesi, iki mahallede dev üstyapı çalışmasını gerçekleştirecek. Mahalle sakinlerinin yaşam standartlarının ve konforunun arttırılması için önemli adımlar atan Merkezefendi Belediyesi, Sevindik Mahallesi’ndeki çalışmalara 22-23 Ağustos’tan itibaren başlayacak. Sümer Mahallesi’ndeki çalışmalara ise 29 Ağustos’ta yapılacak ihalenin ardından start verilecek.

ON GÜN İÇİNDE SAHADAYIZ”

Evet, sadece 2 ay önce Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden kendilerine geçen Sevindik ve Sümer Mahalleleri’nde gerçekleştirecekleri üstyapı çalışmaları için hızla ihale süreçlerini tamamlayan Şeniz Başkan “10 gün içinde sahadayız” mesajı ile yine jet hızı ile bu iki mahalledeki çalışmaları tamamlayacaklarının mesajını veriyordu. Amaç Sevindik ve Sümer’in çehresini değiştirmek ve Denizli’nim yoğun nüfuslu bu iki büyük mahallesini daha yaşanılır ve güzel hale getirmek.



ÇEVRECİ İKİ BAŞKANDAN; ÇEVRECİ ENERJİ KURULUŞUNA ZİYARET”

CHP’li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik geçtiğimiz hafta Ecogreen Enerji Holding'i ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uğurlu ile sohbet etti. Uğurlu tarafından ağırlanan Doğan ve Çelik “enerji üretimi, doğa ve iklim krizleri, çevreci ve yenilenebilir enerji firmaları, yeşil endeks, yerel yönetimlerin GES’ler ve atık toplama merkezleri aracılığıyla kendi enerjisini üretmesi ve dünyanın geleceği” konularında fikir alışverişinde bulundu. Başkanlar Şeniz Doğan ve Birsen Çelik ayrıca; yenilenebilir enerji alanında biyogaz, GES ve biyokütle santralleri olan ve bu alanda 2023 yılında 300 MW kurulu güce ulaşmayı hedefleyen Ecogreen Enerji Başkanı Uğurluya belediyeleri ile ilgili enerji projelerini anlattı. Uğurlu da bu yararlı ziyaret ve sohbet için iki çevreci başkana teşekkür etti.

fixed-whatsapp-icon