Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

452 Yazı

(EKOPOLİTİK) “CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ; TÜRKİYE’DE ERDOĞAN, DENİZLİ’DE KILIÇDAROĞLU KAZANDI!”

Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ikinci turunu kesin olmayan sonuçlara göre yaklaşık yüzde 52 oy alan Recep Tayyip Erdoğan yeniden kazanırken, Kemal Kılıçdaroğlu ise yaklaşık yüzde 48 oy oranında kaldı ve seçimin kaybedeni oldu.

Bu seçimin Denizli sonucu ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun lehine sonuçlandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun Denizli bölümünde Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 52.93 oy oranı ile ilde birinci olurken, Cumhur İttifakı Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Denizli’de kullanılan oyların yüzde 47.07’sini aldı ve ilde ikinci oldu. 



Seçimin ilk turunda da Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 48.36’lık oran ve 344 bin 507 oyla Denizli’de birinci sırada yer alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 43.89’lik oran ve 312 bin 652 oyla ikinci olmuştu.




“DENİZLİ’DE MART 2024’ÜN GELİŞİ;
SANKİ 28 MAYIS 2023’TEN BELLİ OLDU!”
Kısacası Denizli’de bu seçimde de (Anayasa Referandumundan beri görülen) gelenek bozulmadı. Kısacası “referandumlar” şeklinde geçen Denizli’deki tüm seçimlerin kazananı olan muhalefet bu seçimi de kazandı.  Evet, 28 Mayıs seçiminin hemen ardından gözler çok hızlı bir şekilde 30 Mart 2024’de yapılacak “yerel seçimlere” çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Denizli seçim sonuçlarına göre CHP ve Millet İttifakı 10 ilçede en fazla oyu alan ittifak oldu ve 28 Mayıs Seçimini önde tamamladı. Aynı sonuçlara göre yine CHP ve Millet İttifakı 1 ilçede 0.76’lık küçük bir oy oranı ile birinciliği kaybetti. Yani; Denizli’de Millet İttifakı (CHP+İyi Parti+ Diğer bileşenler) Cumhur İttifakı’ndan (AK Parti+MHP+Diğer bileşenler) daha fazla oya sahip ve birinci durumda. Kısacası; Mart 2024 yerel seçimi öncesi genel seçimden çıkan oyların dağılımına göre; CHP ve Millet İttifakı’nın Denizli’de 19 ilçeden 10’unda yerel yönetimi, yani belediye başkanlıklarını kazanması muhtemel gibi gözüküyor. Çivril ilçesi de bu oy oranına göre “ortada” gibi..



PAMUKKALE VE MERKEZEFENDİ
“KILIÇDAROĞLU” DEDİ
Bu son seçim sonucuna göre Denizli’nin 2 Büyük İlçesi Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde Kemal Kılıçdaroğlu kesin olmayan oy oranlarına göre birinci oldu. Ve adeta 30 Mart 2024 Yerel Seçimine Denizli’den güçlü bir selam çaktı. Denizli’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyları; “Pamukkale, Merkezefendi, Bekilli,Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Güney, Honaz ve Sarayköy’de” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oyları geçerken; “Acıpayam, Babadağ, Baklan, Beyağaç, Çameli, Çivril, Kale, Serinhisar ve Tavas’ta” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyları Kemal Kılıçdaroğl    u’nun oylarını geçti. (10’a - 9)

ERDOĞAN EN FAZLA OYU ÇAMELİ’DE,
KILIÇDAROĞLU SARAYKÖY'DE ALDI
Denizli’nin Çivril ilçesinde iki adayın aldığı oylar birbirine çok yakın çıktı. (0,76) Gayri resmi sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan Denizli’de en fazla oyu yüzde 71.18 ile Çameli ilçesinde, Kılıçdaroğlu ise yüzde 63.80 oy oranı ile Sarayköy'de aldı.
 

YARIN: DENİZLİ’DE ŞİMDİ GÖZLER 9,5 AY SONRA YAPILACAK 30 MART 2024 YEREL SEÇİMİNE ÇEVRİLDİ.
fixed-whatsapp-icon