Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

554 Yazı

(EKOPOLİTİK) CHP DENİZLİ’NİN “A TAKIMI” TÜRKİYE VİTRİNİNE ÇIKTI…

**ÇAVUŞOĞLU’NDAN YENİ BİR GELENEK; “BÜYÜKŞEHİR ÖNÜ AÇIKLAMALARI!”

**PAMUKKALE’DE ÇÖP POŞETİ DAĞITAN ERTEMUR’DAN AÇIKLAMA; “MERKEZEFENDİ’DE NE VARSA PAMUKKALE’DE DE OLACAK!”




Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, 31 Mart Yerel Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısında başkan adaylarını tanıttı. Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende Denizli’nin 19 İlçesinin ve Büyükşehir Belediyesi’nin 20 Başkan adayı Türkiye Vitrini’ne çıktı. CHP Denizli Başkan Adayları “Acıpayam: Levent Yıldırım, Baklan; Nail Şaşmaz, Bekilli; Önder Demir, Beyağaç: Hüseyin Erol, Bozkurt: Birsen Çelik, Buldan; Mehmet Ali Orpak, Çal; Ahmet Hakan, Çameli: İrfan Özcan, Çivril: Semih Dere, Güney; Mehmet Ali Eraydın, Honaz: Yüksel Kepenek, Kale: Erkan Hayla, Merkezefendi: Şeniz Doğan, Pamukkale: Ali Rıza Ertemur, Sarayköy; Mehmet Salih Konya, Serinhisar; Osman Kılıç, Çardak; Ali Altıner, Babadağ Fuat Üstündağ ve Tavas Kadir Tatık” Büyükşehir Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve İl Başkanı Ali Osman Horzum öncülüğünde sahneye Özgür Özel’in yanına çıkarken, büyük bir ilgi ve tezahuratla karşılandı. Ve coşkulu alkış aldı.





“CHP’Lİ BELEDİYELERİN DAYANIŞMA RUHU DEPREMZEDEYE DERMAN OLDU”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Başkanlarımız pandemide dayanışmayı örgütlediler. Askıda fatura uygulaması ile dünya tarihine geçecek bir dayanışma örgütlemesi yaptılar. Ardından biriken, çalışılamadığı için kabaran veresiye defterlerini kapattılar. Öğrencilere sıcak yemek, çalışanlara sıcak çorba gibi küçük görülen ama hizmeti alanın hem karnını doyurduğu, hem vicdanına dokunan, hem içini ısıtan, hem gönlünde önemli bir yer tutan işleri hep beraber yaptılar” dedi, CHP yönetiminin tüm belediyelere ulaşması gerektiğini kaydetti.
Muhalefete muhalefet etmenin iktidara yaradığını bildiren Özel, “Biz bir ittifakın bir parçasıyız, bileşeniyiz, içindeyiz. Bu ittifakın adı Türkiye İttifakı’dır” ifadesini kullandı.





BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU’NDAN “BÜYÜKŞEHİR ÖNÜ AÇIKLAMALARI!”
CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Belediyesi önünde gerçekleştirdiği açıklamalar serisini sürdürürken, “suda indirim” açıklamasından sonra şimdi de belediye çalışanlarına seslenerek “Göreve geldiğim gibi en düşük maaş 25 bin TL olacak” açıklaması yaptı. Büyükşehir Belediyesi önüne giderek yaptığı açıklamalarla politikada yeni bir gelenek yaratan Çavuşoğlu, “Bu kente hizmet eden çalışanlar mutlu olursa, kent halkı da mutlu olur. Önce kendi çalışanlarımızı mutlu, mesut ve bahtiyar yapacağız. Ardından mutlu bir şehir yaratacağız” dedi.



“EN DÜŞÜK MAAŞ 25 BİN TL, ORTALAMA ÜCRET 35 BİN TL OLACAK!”
31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına seslenen Çavuşoğlu, göreve geldiğinde hiçbir belediye çalışanının işten çıkarılmayacağını ve belediye çalışanlarının en düşük maaşının 25 bin TL, ortalama maaşın ise 35 bin lira şeklinde uygulanacağı vaadini verdi. Çavuşoğlu, "Alın Teriyle Geçinenlerin Yanındayız!” sözleriyle, gelecekteki yönetim döneminde alın teri, emeği ve yüreğiyle çalışan herkesin hakkını korumaya ve iyileştirmeye odaklanacağının altını çizdi. Göreve geldiği anda en düşük belediye çalışanı maaşının yol, yemek yardımı ve diğer tüm masraflar hariç 25 bin TL olacağına dair söz veren Çavuşoğlu, bunun çalışanların yaşam standartlarını yükseltmek ve daha adil bir toplum için atılan önemli bir adım olduğunu söyledi.



ERTEMUR’DAN “VAADİ BIRAK İCRAATA BAK” HAREKETİ!
CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, mevcut Pamukkale Belediyesi’nin ve Başkan Avni Örki’nin yapmadığı icraatı gerçekleştiriyor. Ertemur, belediyenin dağıtmadığı çöp poşetini vatandaş ve esnaflara ulaştırdı. Ertemur; “Gittiğimiz her mahallemizde toplanmayan çöpler, dağıtılmayan çöp poşetleri sorun olarak karşımıza çıkıyor. Çöpleri dahi toplayamayan, vatandaşın çöp poşeti talebini dahi karşılayamayan bir anlayışla yönetiliyor Pamukkalemiz. Vatandaşımızın talebine sessiz kalmadık, göreve gelmeyi beklemeden çöp poşeti dağıtımı yaparak temiz bir Pamukkale’nin ilk adımlarını attık!” şeklinde konuştu. 



MERKEZEFENDİ’DE VAR DA, PAMUKKALE’DE NİYE YOK?
Pamukkale Belediyesi’nin mevcut yönetiminin çöp poşeti dağıtmaması vatandaştan tepki ve eleştiri alıyordu. Denizli’nin merkezdeki iki büyük ilçesinden Merkezefendi’de çöp poşeti dağıtılırken, Pamukkale’de dağıtılmaması dikkat çekiyor ve tepkiyle karşılanıyordu. CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, bu soruna çözüm üretti.



MERKEZEFENDİ’DE NE VARSA PAMUKKALE’DE DE OLACAK!
Ertemur ve ekibi Pamukkaleli vatandaşlara çöp poşeti dağıtımına başladı. CHP’li Ali Rıza Ertemur bunu üzerine birde açıklama yaptı. Ve “Merkezefendi’de olan her şey Pamukkale’de de olacak. Denizli’nin önemli bir kısmını yöneten kardeş belediyeler olacağız. Merak etmeyin, birleşe birleşe geliyoruz” dedi. Öte yandan çöp poşeti dağıtımından memnun olan vatandaş ve esnaf Ertemur’a teşekkürlerini iletirken, destek sözü de verdi. 



BELEDİYENİN DAĞITMADIĞI ÇÖP  POŞETİNİ ERTEMUR DAĞITIYOR
Ertemur; “Pamukkale’mizin güzel insanları hizmeti hak ediyor. ‘Gönüller Birleşir, Pamukkale Değişir’ diyerek çıktığımız yolda adaylık sürecimizde Pamukkale’yi değiştirmeye başladık. Pamukkale’mizde vatandaşlarımız çöpün, çamurun, karanlığın içinde yaşamak zorunda kalıyor. Gittiğimiz her mahallemizde toplanmayan çöpler, dağıtılmayan çöp poşetleri sorun olarak karşımıza çıkıyor. Çöpleri dahi toplayamayan, vatandaşın çöp poşeti talebini dahi karşılayamayan bir anlayışla yönetiliyor Pamukkalemiz. Biz bu anlayışı değiştirmeye geliyoruz. Pamukkale’de gönüller yapmaya geliyoruz”dedi.



SEÇİME 40 GÜN KALDI, MECLİS LİSTELERİNDE SON GÜN…
Seçimlere 40 gün kaldı ve YSK seçim takvimine göre; siyasi partilerin “belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ile il genel meclisi üyeliklerine” ait aday listelerini 20 Şubat 2024 tarihinde saat 17.00’ye kadar teslim etmesi gerekiyor. Aday listelerinin il seçim kurullarına ‘alındı’ belgesi karşılığında taşınabilir bellek ve kağıt ortamında her seçim çevresi için ayrı ayrı düzenlenmiş halde iletmeleri isteniyor. İşte bu aşamada seçimlerin en önemli ayaklarından biri olan “belediye meclis üyeleri listeleri” de siyasi gündemin ön sıralarına yerleşiyor.



POLİTİKANIN SEVİLEN İKİ İSMİ MECLİSE Mİ GELİYOR?
İşte bu aşamada geçtiğimiz hafta köşemizde kulis haberi olarak gündeme taşıdığımız. CHP’nin ağır topu iki ismin yani Ali Marım ve Niyazi Oğuzlar’ın Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde belediye meclis listelerinden birinci sıraya yazılacağı (Belki Oğuzlar Sarayköy’den Büyükşehir’e gelir)ve ilçe meclis üyeliğine seçilerek Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşınmalarının da sağlanacağı iddiası da yeniden gündeme geldi. CHP Denizli’nin eski iki il başkanı Marım ve Oğuzlar’ın örgüt kontenjanından Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Meclislerinin CHP’li Adayları gösterileceği iddia edilmişti. Bu kulis haberine göre; CHP’nin efsane Denizli Belediye Başkanı Ali Marım ile CHP Denizli’nin ağır toplarından Avukat Niyazi Oğuzlar’ın ilçelerden büyükşehir belediye meclisine taşınmalarının planlandığı öne sürülüyor.



Evet.. Belediye meclisleri yerel yönetimlerin parlamentosu, Belediye  Encümenleri ise belediyenin “hükümet kabinesi yani, Bakanlar Kurulu” demektir.  Herkes de sanıyor ki bu kentlerin imarını ve mimari dokusunu oluşturanlar sadece mimarlar ve inşaat mühendisleri!.. Çok alakası yok. Konu Mimar ve mühendislere en son geliyor. İmar durumunda kat yüksekliği ne ise mimar ona göre proje yapmak zorunda kalıyor. İmar durumunu belirleyen ise belediye yönetimleri ve meclisleri. İşte bunun için 31 Mart’ta seçilecek Belediye Meclis Üye Adayları da çok önemli. Kısacası bu kentlerin oluşturulan sağlam ve deneyimli belediye meclisleri ile yönetilmesi şarttır. 
fixed-whatsapp-icon