Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

604 Yazı

(EKOPOLİTİK) BU BİYOGRAFİDEN ANCAK “ATATÜRKÇÜ” ÇIKAR!

Gazeteci Bülent Öztürk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi “Zolan Gözlerimi Yaşarttı!” başlıklı bir yazı kaleme aldı Şifre Haber’de.

Öztürk’ün köşe yazısı “Hepiniz çok yakından tanırsınız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı…! Ben de çok eskiden tanırdım kendilerini… Ama artık tanımaz, tanıyamaz oldum…” diye başlıyor ve şaşkınlığını ifade eden; “***Sayın Başkan Zolan’ın birkaç gündür yaşattığı, (aslında beni mutlu eden) fakat bir taraftan da ‘Hayırdır başkan’ dedirten değişimi, adeta beni hem şaşırttı hem de gözlerimi yaşarttı(!) ***Denizli insanının ‘Hayırdır başkan, başına taş mı düştü?’ şeklindeki yorumları, ***Hani ‘bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öptü’ diyeceğim de 29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ı olduğu için uymayacak” değerlendirmesi ile devam ediyordu.



HEM BAYRAM, HEM  DE SEYRAN; BU ÜLKEDE
‘ATATÜRK POSTERLERİ’NE ŞAŞIRMAK NİYE?!
Öztürk “Aslında sadece beni de değil… Denizli halkının büyük bir bölümü de aynı şaşkınlığı yaşıyor…” dedikten sonra yazısını şöyle bitiriyordu: “***O zaman, bunca yıldır konserlerde Atatürk’ün fotoğraflarını ya hiç kullanmayan, kullansa da kenarda köşe de tutan, hatta kortej yürüyüşlerinde bile sadece Türk Bayrağı’nı kullanmayı tercih edip, bu bayramı Türk Milletine armağan eden Büyük Önder Atatürk’ün posterlerini bile mumla aratan Sayın Zolan’a… Ne oldu da, bu bayram Denizli’nin tüm sokaklarını 98. yıl aşkına, 98 dev Atatürk afişleriyle (hem de afişlerin altına Denizli Büyükşehir Belediyesi yazarak) donatma ihtiyacı duyuldu, sorusunu adama sorar bu millet…



Ayrıca… Neden, bir de değil defalarca SMS mesajları atarak, belediyenin elindeki tüm iletişim araçları kullanılarak ve şimdiye kadar ‘Denizli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü’ olarak nitelendirilen kortej yürüyüşünün adını, basına açıklamalar göndererek, özel videolu çağrılarla ‘Atatürk'ün Yolunda Cumhuriyet Yürüyüşü’ olarak değiştirip, büyük bir heyecanla Denizli halkını davet etmeye başladı Sayın Başkan Zolan, derler adama... ***Ne diyelim Sayın Başkan… Bu Atatürk aşkınızdaki depreşme, gerçekten gözlerimi yaşarttı…
Geç olsun, temiz olsun ve tabi ki DAİM olsun…” (Bülent Öztürk-Şifre Haber)


, gerçekten göz
ZOLAN’IN ATATÜRKÇÜLÜĞÜ TARTIŞILMAZ!
1964 yılında Denizli’nin Tavas İlçesi’nde doğan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk öğrenimini Tavas Garipköy'de tamamladı. Ardından parasız yatılı sınavlarına girdi ve orta ve lise eğitimi için eski bir Köy Enstitüsü olan Isparta Gönen Öğretmen Lisesi’ne kayıt oldu. Öğretmen lisesi eğitiminin ardından üniversite sınavına girdi ve İzmir’de yeni kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Ve akademik eğitimini izmir’de tamamladı. Başkan Zolan daha sonra memleketine döndü ve Denizli Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Bu dönemde sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev aldı.



DYP ve Demokrat Parti geleneğinden gelme bir isim olarak politik çalışmalara katıldı. DYP Gençlik Kollarında yer aldı ve hatta kısa bir süre DYP Denizli İl Başkanlığı da yaptı. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nde Denizli Belediye Meclis üyeliğine seçilen Başkan Zolan, 2004 ile 2011 yılları arasında Başkan Nihat Zeybekci’nin Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 16 Mart 2011 tarihinde Zeyybekci’nin milletvekili seçilip Ankara’nın yolunu tutması üzerine Denizli Belediye Başkanlığı görevine getirildi. Başkan Zolan, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 tarihlerinde yapılan Yerel Seçimlerde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.13 Haziran 2019 tarihinde Enerji Kentleri Birliği Başkanlığı görevine seçilen Başkan Zolan, halen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor.



Evet, şimdi Bülent Öztürk’ün Şifre Haber’de yayınladığı 28 Ekim 2021 tarihli yazısından bir esinti ile “Başkan Zolan’ın Atatürkçülüğü” meselesine gelelim. “Osman Zolan ilkokul ğitimini doğum yeri Tavas Garipköy’de bir köy okulunda aldı. Orta ve lise eğitimini ‘parasız yatılı’da yani sınavla kazandığı eski bir Köy Enstitüsü olan Isparta Gönen Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Hukuk Fakültesini ise İzmir’de bitirdi. Özetle tüm eğitim öğretim yılları zor ve kısıtlı şartlarda devlet okullarında geçti.



ÜZERİNE DEMOKRASİ KOKUSU
SİNMİŞ HERKES ATATÜRKÇÜ’DÜR
Kısacası Başkan Osman Zolan’ın üzerinde; “Bir tütüncü köyünün, eski bir Köy Enstitüsü’nün, İnciraltı balıkçı barınağının, Buca sokaklarındaki Arnavut kaldırımlarının, çağdaş, demokrat, ilerici, özgürlükler şehri ve Cumhuriyetçi İzmir’in ‘boyoz-gevrek-alavara’sının” kokusu vardı. Peki, sizce bu kokuları içine sindirmiş bir insanın “Atatürkçülüğü” şaşırtır mı, şok eder mi, sorgulanır mı? Hele bir de; içinden geldiği DYP Geleneği ile 2,5 yıl sonra kendisine rakip çıkabilecek CHP'li bir kadın başkan olan Şeniz Doğan'la “uyumlu çalışma pratiği” ve çağdaş bir avukat olan eşi Berrin Zolan da göz önüne alındığındaBaşkan Zolan’ın Atatürkçülüğü”  bizce tartışılmaz! Ve tartışılmamalı da…

DENİZLİ ESKİ BİR GAZETECİ VE
YAYINCI USTASINI DAHA KAYBETTİ
Geçtiğimiz Pazartesi Denizli'nin yaşayan en eski gazeteci ve matbaacılarından Sarayköy’ün Sesi Gazetesi ve Yeni Matbaa kurucusu Emin İlhan Sun 85 yaşında hayata veda etti. Matbaacı Bülent Sun ve Sun Gazetesi Sahibi İbrahim Sun’un babası  Emin İlhan Sun Bayramyeri’ndeki en eski matbaacı ve yayıncılardan biri olarak tanınıyordu. Sarayköy’ün “Sarayköy’ün Sesi” isimli ilk gazetesini 1968 yılında çıkardı. Gazete 1974 yılındaki 563. sayısına kadar ilçede yayınlandı ve Sarayköy’ün en önemli haber kaynağı oldu. Aynı zamanda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da akrabası olan (eşi Berrin Zolan tarafından) Emin İlhan Sun’un cenazesi Sarayköy’de toprağa verildi. Emin İlhan Amca’nın akraba, dost ve yakınlarına, matbaacı ve yayıncı camiasına başsağlığı dileriz. Huzur ve ışıklar içinde uyusun…
fixed-whatsapp-icon