Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

504 Yazı

(EKOPOLİTİK) 15-16 HAZİRAN'DAN CHP EMEK MİTİNGİ’NE!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP), Gebze'de asgari ücretin artırılması için düzenleyeceği "Emek Mitingi" 30 Haziran Pazar günü (yarın) yapılacak.



Mitinge büyük katılım olması beklenirken, 15-16 Haziran 1970’de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük işçi yürüyüşü ve mitingine tanıklık etmiş (aynı coğrafya) Kocaeli-Gebze’de düzenlenecek bu mitinge büyük bir katılım olması bekleniyor.




 
 “6,5 MİLYON ASGARİ ÜCRETLİNİN YAŞAM HAKKI İÇİN SES OLACAĞIZ!"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Gölge Bakanı Gamze Taşçıer, mitinge ilişkin yaptığı açıklamada "Açlık endeksine tabi 6,5 milyon asgari ücretlinin hiçe sayılan yaşam hakkı için ses olacağız" dedi. Emek Mitingi'yle ilgili konuşan Taşçıer, bugüne kadar düzenledikleri “Milli Eğitim ve Atanmayan Öğretmenler, Emekli, Çay Üreticileri ve Buğday üreticileri mitingleriyle” toplum adına denetleme, uyarma ve itiraz mekanizmasını kararlılıkla yürüttüklerini söyledi.





ÖZEL’DEN İŞÇİ SENDİKALARINA MİTİNGE KATILIM ÇAĞRISI
Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, işçi konfederasyonlarının başkanlarını "Gebze Mitingi"ne davet etti. CHP lideri Özgür Özel, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı telefonla arayarak, 30 Haziran günü Gebze’de düzenlenmesi planlanan mitinge davet etti.



'EFSANE BAŞKAN'A BİR ÖNEMLİ GÖREV DAHA...
Pamukkale ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım bir önemli göreve daha seçildi. Efsane Başkan Ali Marım 1997 yılında kendi kurduğu Kent Konseyi’ne 27 yıl sonra yeniden (Denizli Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı) Başkan oldu. Başkan Marım'ın bu yeni ek görevini Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu yaptığı bir konuşma ile duyurdu ve kutladı.



1997’DE KENDİ KURDUĞU MECLİSE YENİDEN BASKAN OLDU!
Başkan Çavuşoğlu Kent Meclisi Genel Kurul Toplantısında “Bu Meclis ilk olarak 1997 yılında Denizli Belediyesi Gençlik Meclisi adıyla efsane başkanım Ali Marım tarafından kurulmuştu. Kent Konseyi Başkanlık görevine seçilen Ali Marım Başkanımızı kutluyor, başarılar diliyorum” dedi. Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilmiş olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Ali Marım ise, “Kentimizin tüm dinamiklerini ve sivil inisiyatiflerini harekete geçirerek sizlerin fikir ve önerileri doğrultusunda çalışmalara hız kazandıracağız. Ortak akılla Denizli’mizi daha yaşanılabilir, sürdürülebilir ve yenilikçi bir şehir haline getirmek için birlikte çalışacağız. Bu yolda yanımda olan herkese teşekkür ederim” dedi.



TARİHÇE; “KENT MECLİSİ 27 YAŞINDA!”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Yerel Gündem 21 Programı kapsamında kurulan Türkiye'de ilk kurulan kent konseylerinden biridir. İlk olarak 1997 yılında “Denizli Belediyesi Gençlik Meclisi" adıyla kurulan kent konseyi, akabinde Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi olarak isim değiştirmiştir. Çalışmalarını belediye desteği ile sürdüren Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 76. maddesine bağlı olarak Kent Konseyleri yönetmeliğinin çıkarılması ile birlikte 2005 yılında yasal statüye ulaşmıştır. Denizli Kent Konseyi, yürütme kurulu, genel kurul, başkan, meclisler ve çalışma grupları olmak üzere beş organa sahiptir. Kent Konseyinin en yetkili organı genel kuruldur. Şehirdeki tüm meslek odalarından, sivil toplum kuruluşlarından (STK’lar) ve üniversite öğrenci kulüplerinden gelen temsilciler genel kurulu oluşturur.
fixed-whatsapp-icon