KÜLTÜR-SANAT-TURİZM

YARIM ASIRLIK CAMİ ASLINA UYGUN RESTORE EDİLECEK

YARIM ASIRLIK CAMİ ASLINA UYGUN RESTORE EDİLECEK
Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Yusuf Dural, Muğla’da Müştakbey Mahallesi'nde 1565 yılında yaptırılan Şeyh Camii'nin aslına uygun olarak yeniden restore edileceğini söyledi.

Muğla’da AK Parti Milletvekilleri Yakup Otgöz ve Kadem Mete, tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonunda Müştakbey Mahallesi'nde 1565 yılında Şeyh Bedrettin tarafından yaptırılan Şeyh Camii, aslına uygun olarak restore edilmesi kararı alındı.



Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Yusuf Dural, dün ihale ilanı yayınlanan caminin restorasyonuyla ilgili ihalenin 24 Eylül 2024 tarihinde saat 10.30’da Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğünde yapılacağını söyledi.



459 yıllık geçmişe sahip Şeyh Camii’nin 19. yüzyılda iki onarım geçirdiğini, caminin konum itibarıyla tarihi kent merkezinde, turizm bölgesinde yer aldığına dikkat çeken Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Yusuf Dural “Cami, çatısından su almakta ve özgün bezemeler zarar görmektedir. Su ve nem kaynaklı tahribatlar ve malzeme yorulmalarından dolayı Şeyh Camii'nin özgün karakterinin kaybı söz konusudur. Şeyh Camii'nin tarihi dokusunun zarar görmemesi için acil restorasyona ihtiyacı vardı. Restorasyonla ilgili ihale ilanı asıldı, restorasyon projesi hazırlandı” dedi.



Dural “Hazırlanan proje ile Şeyh Camii, hamam, şadırvan, hazire alanı, vakıf evi, kütüphane restore edilecek. Elektrik, sıhhi ve mekanik tesisat elden geçirilecek ve çevre düzenlemesi yapılacak. Muğla Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile restorasyon ihalesi 24 Eylül 2024 tarihinde saat:10:30 Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğünde yapılacak. Şeyh Camii'nin restorasyonu şimdiden hemşerilerimize hayırlı olsun. Bu süreçteki ilgi ve destekleri için Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Muğla Valisi İdris Akbıyık ve Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’ya teşekkür ediyoruz"  ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon