EKONOMİ

DEGİAD KIBRIS ÇIKARMASINDA KİMLERİ ZİYARET ETTİ? NE GÖRÜŞTÜ?

DEGİAD KIBRIS ÇIKARMASINDA KİMLERİ ZİYARET ETTİ? NE GÖRÜŞTÜ?
DEGİAD Yönetim Kurulu ve DEGİAD Uluslararası Ticari İlişkiler Komitesi Üyelerinden oluşan heyet, birçok önemli kurum ve kuruluşu ziyaret etti… Kimleri ziyaret ettiler? Ne görüştüler? Haberimizde….

DEGİAD Heyeti ilk ziyaretini KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a gerçekleştirdi. Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bölgelerinden olan Denizli’nin ticaret ve kültür şehri olduğunu söyledi. Karşılıklı temasların ve ilişkilerin günümüzün verdiği imkanlarla daha da güçlenmesi için hava yolu ile ulaşım gibi çalışmaların önemini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Denizli’den ülkemizde eğitim gören öğrencilerin yanı sıra Denizli’de bulunan Kıbrıs gazilerine değinerek, Doğu Akdeniz’de KKTC’nin yükselen statüsü ile Kıbrıs Türk halkının refahını artırabilmenin en büyük temennileri olduğunu kaydetti.



Uluslararası tanınırlık ve kabul görme, ambargoların hafifletilmesi, bağımsız bir Türk devleti olarak Anavatan Türkiye ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çalışmaya devam ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, gençlerin milli değerlerle geleceğe taşıyabilmeyi amaçladıklarını söyledi. DEGİAD’ın yaptığı bu ziyaretin ve desteğin çok anlamlı olduğunu dile getiren Tatar, bu birlikteliğin kendilerine güç verdiğini belirtti. Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Kemal Sözkesen, Cumhurbaşkanı Tatar’ı ziyaret etmekten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, DEGİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Ersin Tatar’ın önümüzdeki süreçte DEGİAD’da ağırlanması, bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının davet edilmesi, Kıbrıs’ın Türkiye için önemi, Türkiye’nin Kıbrıs için önemi üzerine bir panel düzenlenmesi üzerine görüşüldü.



Cumhurbaşkanlığı ziyaretinin ardından DEGİAD heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı ve Müzesi’ne ziyarette bulundu. DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Sözkesen, Rauf Denktaş Anı Defteri’ne şunları yazdı: “Sayın Kurucu Cumhurbaşkanımız, bize açmış olduğunuz yolda hem Türkiye hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençleri ve genç iş insanları olarak, girişimci ve müteşebbis ruhumuzda vatanımız için hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizleri saygı ve özlemle anıyoruz”



Ardından DEGİAD heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti. Eroğlu ile yapılan görüşmede, KKTC – Türkiye ilişkileri hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulunulup, Denizli iş dünyası hakkında bilgiler verildi.



Kıbrıs Türk Ticaret Odası KKTO’na da ziyarette bulunan DEGİAD heyetini, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aziz Limasollu ve Genel Sekreter Aysun Önet ağırladı.



Daha sonra Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu üyesi Metin Oral ve Yönetim Kurulu Danışmanı Belgin Özoğul ile görüşüldü. Ziyarette Sayın Özoğul tarafından, Kuzey Kıbrıs sanayi sektörü hakkında sunum yapıldı. Her iki oda ziyaretinde de Denizli’nin Kıbrıs’a potansiyel ihracat olanakları, yatırım fırsatları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Sonrasında, Kuzey Kıbrıs Genç İş İnsanları Derneği KKGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gavani ve Yönetim Kurulu Üyeleri ziyaret edildi. GİAD’lar olarak birlikte yapılabilecek iş birlikleri hakkında görüşüldü ve ticari ilişkilerin geliştirilebilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Gavani, ziyaretten çok memnun kaldığını, kendilerinin de önümüzdeki dönemde DEGİAD’ı ziyaret etmek istediğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tatar’ın da destek olduğu Kıbrıs Hatıra Ormanı konusunda, KKGİAD ve DEGİAD başkanları, Kıbrıs’ta zeytin ağaçları dikilerek yapılacak bir hatıra ormanı kurulmasında hemfikir kaldı.



DEGİAD heyeti son olarak Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği GİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İçim Kavuklu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. DEGİAD ve GİKAD birlikte özellikle Kıbrıs’ta girişimcilik ekosisteminin nasıl geliştirilebileceğine, onlarla bu konuda nasıl bir iş birliği yapılabileceği üzerinde konuştu.

GİKAD ziyareti ardından DEGİAD heyeti; Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü, Kuzey Kıbrıs Genç İş İnsanları Derneği (GİAD), Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) arasında ortaklaşa imzalanan “Girişimcilik Eğitimi Protokolü” kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Çocuk Girişimcileri Projesi", “Müfredat İçin Öğretmen Yetiştirme Projesi” eğitimlerinden birine katılarak burada öğrencilerle birlikte olma fırsatı yakaladı.

Eğitimde Dönüşüm, Çocuk Girişimciliğinin Önemi, Değer Yaratımı ve Girişimcilik, Girişimci Düşünce ve Pazarlama, Pazarlama, Reklam ve Kampanya Oluşturma, Bütçe Oluşturma ve Maliyet Hesaplama, Uygulamalı Proje Geliştirme, Dijital Çağda Çocuk ve Öğretmen Olma ve Etkinlik Üretme konularında verilen eğitimlerle girişimcilik ekosistemini geliştirmeyi hedefleyen Kuzey Kıbrıs Genç İş İnsanları Derneği ve Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği GİKAD ile DEGİAD olarak önümüzdeki süreçlerde daha etkin bir çalışma yapılabilmesi üzerinde karşılıklı müzakerelerin başlamasına ve devam etmesine mutabık kalındı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon