EĞİTİM

PROF. DR. NECİP ATAR TÜRKİYE'NİN EN İYİ 100 BİLİM İNSANI ARASINDA

PROF. DR. NECİP ATAR TÜRKİYE'NİN EN İYİ 100 BİLİM İNSANI ARASINDA
Google Scholar'daki H-Index, i10 Index puanları ve alıntılanma sayıları ele alınarak bilim insanlarının son beş yıldaki verimlilik kat sayılarını gösteren ilk ve tek çalışma olan The AD Scientific Index'in World Scientist and University Rankings sonuçları yayınlandı. Pamukkale Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar ülkemizde yaklaşık 185 bin kişi içerisinden 66. oldu.

219 ülke, 2 milyon 411 bilim insanı ve 24 bin kurumu akademik özelliklerine göre sıralayan bağımsız uluslararası kuruluş "AD Scientific Index"in "World Scientist and University Rankings" 2025 versiyonu yayınlandı. AD Scientific Index (Alper-Döğer Scientific Index), bilim insanlarının bilimsel performansı ve bilimsel üretkenliğin katma değeri temel alınarak oluşturulan özgün bir sıralama ve analiz sistemi.



Aynı zamanda, kurumlardaki bilim insanlarının bilimsel özelliklerine dayanarak kurumları da sıralıyor. Dokuz parametre kullanılarak oluşturulan bu endeks, bilim insanlarını 12 farklı konu başlığı altında sıralayıp Google Scholar'daki titiz bir veri temizliği sonrası h-indeksi ve i10 indeksi puanları ile atıflara dayalı olarak bilim insanlarının toplam ve son altı yıllık üretkenlik katsayılarını gösteriyor.



TÜRKİYE’NİN EN İYİ 100 BİLİM İNSANINDAN BİRİ OLDU
Yayınlanan sonuçlara göre Pamukkale Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar, ülkemizde yaklaşık 185 bin kişi içerisinden 66. oldu. Üniversite camiaları ve Bilim çevresince saygın bir öğretim üyesi olan Prof. Dr. Necip Atar, başarılı bilimsel ve akademik çalışmalarıyla birçok ödül almasıyla dikkat çekiyor. Atar, son zamanlarda Dünyada En Çok Atıf Alan Araştırmacı Ödülünü, Tüba-Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülünü almış ve Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları arasında gösterilmişti.



DÜNYADA EN ÇOK ATIF ALAN ARAŞTIRMACI ÖDÜLÜNÜ ALDI
Pamukkale Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar, Dünyada En Çok Atıf Alan Araştırmacı ödülünü "Web of Science"  @Clarivate tarafından aldı. Atar, Dünyada yüzde 1’lik dilime girdi, ülkede ise tüm bilim insanları arasında bu ödülü alan 7 kişi içinden 2. oldu…



DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI ARASINDA
Pamukkale Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar, geçtiğimiz Ekim ayında Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından açıklanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” (%2’lik dilimde) listesinde yer almıştı.



TÜBA-ÜSTÜN BAŞARILI BİLİM İNSANI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
Prof. Dr. Necip Atar daha öncede üstün bilim insanı ödülü almıştı. Atar, 2020 yılı TÜBA-Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı. Atar, ödüle, nano teknoloji alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle layık görülmüştü.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon