EKONOMİ

ÜZÜM VE BAĞCILIK SEKTÖRÜ BAKLAN’DA BULUŞTU

ÜZÜM VE BAĞCILIK SEKTÖRÜ BAKLAN’DA BULUŞTU
Baklan ilçesinde Belediye Başkanı Yusuf Gülsever öncülüğünde bağcılık ve şarapçılık sektörü bir araya geldi. Sorunlar, talep ve beklentiler konuşuldu.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever öncülüğünde, ilçede bağcılığın yoğun olarak yapıldığı Boğaziçi Mahallesi'nde üzüm üreticisi çiftçilerle üzüm alıp işleyen sanayiciler ve iş adamları, "Tarımsal Üretimde; Yerelde Üretici ve Sanayici, Dostlar Meclisi" sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Bölgede bağcılık yapanlarla şarap üretim sektöründe faaliyet gösteren işletme temsilcilerinin katıldığı dostlar buluşmasında üretim ve pazarlama konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Boğaziçi Mahallesi Kültür Parkında gerçekleştirilen buluşmaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Ticaret İl Müdürü Cihat Özdemir ile Denizli Ticaret Borsası, Denizli Ticaret Odası ve Denizli İhracatçılar Birliğinden temsilciler katılım sağladı.

Toplantıda üreticilerin üretim ve pazarlamadaki talepleri ve beklentilerini ifade ettiğini dile getiren Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, "Sanayicilerimiz kendi konuları ile ilgili zorlukları ve güzellikleri paylaşmış, sivil kuruluşlarımızın temsilcileri üretici ve sanayicinin iş ve işlemlerinde her zaman için yanlarında ve sorunların çözümlerine ortak    olduklarını bildirmiş, merkezi hükümetimizin ilgili taşra teşkilat birim müdürlerimiz, Tarım, Ticaret ve Kültür müdürümüz üreticimizin ve sanayimizin idari ve hukuki yönden işlerini kolaylaştırmada ve kendilerine hizmet sunumunda daima yanlarında olduklarını belirtmişlerdir" dedi.

Baklan Belediyesi olarak tüm tarafların daima yanında ve hizmetinde olduklarını belirten Gülsever, tüm konuların görüşüldüğü toplantının tam bir dostlar meclisine dönüştüğünü, bundan sonraki süreçte taraflar arası birlik beraberlik duygusunun vurgulandığını kaydetti. Gülsever, "Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, toplantımızın çiftçimize, sanayicimize, yöremize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon