EKONOMİ

TEKSTİL KENTİ DENİZLİ’DE MODA TASARIM BÖLÜMÜ YAKINDA AÇILIYOR

TEKSTİL KENTİ DENİZLİ’DE MODA TASARIM BÖLÜMÜ YAKINDA AÇILIYOR
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mukaddes Başkaya, Denizli Metropol canlı yayınında tekstil kenti Denizli’nin olmazsa olmazlarından biri olan Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü’nün yakında açılacağını belirterek, bu konuda PAÜ Rektörü Kutluhan’dan söz aldıklarını söyledi.

ÖZEL HABER
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukaddes Başkaya, Denizli Metropol’ün gündem yaratan programı Metropol Gündemi’nin Sinpaş Aquacity Denizli’den gerçekleştirilen canlı yayınına katıldı. Üniversite sanayi iş birliği ile ilgili bir soru üzerine açıklamada bulunan Başkan Başkaya, bir kentin olmazsa olmazlarından birinin üniversite sanayi iş birliği olduğunu vurguladı.  Başkaya “Biz üniversite sanayi iş birliğini çok önemsiyoruz. Üniversite ile sanayi birlikte çalışmazsa başarı gelmez. Bu hangi sektör olursa olsun geçerli. Birlikte hareket etmek zorundayız. Bizde rektör hocamızla bu konuda sık sık bir araya geliyoruz” dedi.



Tekstil Kenti Denizli’nin en önemli eksiğine de işaret eden Başkaya “Tekstil Şehri, Tekstil kentindesiniz. Ama bu kentte güzel sanatlar fakültesi moda tasarım bölümü yok. Bu çok acı bir gerçek. Yıllardır bunu dile getirdik. Her platformda söyledik. Çok acil çözüm istedik. Güzel haber ise moda tasarım bölümü geliyor. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ı DETGİS olarak ziyaretimizde kendisi bunun müjdesini bize verdi. Yakın zamanda bölüm açılacak. Böylece çok önemli bir eksik giderilmiş olacak. Ayrıca biz işletmelerimizi öğrencilere açıyoruz ve açmaya da devam edeceğiz. Online eğitimden dolayı şu an bu yapılamıyor. Ancak Eylül ayında yüz yüze eğitime geçildiğinde bu konuda da hız alacağız” diye konuştu.

DETGİS BAŞKANI BAŞKAYA’NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon