KÜLTÜR-SANAT-TURİZM

TURİZMDEKİ ARTIŞ YÜZ GÜLDÜRÜYOR

TURİZMDEKİ ARTIŞ YÜZ GÜLDÜRÜYOR
Yeni normalleşme ile birlikte açılan turizm sezonu yüz güldürüyor.  Turizmciler Avrupa'nın tamamının Temmuz ayının üçüncü haftasından itibaren Türkiye'ye gelmeye başlayacağını söyledi.

Turizmciler, Temmuz ve Ağustos aylarında Rusların ağırlık kazanmasıyla birlikte Alman turist sayılarının da artacağını düşünüyor. Turizmcilerin ana problem olarak gördüğü ülkeler İskandinav ülkeleri, Hollanda, Belçika ve İngiltere…. Bu ülkelerin arasında en son İngiltere’nin açılacağını düşünen turizmciler Temmuz ayı sonuna doğru İngiltere hariç tüm Avrupa'nın da Türkiye'ye açılacağını düşünüyor.

Türkiye'nin Güvenli Turizm Sertifikası ile ön plana çıktığına işaret eden turizmciler “Rakibimiz olan diğer ülkelerinde ne yaptıklarını iyi görmek lazım. Avrupa'nın turizmde bize rakip olarak İspanya ve Yunanistan'ı çıkaracağını bekliyorduk. Portekiz bize sürpriz oldu. Ama bizim uyguladığımız güvenli turizm sertifikası uygulamasını bu ülkeler başarılı bir şekilde uygulayamadılar. Avrupa Birliği geçen sene pandeminin başlangıcında kötü bir sınav verdi. Pandeminin geçmeye başlamasıyla da AB kendi birliğinin içinde bir turizm hareketi oluşturmaya çalıştı. AB, turizmde İspanya ve Yunanistan'ın yeterli olmadığını görünce Portekiz'i de devreye soktu. Ancak Portekiz pandemi döneminde iyi bir sınav veremedi. Şu anda Portekiz'e sıcak bakılmıyor. İspanya'nın bazı adalarında da problemler var. Afrika ülkeleri ve Mısır çok güven vermiyor. Bu durumda tatil için AB'nin elinde Yunanistan ve Türkiye kaldı. Yunanistan ise gelenlerin ne kadarını kaldırabilir, bu ortada. Türkiye'nin ise Rusya ve BDT gücü var. Şu anda Avrupa'nın elinde sadece Yunanistan var. Bu nedenle tüm Avrupa'nın Türkiye'ye Temmuz ayının 3.cü haftasında açacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon