ÇARDAK

ÇARDAK HAN GELECEK YIL TURİZME KAZANDIRILIYOR

ÇARDAK HAN GELECEK YIL TURİZME KAZANDIRILIYOR
Denizli’nin Çardak ilçesinde 790 yıllık Çardak Kervansarayı’nda restorasyon çalışmaları tamamlandı. Eski ihtişamına kavuşan kervansaray turizme kazandırılacak. Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, girişimlerin sürdüğünü belirtirken, son durumu Metropol’de anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli-Afyonkarahisar yolu üzerinde Çardak ilçesi Saray Mahallesi'nde bulunan ‘Çardak Kervansarayı’nda Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Anadolu Selçuklularının Denizli'de bilinen ilk valisi Honaz vilayeti valisi Esedüddin Ayaz tarafından 1230 yılında yaptırılan kervansaray, mimarisiyle göz kamaştırıyor. ‘Han-ı Abad’ ve ‘Hambat’ olarak da adlandırılan Çardak Kervansarayı, 790 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olması açısından önem taşıyor. Tamamlanan restore çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılan kervansarayın turizme kazandırılması planlanırken, yakın zamanda ziyarete açılacağı belirtildi.



Çardak Kervansarayı'nın tipik Selçuklu sultan hanlarının mimarisini taşıdığını ifade eden Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, Denizli Metropol’ün Sinpaş Aquacity Denizli’den canlı yayını Metropol Gündemi programında yaptığı açıklamada “Çardak Kervansarayımız 1230 yılında Selçukluların tipik mimarisini yansıtan bir hanımız. Vakıflar Genel Müdürlüğüyle birlikte restorasyon gerçekleştirildi. Allah bugünleri görmeyi nasip etti ve tamamlandı” dedi. Turizme kazandırıldığı takdirde yapılabilecek çalışmalardan bahseden Yılmaz “Son bir rötuş kaldı. Belediye olarak devir alacağız. Yolların üst yapı çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıl turizme kazandıracağız. Hem Çardak Hanı hem Çardak’ı böylece tanıtma anlamında büyük bir mesafe alacağız. Halı kilim pazarlama, halı üretim tesisleri olarak turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Sergi salonu ve nikah salonu olacak. Etrafını da kamulaştıracağız. Çardak Havaalanı’ndan çıkan herkes burayı ziyaret edebilecek” dedi.

ÇARDAK BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon