ÇAL

ÇAL KISIK KANYONU NE ZAMAN ZİYARETE AÇILIYOR?

ÇAL KISIK KANYONU NE ZAMAN ZİYARETE AÇILIYOR?
Türkiye’de eşsiz tarihi yerlerden biri olan Denizli’nin Çal ilçesinde bulunan Kısık Kanyonu tam 9 bin yıllık tarihi içinde barındırıyor. Roma ve Bizans dönemine ait kaya mezarların bulunduğu kanyonda restorasyon çalışmaları devam ederken, çalışmalardaki son durumu Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan Metropol’de anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Çal ilçesi Kısık Kanyonu’nun turizme daha aktif kazandırılması için Çal Belediyesi’nin hazırladığı projede sona yaklaşıldı. Dünyada doğal güzellikler içerisinde nadir olarak görülen alanlardan birisi olan Çal Kısık Kanyonu doğaseverlerin her mevsimde gidebileceği şekilde yapım çalışmaları devam ediyor. Kanyonun derinliği ortalama 90 metre, yer yer ise genişliği 25-30 metre olarak değişen kanyon, Büyük Menderes Nehri’ni de içinde barındırıyor. Kanyonun turizme kazandırılması için yapılan çalışmalarda, 9 bin yıllık tarih de gün yüzüne çıkartılıyor. Roma ve Bizans dönemine ait kaya mezarları rahatlıkla görülebilirken, geçmişe ait izler de kanyonun içinde bulunuyor. Kanyon sadece 3,5 kilometre ile bitmiyor, 847 yıllık gelenek olan koyun atlama şenliklerinin düzenlendiği alana kadar yaklaşık 8,5 kilometrelik bir alan faaliyete geçirilecek.



İlk etapta 3,5 kilometre olarak planlanan yürüyüş parkurunun büyük bölümü tamamlandı. Çal Kısık Kanyonu ile ilgili gelişmeleri ve son durumunu Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Metropol Gündemi programında anlatarak “Çal özellikle çok eski tarihlere dayanan köklü bir ilçemizdir. Cumhuriyet’in kurulmasına dahi öncülük eden ilçelerimizden bir tanesidir. Belediye olarak hızlı bir şekilde yapmaya çalıştığımız Kısık Kanyonumuzun inşallah bu ay içinde yolu asfaltlanacak. Fotoğraf çekimi için köprü yapılıyor. Pandemiden dolayı planlarımız aksadı. Şu anda toplam yürüyüş yolu olarak 1 kilometreyi geçtik. Çal Kısık Kanyonu nasip olursa bu sene içinde faaliyete geçecek. doğaseverler gelerek bu eşsiz güzelliğin ve Çal İlçesi’nin tadını çıkaracak” dedi.   

ÇAL BELEDİYE BAŞKANI AKCAN’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon