EKONOMİ

TEFENLİLİ “KİM NE DERSE DESİN, DENİZLİ’NİN GELECEĞİ TARIMDA”

TEFENLİLİ “KİM NE DERSE DESİN, DENİZLİ’NİN GELECEĞİ TARIMDA”

Denizli Metropol'ün Sinpaş Aquacity Denizli’den canlı yayınlanan programı Metropol Gündemi'nin konuğu Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili oldu. Tefenlili “Tarım Denizli’nin dördüncü sektörü olmaya aday. Tekstil, kablo, mermerin ardından tarım gelecek. Denizli’de tarım sektörü daha da büyüyecek. Kim ne derse desin Denizli’nin geleceği tarımda” diye konuştu.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol'ün canlı yayın programı Metropol Gündemi'nin konuğu Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili oldu. Tefenlili Denizli tarımındaki son gelişmeleri ayrıntıları ile aktardı. Pandemi döneminde tarımın ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını kaydeden Başkan Tefenlili “Tarım Denizli’nin dördüncü sektörü olmaya aday. Tekstil, kablo, mermerin ardından tarım gelecek. Denizli’de tarım sektörü daha da büyüyecek. Denizli’de Gıda Tarım İhtisas Bölgeleri yapacağız. Kim ne derse desin Denizli’nin geleceği tarımda. 45 milyon dolarlık tarım ihracatını niye 10 katına çıkarmayalım” diye konuştu.



Denizli’de 160 ayrı çeşit sebze ve meyve türünün yetiştiğini verimli ovaların üzerinde yaşadığımızı kaydeden Tefenlili “Denizli’nin arazi yapısının tarıma uygun olduğunu söylüyoruz. Sanayiciler ve bilim insanları da tarıma girmeli. Toplulaştırmayı tamamlamalıyız. O zaman sanayicimiz tarım işine girer. Denizli’nin geleceği tarımda diyorsak, üniversite, sanayici ve üretici birlikte olmalı. Üniversite tarıma ve hayvancılığa girmeli. Denizli buna müsait. Kooperatifleşmenin yaygınlaşması gerekiyor. Bunun çok güzel örnekleri var. Denizli’de kooperatiflerin söylemine göre ekim yapılmalı. Alım satımlar kooperatifler üzerinden olmalı. Tarımın kurtuluşu kooperatifleşme ile olacak. Birlik ve kooperatifler kendini güncellemeli. Bu arazilerimizi çok daha verimli kullanmamız gerekiyor” dedi. 

DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ’NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon