EKONOMİ

ŞEHİR NEREYE KAYIYOR? YENİ KONUT ALANI VAR MI? DESİAD BAŞKANI ŞENEL AÇIKLADI

ŞEHİR NEREYE KAYIYOR? YENİ KONUT ALANI VAR MI? DESİAD BAŞKANI ŞENEL AÇIKLADI
”Denizli’de yeni bina yapılacak arsa, alan kalmadı. Yerel yönetimlerin yeni alan oluşturması gerek” bu sözler Denizli Metropol canlı yayınına katılan DESİAD Başkanı Mimar İbrahim Şenel’e ait. Başkan Şenel, Metropol Gündemi programında kentin inşaat sektörü ile ilgili önemli tespitlerde bulunurken, yeni yapılaşma anlamında şehrin nereye kaydığı konusu ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.

ÖZEL HABER
Kısa adı DESİAD olan Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği Başkanı İbrahim Şenel, kentin inşaat sektörü ile ilgili Denizli Metropol canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.  Metropol Gündemi’nin Sinpaş Aquacity Denizli’den gerçekleştirdiği yayına katılan ve aynı zamanda Mimar olan Şenel, sektörün sorunlarını da anlattı. Kentte yeni bina yapılacak arsa, alan kalmadığını ve yerel yönetimlerin yeni alan oluşturması gerektiğini kaydeden Başkan Şenel, yeni yapılaşma anlamında şehrin nereye kaydığı konusu ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.

“DENİZLİ’DE YENİ KONUT ALANI….”
Başkan Şenel “Denizli’ye baktığınızda 2 bin yıldır Denizli kuzeye doğru büyümüş Karcı’ya doğru. Laodikya’dan bu yana baktığınızda Eskihisar, Kaleiçi, Merkez, devam ettiği noktada Çamlık, Yenişehir, Servergazi, Göveçlik diye gidiyor. Sarayköy tarafına baktığınızda artık orada daha fazla konut anlamında ilerleyemezsiniz. Doğal eşikler var. Topoğrafik anlamda o yönde daha fazla büyüme şansı yok. Topoğrafya buna müsaade etmiyor. Ankara yönüne baktığınızda dayanacağı bir sanayi yapıları var. Zaten yapılaşma oradan geliyor. Tekrar oraya doğru büyümesi mantıklı değil. Üretim alanları var orada. Antalya yönüne baktığınızda orada da bir doğal eşik söz konusu. Cankurtaran’a kadar konutlaşabilirdi. Orası da doldu. Oradan sonrada bir doğal eşik söz konusu. Tarihsel gelişimin işaret ettiği alan Karcı bölgesi. Harita üzerinde baktığınızda da gidecek başka yerde yok. Göveçlik ve Karcı bölgesi konut anlamında gelecek vadediyor. Ama oranın da gelip dayanacağı tabi ki doğal bir sınır var” dedi.



“DENİZLİ’NİN KURTULUŞU…”
Denizli’nin kurtuluşunun doğru bir kentsel dönüşümden geçtiğine dikkat çeken Başkan Şenel “Biz yeni konut alanı ve arsa üretmekten bahsediyoruz. Peki mevcut eldekiler ne olacak? Atatürk, İstiklal, Lise caddeleri diğer mahalleler ne olacak. Ekonomik ömrünü tamamlamış konutlar var buralarda. Deprem yönetmeliği 1999 yılından öncekileri çürük kabul ediyor. Biz kentsel dönüşüm meselesini bina yenilemek olarak algıladık. Doğru uygulamalar yapılamadı. Yerel yönetimlerin yeni konut alanı üretmesi gerekiyor. Merkezde de yeni ve doğru kentsel dönüşüm altlığı oluşturmak gerekiyor. Ada bazında çözümler üretilebilir. Zor bir iş. Sayın Başkan Zolan’ın da bunun yapılması konusunda bizimle hemfikir olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

DESİAD BAŞKANI İBRAHİM ŞENEL’İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon