EKONOMİ

ÖTV MATRAHLARI NEDEN GÜNCELLENMELİ?

ÖTV MATRAHLARI NEDEN GÜNCELLENMELİ?
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, araçların çoğunluğunun yüzde 80'lik ÖTV dilimine girdiğini, fiyatların yükseldiğini belirterek, bu nedenle hızlı bir şekilde ÖTV matrahlarının güncellenmesi gerektiğini söyledi.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’e konuşan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Turgay Mersin, Araç fiyatlarındaki ÖTV matrahlarının güncellenmesi gerektiğini, bu konuda OYDER olan görüşlerini ilgili makamlara ilettiklerini söyledi.

Mersin “ÖTV düşmez. Yok satılan bir mamulün niye vergisini düşürsün devlet. Ancak ÖTV matrahlarında güncelleme yapılacaktır diye düşünüyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığı döviz kurunun ve fiyatların nereye oturacağını izleyecek ve ona göre bir karar alacaktır. Araç satışında dilimler var. Yüzde 45, 50, 80 olarak dilimlendiriliyor. Özellikle yüzde 50’ye giren araçlar çok azaldı. Orada 150 bin lire sınırı var. Oranın acilen güncellenmesi gerekiyor. Neden? 151 bin lira olunca yüzde 80’lik dilime giriyor ve aracın fiyatı 70 bin lira birden artıyor. Hem enflasyon yaratıyor, hem de aracın ikinci el fiyatını da arttırıyor. Biz OYDER olarak görüşlerimizi ilettik. ÖTV matrahı güncellemesi istiyoruz, gerek de var” diye konuştu.

TURGAY MERSİN'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon