POLİTİKA

MUSTAFA KAYA YAZDI: DOĞAN-HORZUM ELELE, DENİZLİ GÖZ KIRPIYOR GÜNEŞLİ GÜNLERE

MUSTAFA KAYA YAZDI: DOĞAN-HORZUM ELELE, DENİZLİ GÖZ KIRPIYOR GÜNEŞLİ GÜNLERE
Denizli Metropol Köşe Yazarı Gazeteci Mustafa Kaya, “Doğan-Horzum elele, Denizli göz kırpıyor güneşli günlere”  başlığıyla son yazısını Denizli Metropol okuyucuları için yazdı.

İşte Kaya’nın anekdotlarının olduğu o köşe yazısı…

DOĞAN-HORZUM ELELE, DENİZLİ GÖZ KIRPIYOR GÜNEŞLİ GÜNLERE

“HAVA DÖNDÜ, BAŞKAN DOĞAN’LA KÜLTÜR-SANATTAN ESİYOR YEL!” “CHP İLÇE BAŞKANI HORZUM’UN ELİ YÜZÜ BAYRAM, ÜSTÜ BAŞI CUMHURİYET…”

“Diktatörler Karikatür sevmez. Karikatür sevmeyen, insan sevmez!” Bu, yani karikatür düşmanlığı dünyanın gelmiş geçmiş tüm diktatörlerinde görülen ortak bir özelliktir. Neden mi? Şundan; 12 Eylül Askeri Cuntacısı ve darbecilere en önemli muhalefet dönemin ünlü mizah dergisi Gırgır’dan gelmiştir. 12 Eylül Askeri darbe dönemi gazeteler bazı haberleri açıkça yazamazken Gırgır mizahla, karikatürle yazıyordu ve bazı darbe dönemi uygulamaları gazetelerden değil Gırgır’dan öğreniliyordu. Mizahla değiştirilerek yazıldığı içinde direkt bir yasak getirilemiyordu. Ancak 12 Eylül dönemi “Türkiyem Türkiyem” şarkısıyla sık sık TV'ye çıkan Müşerref Akay'ı (O zaman Tezcan) kapak yapınca Gırgır dergisine de kapama cezası verildi. Gerekçe ise: "Ucube bir kadın figürü üzerine Türk bayrağı elbise çizmek." Bayrak kanununda bayrak elbise yapılamaz, şeklindeki maddeye dayanılmıştı. 

MUSTAFA KAYA’NIN KÖŞE YAZISININ TAMAMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon