EKONOMİ

NİHAT ZEYBEKCİ BAKANDI, DERDİMİZİ ANLATIYORDUK

NİHAT ZEYBEKCİ BAKANDI, DERDİMİZİ ANLATIYORDUK
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği ve Denizli Metropol Haber işbirliği ile “DETGİS'in '20. Yılında 20 Duayen İş insanı” ile belgesel tadında hazırlanan programa katılan Zorel Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zora, kendilerini temsil edecek hükümette biri olması gerektiğini belirterek “Nihat Zeybekci Bakanlık yaparken, derdimizi çok rahat anlatabiliyorduk” ifadelerini kullandı.  

ÖZEL HABER
Tekstil duayenlerinin hayatlarının anlatıldığı programın dokuzuncu bölümünde Duayen İşadamı Ahmet Zora, iş ve özel hayatından kesitler anlattı. DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Mukaddes Başkaya’ya mesleğe nasıl başladığından, bugünlere nasıl geldiğine kadar birçok konuda tecrübelerini aktaran İşadamı Zora, iş yaşamındaki başarısının sırlarını da Denizli Metropol ile paylaştı. Zora, Başkaya’nın “80’li yıllardan günümüze birçok kriz yaşadık. Bu krizleri nasıl yönettiniz. Nasıl çıktınız krizlerden?” sorusuna üzerinde düşünülmesi gereken açıklamalarda bulundu.  



Zora “Öncelikle sakin olmak ve telaşa kapılmamak gerekiyor. İş krizi geldiğinde yaptığınız yatırımlardan vazgeçmesini bilip onları satıp işletmenize koyup ilerlemeniz lazım. Finansmanı o şekilde dengeleyebilirsiniz. Şimdiye kadar başımıza dert açacak bir kriz yaşamadık. İnşallah bundan sonra da yaşamayız. Devletimiz sanayicilerimize destek veriyor ama yeterli değil.  Bizi temsil edecek hükümette insanlar olması lazım. Nihat Zeybekci Bakanlık yaparken, derdimizi çok rahat anlatabiliyorduk. Bankaların ve devletimizin sanayicilerimizle el ele olması lazım. Ben bunu 20 senedir söylüyorum. Bakın Yunanistan pamuğa, İspanya zeytinyağına destek veriyor. Biz Yunanistan’dan pamuk alıyoruz. Bunları ince eleyip sık dokumak lazım. Bizim ABD’den havlu konusunda önde olmamız için 1 Dolar destek lazım hem de acil. Fiyat konusunda tıkanıyoruz. 1 Dolarlık destek gelse çok iyi konuma geçeriz. Pakistan ipliği 6 ay vadeli satar. Peşin satmaz. Ben malı yüklediğim zaman devlet bana paramı veriyor diyorlar. Biz inançlıyız devam edeceğiz. Ama bize şöyle parmakla da olsa bir dokunsalar o zaman biz uçarız. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm ekonomi kurmayları aynı şeyi söylüyor. İhracat, ihracat, ihracat. Bizim kurtuluşumuz burada… Emek yoğun iş anlamında en büyük tekstil sektörüdür. Kadın istihdamı en çok bizde. Krizler geçer. Her şey biter. Destek önemli. Destekler gelirse tekstil sektörünün önü açık” dedi.

AHMET ZORA’NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon