EKONOMİ

MEVCUT EKONOMİK ORTAMDA SANAYİCİNİN EN BÜYÜK KORKUSU NE?

MEVCUT EKONOMİK ORTAMDA SANAYİCİNİN EN BÜYÜK KORKUSU NE?
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli sanayisinin içinde bulunduğu son durumu Metropol TV canlı yayınında açıkladı. Keçeci’ye göre, resesyon (durgunluk) sorunu büyüyor ve Denizli’ye kadar geldi. Keçeci “Denizli sanayicisinin en büyük sorunu şu an resesyondur. Ancak ben en çok stagflasyondan korkuyorum. Bu yaşanırsa ekonomide çökme olur” diye konuştu…  

ÖZEL HABER
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Metropol TV’de Metropol Gündemi programının konuğu oldu. Keçeci, programda Denizli sanayisinin içinde bulunduğu son durumu, Denizli iş dünyasının sorunlarını ve beklentilerini anlattı, ülke ve Denizli ekonomisinin gündemini değerlendirdi.

MÜJDAT KEÇECİ'NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Keçeci’ye göre Denizli Sanayisinin şimdilerdeki en büyük sorunu resesyon (durgunluk) … Keçeci “Rusya – Ukrayna Savaşı ve beraberindeki getiriler şu an içinde bulunduğumuz durumu anlatıyor aslında… Resesyon sorunu büyüyor ve bize Denizli’ye kadar geldi. Denizli sanayicisinin şu an en büyük sorunu resesyondur. Ancak benim asıl en büyük korkum stagflasyon yaşanması. Bu yaşanırsa ekonomide büyük çökme olur. Biz kapasite kullanım oranlarımızı kullanamazsak, yani sipariş alamazsak, müşterimize teslim edemezsek, büyük sorun yaşarız. Kapasite kullanım oranlarındaki eksikliği yaratacak olan şey sipariş almaktaki zorlanmalarımız. Eskiden bu ayı, gelecek ayı, önümüzdeki ayları planlardık. Müşterilerimizden siparişlerimiz gelir, hammadde, işimiz ve ekibimizi programlar, ona göre işlerimizi yapardık. Full time çalışarak işimizi teslim ederdik. Şimdilerde resesyon başladı, sipariş eksikliği yaşanıyor. Bir haftada 4 gün çalışılmaya başlandı. İşin yoksa, hiçbir şeyin kıymeti yok. Ne enerji, ne hammadde, ne de faizin.. Bunun üzerinde hepimizin durması ve geleceğini planlaması lazım” diye konuştu.   
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon