EKONOMİ

HAMMADDELER KARADENİZ’DE BEKLİYOR, SEKTÖR SIKINTILI

HAMMADDELER KARADENİZ’DE BEKLİYOR, SEKTÖR SIKINTILI
Rusya – Ukrayna Savaşı, tüm dünyayı etkilediği gibi Denizli’de de iş dünyasında sıkıntılar yaratıyor. Kentte, bakır ve emaye sektör temsilcilerinden Erikoğlu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Erikoğlu, hammadde sıkıntısı yaşadıklarını Denizli Metropol’e açıklarken, beklentilerini de anlattı.  

ÖZEL RÖPORTAJ
Savaş felaketi, tüm dünyayı vuruyor. Türkiye ise Rusya ve Ukrayna ile ihracat ve ithalattaki partnerliği nedeniyle sıkıntıyı en fazla yaşayan ülkelerden biri… Azak Denizi’nde ve Novorossiysk Limanı’nda bekleyen ve içinde ithal hammaddelerin olduğu gemiler,  Denizli’nin lokomotif sektörlerinden bakır ve kablo başta olmak üzere metal sektöründe büyük sıkıntı yaratıyor. Erikoğlu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Erikoğlu, Denizli Metropol’e yaptığı açıklamada savaş nedeniyle hammadde ithalatında sıkıntı yaşandıklarını söyledi.

Erikoğlu “Savaşın tüm dünyaya etkisi sürüyor. Böyle bir şey beklemiyorduk. Başımıza geldi. Her hafta iş insanları olarak ayrı bir gündemle uğraşıyoruz. Bizim sektör için en önemli gündem bakır fiyatlarının inanılmaz yükselmesi. En yüksek seviyede şu an. 10 bin 700’ün üzerine çıktı. Hem yükseliyor, hem de ithalatında sıkıntılar yaşanıyor. Bizim sektörün hammaddelerinin yüzde 70’i Rusya, Özbekistan ve Kazakistan’dan geliyor. Trenle Novorossiysk’ye limana geliyor, oradan da gemilerle Türkiye’ye geliyor. Ama şu an gelmesi sıkıntılı, çünkü gemiler sigortalanmıyor. Bekliyoruz. Umarım bir an önce çözüme ulaşır” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon