EKONOMİ

BETON FİRMALARI ANLAŞMALARI FESHETTİ, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE TEPKİ BÜYÜYOR

BETON FİRMALARI ANLAŞMALARI FESHETTİ, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE TEPKİ BÜYÜYOR
Denizli’deki beton firmaları inşaat sektör temsilcilerini şok eden bir karara imza attı. Firmalar aldıkları ortak kararla fiyatlara zam yaparken, geçmiş dönem yapılan anlaşmaları fesih edeceklerini, yeni anlaşmaların yeni fiyat üzerinden olacağını açıkladı. DEGİAD Başkanı ve aynı zamanda sektör temsilcilerinden Hakan Urhan Denizli Metropol’e yaptığı açıklamada “Oyun devam ederken, oyunun kuralını değiştiremezsiniz. Bu karardan beton firmalarının en kısa sürede geri dönmesini, çimento firmasının temsilcilerinin de gereken adımı atmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli inşaat sektörü alınan yeni bir kararla durma noktasına gelebilir. Denizli’deki beton firmaları inşaat sektör temsilcileri için yeni bir karara imza attı. Beton firmaları aldıkları ortak yeni bir kararla beton fiyatlarına zam yaptı. Zam normal karşılanırken, akabinde alınan karar ise inşaat piyasasında şok etkisi yarattı. Firmalar geçmiş dönem yapılan bağlantı ve anlaşmaları fesih edeceklerini, yeni anlaşmaların yeni fiyat üzerinden olacağını açıkladı. (DEGİAD) Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı ve aynı zamanda sektör temsilcilerinden Hakan Urhan Denizli Metropol’e özel açıklamalarda bulundu.

Urhan “Bu kararla ilgili birçok üyemiz ve sektör temsilcimizin mağduriyetlerini duyuyoruz. Ben kendimde sektörün içinden biriyim. Bu karardan etkilenecek bir firmanın sahibiyim, hissedarıyım. Her şeyden önce bu kararı sektörden ari olarak ticaret etik anlamında çok doğru bulmadığımı söylemek istiyorum. İnsanlar sizinle bir sözleşme yaparak, inşaat maliyetlerinin büyük kısmı olan betonu bağlamak ve fikslemek üzere fizibilitelerini yaparak, ona göre fiyat oluşturup, taahhütlerde bulunuyor, inşaatını bitirdikleri gayrimenkulü belli bir fiyat üzerinden satabiliyor. Şimdi siz bu noktada oyun devam ederken, oyunun kuralını değiştiriyorsunuz. Bu sektörü sıkıntıya sokar. Bundan sonraki süreçte de beton firmalarına daha temkinli yaklaşmak gerektiğini ortaya çıkaracak bir garip durum ortaya çıkıyor. Bu karardan beton firmalarının en kısa sürede geri dönmesini, çimento firmasının temsilcilerinin de gereken adımı atmaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon